焱丸水產

Flame Japanese Cuisine
2018-10-31 243 瀏覽
同朋友去慶祝生日,就揀咗位於尖沙咀呢間日式磯燒餐廳。雖然預早book位,但都被列入waiting list,不過我哋都照殺過去等,就因為喺個list入面,唔駛5分鐘竟然可以入座,太幸運啦😎所以大家一定要預早book位!入面嘅裝潢一貫東瀛風,座位尚算舒適,但枱與枱之間略嫌迫。喺門口已經聞到一陣陣磯燒海鮮嘅味,個肚已經餓到咕咕聲。打開menu完全唔識揀,實在花多眼亂,好多都好似好吸引咁!唯有將點菜嘅責任交比推介黎呢到食嘅朋友,由佢發辦!🔹焱丸活貝大盛 $368當中包括:帆立貝兩隻,生蠔兩隻,特選貝兩隻同白蜆四隻海鮮新鮮生猛,鮑魚仲係到捲動緊。成個磯燒過程由店員安排,咁我哋就可以傾住計食住其他熟食先。建議如果多人去食,可以叫多客,因為share得黎就變相好細份唔夠喉。🔹焱丸蟹噌甲羅燒 $68本身見到menu入面張相充滿蟹膏,有一刻諗過真實嘅可能係得少少。無諗過貨真價實!啖啖蟹膏架真係!😍而且混合埋蟹籽、蟹肉、鵪鶉蛋,即叫即燒!燒好之後質地變成杰身,好惹味好邪惡!🔹烏賊磯燒 $75原隻烏賊燒,燒到差唔多嘅時候,店員就剪開佢方便烤熟,件件厚切,肉質爽滑!讚!🔹三文魚什菇牛油燒 $48普通嘅
同朋友去慶祝生日,就揀咗位於尖沙咀呢間日式磯燒餐廳。

唯有將點菜嘅責任交比推介黎呢到食嘅朋友,由佢發辦!

焱丸活貝大盛

🔹焱丸活貝大盛 $368

當中包括:帆立貝兩隻,生蠔兩隻,特選貝兩隻同白蜆四隻

🔹焱丸蟹噌甲羅燒 $68

焱丸蟹噌甲羅燒

🔹烏賊磯燒 $75

烏賊磯燒

🔹三文魚什菇牛油燒 $48

普通嘅一碟小菜,唔算特別,味道一般。

三文魚什菇牛油燒

🔹蟹子蟹肉薯仔沙律 $78

沙律幾輕盈開胃,做飯前小菜不錯。

蟹子蟹肉薯仔沙律

🔹泡菜黑豬肉鍋 $98

鍋內有粗身粉絲,好彈牙。
泡菜會分開上,岩哂唔食得辣嘅朋友。

泡菜黑豬肉鍋

🔹三文魚中卷 $88

新鮮三文魚配甜蛋、蟹柳、牛油果,口感鮮嫩不錯,正常壽司卷身水準。

三文魚中卷

因為幫朋友預祝生日,買咗個蛋糕黎同佢慶祝。

當你同店員講上蛋糕嘅時候,佢會熄燈然後播生日歌,當下朋友以為真係停電,都幾suprise!

💡溫馨提示:此店需收取切餅費用 $50

📍尖沙咀棉登徑23號華楓大廈地下5&6號舖