Mano (The L. Square)

2024-04-26 367 瀏覽
🥗Parma Ham Quinoa Avocado Salad巴馬火腿嘅味道好香,唔係淨係得個鹹字🥰加埋藜麥牛油果沙律🥒🥬,絕對精緻好味🥘Pumpkin Soup呢個湯有驚喜,本身驚好重草青味😬點知唔係😮!淨係得香甜嘅南瓜味上枱熱辣辣,好Creamy😋🥩Grilled Tuscan Angus Rib Eye Steak 我覺得5成熟生熟度岩岩好 因為擺一陣d熱力都會擴散😚肉色粉嫩,帶有肉香🔥 格仔坑紋煎得好靚🟫 一d都唔韌🥳 同埋啖啖都充滿肉汁好juicy❤️‍🔥配菜方面簡埋薯條~ 炸得勁香脆! 👍🏼🥩Steak Tagliata 終於明點解餐廳咁有信心🤓切落去牛柳好軟剛剛好 個色啱啱啱好,好吸引目光意大利牛柳肉質軟腍🤪,一刀割開去就可以見到個肉嘅粉嫩嘅內裡牛味特別香濃肉汁多到滲晒出嚟伴牛肝菌醬好惹味🫗,可以沾上自家製的芥末醬更有風味仲有清新嘅🍒車厘茄乾火箭菜🥗,咬落去爽脆又有啲辣辣嘅口感新鮮美味牛柳配沙律真係好好味,兩者嘅味道互相襯托🍮Tiramisu作為甜品份量唔算細,裝起一個玻璃杯入邊層層疊疊嘅蛋糕質感做得唔錯,唔會過濕口感綿密柔軟,咖啡味及酒味都比較淡整體不會太甜,用作飯後甜品
巴馬火腿嘅味道好香,唔係淨係得個鹹字🥰
加埋藜麥牛油果沙律🥒🥬,絕對精緻好味

🥘Pumpkin Soup
呢個湯有驚喜,本身驚好重草青味😬
點知唔係😮!淨係得香甜嘅南瓜味
上枱熱辣辣,好Creamy😋

我覺得5成熟生熟度岩岩好 因為擺一陣d熱力都會擴散😚
肉色粉嫩,帶有肉香🔥 格仔坑紋煎得好靚🟫 一d都唔韌🥳
同埋啖啖都充滿肉汁好juicy❤️‍🔥
配菜方面簡埋薯條~ 炸得勁香脆! 👍🏼

🥩Steak Tagliata
終於明點解餐廳咁有信心🤓切落去牛柳好軟剛剛好
個色啱啱啱好,好吸引目光
意大利牛柳肉質軟腍🤪,一刀割開去就可以見到個肉嘅粉嫩嘅內裡
牛味特別香濃肉汁多到滲晒出嚟
伴牛肝菌醬好惹味🫗,可以沾上自家製的芥末醬更有風味
牛柳配沙律真係好好味,兩者嘅味道互相襯托

🍮Tiramisu
作為甜品份量唔算細,裝起一個玻璃杯入邊
層層疊疊嘅蛋糕質感做得唔錯,唔會過濕
口感綿密柔軟,咖啡味及酒味都比較淡
整體不會太甜,用作飯後甜品一流!

🍰cheese cake
另一個甜品係chessecake,原本驚好膩,但比起平時嘅cheesecake佢一啲都唔膩。軟硬程度都好適中。餅底係脆嘅,好食
  • Tiramisu