2023-02-18 638 瀏覽
今次係我第1次嚟K11 Musea. 由於我訂嘅餐廳未Ready 張檯,又唔知行去邊好,朋友就建議嚟試吓陳豪開嘅Coffee Shop坐吓,hea 一陣。我地大約7點左右到達Blooms Coffee, 當時人流唔算太多,店內重有幾張吉檯。呢度裝修簡潔,Fancy, 環境舒服,地方清潔,店員有善。初時以為只得牆上凸字嘅Menu,以為得幾款選擇,諗住order 果陣 (Cashier前面),就發現有張Menu, 有好多其他唔同款式選擇。最後我地order 咗 1杯Latte (nutty) & 1杯 Americano (fruity) 之後坐低等叫單號自取. 大約幾分鐘內店員已經沖好2杯咖啡。總括嚟講,咖啡味道唔錯,夠香,Latte 就奶泡滑,齊體味覺係滿意嘅,但唯獨係Latte Art 個花就拉得麻麻地。如果下次有埋視覺就Perfect啦!下次過嚟,都會再幫襯。