2024-05-06 8 瀏覽
銅鑼灣一直都係美食匯聚嘅地方,周不時都會發現新嘅餐廳,我今次食嘅就係喺Fashion Walk附近嘅Mercury Recalls!餐廳門口好顯眼,入到去嘅裝修亦都好靚,周圍都佈滿晒黑膠唱片,感覺上好chill。食物方面選擇都唔少,更加係有唔同種類嘅Cocktail同Mocktail。我同朋友就叫咗蟹肉墨西哥薄餅,黑松露薯條同烤豬柳。 墨西哥薄餅材料超級足,啲蟹肉鋪滿晒成個薄餅,而餅底係薄脆嘅,食落去真係啖啖肉。黑松露薯條仲加咗巴馬臣芝士,鹹香味十足,炸到每條都係十分之黃金香脆,真係好惹味!豬柳就正常發揮啦,豬肉係好淋,冇筋,肉味都不錯。今晚叫咗一杯雪糕起泡焙茶同埋冰釀氣淘玫瑰花白茶,雪糕個杯並唔係真係有一球雪糕係上面,但係味道雪糕嘅味道幾得意~最後甜品叫咗個焦糖燉蛋,感覺三五知己或者情侶黎食呢間餐廳都幾適合

豬柳就正常發揮啦,豬肉係好淋,冇筋,肉味都不錯。