2024-02-13 496 瀏覽
初三赤口冇去拜年就去咗銅鑼灣行吓街,去到希慎廣場嘅IT 入面j.s foodies見到個Menu有「空氣pancake」 同埋啲pasta個樣覺得幾吸引就入去試試。兩個人叫咗一個明太子海膽意粉、一個黑松露薯條、一杯Matcha Latte 同一份原味pancake。餐點價錢雖然唔算平(個pasta $2xx),但係份量都唔少,而且都幾足料,明太子意粉真係成碟都明太子忌廉汁,同埋用上幼意粉食落冇咁滯。黑松露薯條呢就係粗粗地嘅薯條,見到有啲仲連住咗啲薯仔皮,上面淋上一大Pat酸忌廉同埋黑松露醬,$68嚟講,非常抵食。杯Matcha Latte都好濃抹茶味,亦都唔會有死甜嘅感覺,好味道!最後當然係甜品原味pancake ,Flipper’s 嘅疏乎厘pancake喺日本就食過,香港開左咁耐都未試過,果然冇令我哋失望,三大塊脹卜卜嘅pancake,入口就溶化,唔需要另外點蜜糖或者糖漿,只要加少少忌廉食已經非常好味。另外值得一提我哋坐咗去Afuri 果邊,見到啲人食拉麵其實都幾吸引,下次可以再嚟試吓!