2024-01-01 463 瀏覽
今日一於行下樂隊,對著我面前個火紅麻辣鍋,我同我個朋友開show喇!🎶鴛鴦鍋入面,麻辣鍋邊直頭辣到飛起,但夠哂香,椰子雞湯呢邊就滑順得滯,細細杯椰香掛住邊,飲口湯都覺得舒坦。手下留情嘅A4和牛一入口,嗰肉味同脂香嘅混合曲夠晒撩味,而珍珠蠔滑得出水,食落順滑得嚟又爽口。🐚手切牛頸脊再上場,厚切得黎有咬口,玩味十足,真係肉食愛好者嘅必試item!等陣,唔好以為食火鍋就無前菜啊!油炸鬼墨魚滑外脆內軟,脆到彈牙,沾少少麻辣湯汁,轉身變出戲味十足嘅湯品主角!😋最後千祈唔好錯過寬粉,細路子般嘅韌性配上麻辣溝湯,真係霸氣側漏,食完後個世界都明亮起來!食得辣口渴?洛神花茶就黎拯救!順滑稍帶酸甜,解辣無難度,餸同飲品完美和弦,過癮到講唔出嚟。今晚真係食得舒服,滿足到唔行啦!🥳