2024-01-16 68 瀏覽
今晚放工同朋友到尖沙咀食晚餐,朋友說之前跟小朋友來過呢間以恐龍為主題既餐廳、cafe…食物質素好好而且空間感又大,又舒適,所以我地今晚就去左呢間位於厚福街既Dino Cafe恐龍餐廳。餐廳內內外外都會見到好多唔同既恐龍公仔、裝飾、board game等等,充滿童真,一進入餐廳好似立即放鬆了,輕鬆一下,開開心心食返餐好既。呢度又有得食又有得玩,大人小朋友都好歡喜。餐廳是西式餐廳,有多款意粉、pizza、小食、前菜、甜品、飲品⋯⋯仲有個2人餐,咁就唔洗煩惱。仲有一些輕食能量餐,又輕量一點,又健康。仲有兒童餐。所以呢間餐廳既野食真係應有盡有。我跟點了點了幾款美食一同分享。野飲方面點了一杯蘋果梳打,好解渴好好飲,而且仲有恐龍樣的攪拌棒,十分cute。朋友點了招牌水果茶,相量夠份量,大大壺,而且仲有個小蠟燭一直加熱著,十分貼心。水果茶又香濃又甜甜的,又新清又鮮甜。主食方面點了招牌明太子卡邦尼意粉,好濃郁既明太子拌勻了卡邦尼意粉,啖啖都食到明太子的味道,而且意粉都做得相當creamy..好好味呀。呢款意粉好惹味。另外點了一客蜜糖烤雞pizza…pizza是薄薄脆脆的pizza底,又香又脆,上面鋪了

我跟點了點了幾款美食一同分享。
蘋果梳打

招牌水果茶

郁蜜糖烤雞pizza
蜜糖烤雞pizza

另外點了一客蜜糖烤雞pizza…pizza是薄薄脆脆的pizza底,又香又脆,上面鋪了又多又濃的芝士,仲可以做到拉絲的,超邪惡。上面仲有甜甜的蜜糖烤雞、菇類,好足料又好味,pizza都做得相當出色。
霸王龍小食拼盤

仲有點了一款超滿足,大人小朋友都必愛吃的霸王龍小食拼盤,入面有超多唔同款既小食,有雞翼、炸雞粒、薯角、薯條、炸魷魚圈、洋蔥圈、芝士條⋯⋯超多選擇,又大大份,即點即炸,所以熱辣辣又香口又香脆,令人食指大動的金黃色呀。每款都好好味,正
過了一個輕鬆又愉快的晚上,暫時忘卻一下生活上既煩囂。
2024-01-15
蘋果梳打