2024-05-05 0 瀏覽
呢間喺銅鑼灣嘅Cafe係著名音樂餐廳lost stars 嘅姊妹店, 用黑膠唱片做主題,裝修非常特別,啱晒音樂發燒友去坐下聽吓歌!呢度嘅嘢飲嘢食選擇好多, signature Cocktail係用歌名做題材,梗係要試吓啦!🍸Sante by 懷特哩杯Cocktail用咗白桃味嘅烈酒,白玫瑰茶同Tonic Walter調製而成,味道果香味重,酸酸甜甜,啱晒夏天飲👍🏻🍸Amie by Damien Rice呢杯酒花香味重啲,有LD Flower同L Grey,酒精味比較重,可能啱男士飲多啲🫣🍴香辣岩漿芝士雞塊呢個芝士雞塊超好食! !熱溶芝士超濃郁,炸雞切到細細粒,勁Juicy,因為佢細粒嘅關係粒粒都沾滿芝士醬,芝士控一定不能錯過👍🏻👍🏻👍🏻🍴深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉呢個意粉,蟹肉好足料,明太子味都好濃,所以意粉都非常入味。係略嫌個醬有啲多,食完已經幾飽下,不過鍾意Creamy嘅朋友一定啱晒👍🏻🍴燒美國安格斯肉眼扒呢塊肉眼扒份量好驚人,兩個人先食得晒!我哋叫medium,煎得啱啱好,外皮有焦香,入面夠鬆軟,非常唔錯👍🏻呢度除咗環境坐得舒服,音樂好聽之外,嘢食嘢飲都有驚喜,夜晚同朋友嚟坐吓

🍸Sante by 懷特

🍸Amie by Damien Rice

🍴香辣岩漿芝士雞塊

🍴深海紅蟹肉明太子卡邦尼扁意粉

🍴燒美國安格斯肉眼扒

呢度除咗環境坐得舒服,音樂好聽之外,嘢食嘢飲都有驚喜,夜晚同朋友嚟坐吓chill吓聽吓歌都可以Hea成晚!