2023-11-10 3385 瀏覽
之前一直bookmark 吉列牛專門店,早兩日終於可以去,餐廳喺銅鑼灣,放工就同朋友去試一試。待應推介今日吉列牛有期間限定,期間限定只有韓國及香港,韓國職業牛油為期間限定,香港就以黑松露牛油為限定,顯得更加奢華。於是點了一個Combo有齊必食招牌🍝忌廉咖喱烏冬+🍱招牌吉列牛定食🍝忌廉咖喱烏冬忌廉+日式咖喱都係第一次試,加入忌廉,比平時的咖喱更加香滑,一啖啜入口,每條烏冬都被那香濃滑的日喱,意想不到絕絕子👍🍱吉列牛定食牛肉吉列炸一至目測大約三成熟,上面放上黑松露牛油,燒至理想的熟度,牛肉Juicy,一啖入非常驚喜,黑松露牛油香味加牛肉非常撘,一啖牛肉一啖味飯滿足。旁邊更放着不同的蔬菜沙律平衡一下,包括麻醬豆腐、蕃茄、椰菜等,非常美味。🐢🍯食飯當然要啤啤佢🍻,Combo set 更可加錢享門神IPA, 呢個組合配答,正👍個人覺得單單呢個吉列牛已經回頭率超高,而且餐廳無論地點、食物質素、餐廳座位舒適度及服務及價格都合理,非常適合兩個人簡簡單單吹吹水閑聊的地方。

🍝忌廉咖喱烏冬

🍱吉列牛定食