黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (棉登徑)
今日約咗食黑門水產😍 一直都好掛住日本 好想喺香港試吓甲羅燒🦀 所以一早就book咗呢間 準時六點入到去啦~~ 一入到去係俾佢嘅天花板吸引咗先🤩 好靚好靚嘅佈置呀 真係有起日本嘅感覺🏮🇯🇵 再睇睇餐牌 好多都係好想食好吸引😌最想試就係甲羅燒同埋帆立貝🤣 先講飲品啦~ 🍇巨峰梳打 有氣清新 非常開胃🌹玫瑰梅酒 第一啖飲落去嘅時候都重酒味 到後尾啲冰開始溶 又有另一番風味~ 海膽蟹味噌甲羅燒 $78我最期待嘅甲羅燒呀😍 今次叫左海膽蟹味 見到海膽大大舊 店員會拎左比我地等我地慢慢影完相佢再開始幫我地燒 禁岩我地坐卡位 佢就直接拎個爐起我地面前燒啦🤩 好香好香 好快食得~ 就咁食可能會少少咸 但加埋餅食就岩岩好 真係好好食😋 蟹油蒜燒帆立貝 $78牛油燒帆立貝 $72燒完甲羅燒就燒埋帆立貝啦😍 2個口味都唔錯 蒜燒就比較濃味啲 蒜味都好夠 而牛油味呢燒果陣真係超香 店員仲提我地燒好就要即刻食 熱辣辣好好食😋 帆立貝新鮮冇雪味又夠大粒👍🏻 黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78呢個真係好想試🤩 有魚子醬 海膽 吞拿魚 蟹籽 蝦 蟹肉等等 好足料好豐富嘅口感😍 加埋脆脆包真係每一啖都好好味😋 秋刀魚

再睇睇餐牌 好多都係好想食好吸引😌

牛油燒帆立貝 $72
蟹油蒜燒帆立貝

黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78

秋刀魚刺身 $228
秋刀魚成日都食 但刺身真係第一次試 好鮮又唔會有腥味 可以配佢嘅醬汁或者用wasabi都唔錯😋
秋刀魚刺身

脆燒白穴子串 $98
呢個串燒燒得好香 表面燒得金黃香脆 咬開入邊嘅魚肉仲係有少少汁 燒得好出色👍🏻
脆燒白穴子串

黑門三文魚加州反卷 $98
三文魚新鮮 醬油飯包住青瓜蟹柳牛油果 仲有啲蟹籽 好味道😋
黑門三文魚加州反卷

整體來講 好豐盛嘅一餐日本晚餐☺️ 食物新鮮高質 環境舒適 店員親切 好有日本嘅感覺😍 一定會再嚟👍🏻
海膽蟹味噌甲羅燒
蟹油蒜燒帆立貝