📍灣仔 𝚆𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚊𝚒❝My Fav Pasta · 我狂Encore的愛店❤️Tasting Menu抵到爛‼️新出限定2️⃣款Seafood意粉🦞❞My fav pasta resto in the town❤️回頭無數次 幾乎間間分店都去過🥳每次食都覺得好滿足 今次見佢出左限定seafood menu! 做到9月17日每晚dinner都會供應🎉有2款新pasta🍝決定同海鮮控男友黎試🙌🏻我地揀Tasting Menu係抵到爛之選🥳🤩🍴𝙏𝘼𝙎𝙏𝙄𝙉𝙂 𝙈𝙀𝙉𝙐 $290 pp.(2 𝘴𝘵𝘢𝘳𝘵𝘦𝘳𝘴, 3 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘢𝘴, 2 𝘥𝘦𝘴𝘴𝘦𝘳𝘵𝘴 𝘧𝘰𝘳 2 𝘱𝘦𝘰𝘱𝘭𝘦)▪️🐟𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 (3.5/5)▪️🍅𝐌𝐮𝐬𝐬𝐞𝐥𝐬 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐭𝐭𝐞 +$20 (3.5/5)今次揀左呢兩款前菜 吞拿魚配上牛油果同酸洋蔥 好開胃! 蕃茄青口都新鮮 香草汁帶香辣惹味😜▪️🐮𝐏𝐚𝐩𝐩𝐚𝐫𝐝𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐤 (4.5/5)▪️ 🐚𝐓𝐚𝐠𝐥𝐢𝐨𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐚𝐢 𝐂𝐚𝐧𝐧𝐨𝐥𝐢𝐜𝐜𝐡𝐢 (4/5)▪️🦞𝐑𝐚𝐯𝐢𝐨𝐥𝐢 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 +$98 (4/5)Beef Cheek闊條麵彈牙好咬 牛面頰肉份
📍灣仔 𝚆𝚊𝚗 𝙲𝚑𝚊𝚒

🍴𝙏𝘼𝙎𝙏𝙄𝙉𝙂 𝙈𝙀𝙉𝙐 $290 pp.

Tuna  Tartare
Mussels  Cocotte

▪️🐟𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 (3.5/5)

Pappardelle Beef  Cheek
Pappardelle  Beef  Cheek
Tagliolini  ai  Cannolicchi

▪️🦞𝐑𝐚𝐯𝐢𝐨𝐥𝐢 𝐋𝐨𝐛𝐬𝐭𝐞𝐫 +$98 (4/5)

Beef Cheek闊條麵彈牙好咬 牛面頰肉份量好多又軟腍入味🐮食左咁多次都好中意!🥰另外兩款意粉係seasonal seafood menu特別款⭐️意粉+蟶子真係第一次見!🤯幼意粉配上蒜香烏魚子香草汁 鹹香惹味 蟶子都新鮮!😚至於Ravioli個皮加入蕃茄 配酸酸地既白酒忌廉同龍蝦汁 仲有好多龍蝦肉碎🦞😋

Tiramisu
Panna  Cotta

▪️☕️𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 (4.5/5)
▪️🍮𝐏𝐚𝐧𝐧𝐚 𝐂𝐨𝐭𝐭𝐚 (4/5)

講左無數次 我好中意呢度既Tiramisu😚蛋奶香重 lady fingers濕潤 咖啡味平衡😆(佢冇咩油味的)層次好好👍🏻至於panna cotta奶香好重 不過都係太多草莓醬🍓我同男友prefer飛醬食🤣

Kiwi  Pomenade

▪️🥝𝐊𝐢𝐰𝐢 𝐏𝐨𝐦𝐞𝐧𝐚𝐝𝐞 $65
見佢新出左一系列Pici Sanpellegrino coolers🍹有4款口味 每日都唔同味 我去當晚係奇異果味 好清新! 夏天飲岩晒😎☀️

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍 Pici (灣仔)
灣仔進教圍16號地舖
(另外沙田 尖沙咀

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_將軍澳 #joys_中環 #joys_尖沙咀 #joys_銅鑼灣 #joys_西環

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭 荔枝角 將軍澳 中環 堅尼地城 銅鑼灣 鰂魚涌 都有分店!)
𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式
Tuna  Tartare