2022-04-08 383 瀏覽
我一向最愛日本鐵板燒,好享受坐喺吧枱睇住師傅由準備食材到完成嘅過程 , 途中欣賞師傅手勢,仲會同 師傅有講有笑飲番兩杯,學到嘢之餘感覺仲好relax! 今次就同朋友去咗尖沙咀依間新店,店內設計好特別,有兩邊獨立房,每邊坐6-8人(師傅仲話有需要可包房,私隱度高) 佈置有種時尚嘅日本格調!我地每人叫左個 $ 568 商務鐵板燒午餐 , 性價比算高👍 ⭐前菜 . 鴨胸沙律好開胃 ,蟹肉蒸蛋好香滑 ⭐大海虎蝦 ~~ 虎蝦超級大隻 , 爽口彈牙 , 配埋師傅精心煮嘅醬汁食一流 ⭐南非鮑魚~~ 睇住師傅係個魚缸裏面活捉,鮑魚比想像中大隻🤩師傅將佢分成5片 , 每啖都好彈牙鮮味,仲好有嚼勁 ⭐美國頂級牛肉薄燒~~ 牛味香,入口嫩滑 , 包住炸蒜和香蔥食落非常香口惹味,仲有鹽昆布配搭好特別 ⭐小女子炒飯 ~~ 炒飯配漬物魚仔炒好香 , 飯粒煙韌,再加隻燶邊流心蛋,正! 結尾仲有鯛魚湯同雪糕,食完之後勁飽!而且質素相當唔錯,真係大滿足!期待開番晚市要再來試下個dinner menu

⭐前菜 . 鴨胸沙律好開胃 ,蟹肉蒸蛋好香滑

美國頂級牛肉薄燒
南非鮑魚