2023年 尖沙咀棉登徑28號日式主打抵食午市商務二人伊勢海老龍蝦🦞套餐由k11 出口直行到棉登徑內徑28號 門口主打日式風格 有種omakase 店既感覺。 門口有晒主打餐牌。我同朋友經OpenRice 預約左今日午市非常方便 仲有折優惠。 嗌左1180/兩位 午市商務二人套餐 先上黎前菜藜麥配新鮮沙律🥗蟹肉蒸蛋,酸酸甜甜做一個小小既開胃菜。茶碗蒸不過不失 蟹味好濃郁食材會先由主廚展示,仲可以俾我同友人影翻張靚相 ,餐廳亦有水槽魚缸 見到師父新鮮拎出黎 ,賣相亦不錯!板燒 活北寄貝昆布汁做底 加左少少蔥同柚子皮帶動香氣。香脆金鯛配龍蝦南瓜忌廉汁見着師傅將熱油淋在魚皮上 製作立鱗燒嘅過程非常治癒 香氣撲鼻而來 金鯛皮非常香脆配埋自家製既龍蝦南瓜忌廉汁 100% match 加上配菜𥚃包括左清新既酸沙律中和左種油膩嘅感覺活伊勢海老配蝦膏汁 好好味 龍蝦裹滿蝦膏汁 每一啖肉質都好爽口彈牙而且蝦頭都仲有好多肉 。A5 宮崎和牛簿燒主廚推薦我地五成,和牛內包著蔥花板燒,肉質軟滑加埋脆邊 配左自家製麵豉醬 仲有喜馬拉雅鹽昆布鹽👍🏻👍🏻最後就係特色炒飯 💕 最後麵豉湯,甜味作為結尾 。非常滿足

藜麥沙律

嗌左1180/兩位 午市商務二人套餐 先上黎前菜
藜麥配新鮮沙律🥗蟹肉蒸蛋,酸酸甜甜做一個小小既開胃菜。

蟹肉蒸蛋

茶碗蒸不過不失 蟹味好濃郁

伊勢海老,北寄貝,金雕

活北寄貝

板燒 活北寄貝
昆布汁做底 加左少少蔥同柚子皮帶動香氣。

A5宮崎和牛薄燒

A5 宮崎和牛簿燒

和牛炒飯

最後就係特色炒飯 💕
貝味麵豉湯

最後麵豉湯,甜味作為結尾 。
非常滿足

朱古力小蛋糕