餐廳地點👩‍🍳帶一點神秘感😝,從尖沙咀繁忙街道打開隱蔽的趟門,再上一層便來到餐廳🍴。和嘈吵的街道有強烈對比🆚,餐廳設計感覺令人放鬆。📝今次order 了兩個HK$398.- 的lunch set先上「煙燻雞肉沙律 🥗」 和「蟹肉蒸蛋🥚」,雞肉由煙燻煑熟,肉質幼嫩,夾埋沙律一齊食非常開胃😋之後上嘅「比目魚」和「銀鱈魚」都配上南瓜波菜忌廉汁,兩款都很惹味「零」油膩感。「北寄貝」和「帆立貝」 都落了海苔湯,兩款都很出海鮮味,帆立貝帶鮮甜味,而北寄貝係帶海水嘅鹹味。「美國牛肉薄燒(2卷)」和「沖繩黑豚 」 都配上鹽漬昆布,自己比較喜歡佢哋嘅美國牛肉薄燒,我哋點了七成熟,肉質入口即溶,再夾上牛蒡漬加昆布一齊食,更添爽脆口感。之後還有「流心蛋高菜白飯魚炒飯」、「漬物」「面鼓湯」「炒什菜」,最後食埋「綠茶雪糕🍨」就夠晒滿足😋。好開心有機會可以和老公自在地傾下計、慢活享受一個午餐😌,下次會再嚟過😝。