同皇太后行街🛍️行到過晒時🌚夜晚🌙屋企個餐唯有斬料返去🥡感謝皇太后👩‍👧分享幾片俾我屋企個大王🤴🏻等佢加到𝟐件餸🥢~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪大阪脆腩卷 ($69/半磅)師傅斬落去🔪個時,卜卜聲💥脆卜卜💥同平時燒味舖既燒肉唔同,依個外皮食落更脆✨就咁望落外皮都望到鬆起既脆皮💫.▪韓式滷水豬手 ($108/隻)師傅好細心,斬之前仲會用火槍🔥燒走豬手上既毛先再切🔪滷得幾入味,唔過鹹🤎骨膠原滿滿既豬皮口感𝐐𝐐🧏🏻‍♀️~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
同皇太后行街🛍️行到過晒時🌚
夜晚🌙屋企個餐唯有斬料返去🥡
感謝皇太后👩‍👧分享幾片俾我屋企個大王🤴🏻
等佢加到𝟐件餸🥢

▪大阪脆腩卷 ($69/半磅)
師傅斬落去🔪個時,卜卜聲💥脆卜卜💥
同平時燒味舖既燒肉唔同,
依個外皮食落更脆✨
就咁望落外皮都望到鬆起既脆皮💫

▪韓式滷水豬手 ($108/隻)
師傅好細心,斬之前仲會用火槍🔥燒走豬手上既毛先再切🔪
滷得幾入味,唔過鹹🤎
骨膠原滿滿既豬皮口感𝐐𝐐🧏🏻‍♀️

2023-05-25 25 views
夜晚唔想煮飯,於是去左「一豚豬手專門店」斬料加餸😋😋小店主打新派西式燒味、日式滷水等,喺本港各區都設有分店~而且價錢親民,大件夾抵食👍🏻👍🏻📍大阪燒脆腩將五花腩卷成長條型再去燒焗🔥🔥外皮燒得金黃香脆,咬落脆卜卜!肉質爽彈juicy,好香口~送酒一流呢🍻!!📍招牌黑椒豬手豬手即叫即切,拎上手時仲熱辣辣♨️~~以獨門秘方醃足7至10日,十分入味!豬手皮煙韌Q彈,肉質軟腍🐷~啖啖充滿黑椒香😋😋
夜晚唔想煮飯,於是去左「一豚豬手專門店」斬料加餸😋😋

📍大阪燒脆腩
將五花腩卷成長條型再去燒焗🔥🔥

📍招牌黑椒豬手
豬手即叫即切,拎上手時仲熱辣辣♨️~~
2023-05-24 23 views
呢間豬手專門店位於鵝頸橋,長期好多人幫襯。豬手嘅款式都唔少,除咗今次試嘅黑椒豬手,佢哋仲有滷水豬手、脆豬手。估唔到仲有唔少韓式食品。💕招牌黑椒豬手 $108豬皮脆卜卜又充滿骨膠原,加埋啲黑椒碎好香又唔辣。肉嘅部份都唔會好硬,同埋好入味。💕大阪燒脆腩 $69/半磅一件件紥起幾得意。豬皮燒得又乾身又香脆。比起平時食開嘅燒腩仔冇咁肥。📍一豚豬手專門店 (永德大廈) (銅鑼灣)銅鑼灣堅拿道西15號永德大廈地下15號舖
💕招牌黑椒豬手 $108

💕大阪燒脆腩 $69/半磅

📍一豚豬手專門店 (永德大廈) (銅鑼灣)
銅鑼灣堅拿道西15號永德大廈地下15號舖
2023-05-22 22 views
滷水豬手賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧滷水豬手由師父即場原隻切件入盒,份量極足。豬手肉厚鮮甜,油花均稱,豬皮爽口彈牙。淋上滿滿的秘制滷水汁,豬手外層鹹香中帶一抺甘甜,淡淡的滷香四溢,內裡肉質軟嫩,保留住本身獨有的鮮味,必試佳選。大阪脆腩卷賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧脆腩卷有別於一般的中式燒肉,採用日式秘製醬汁製作,比普通燒肉外皮更脆卜卜,肉質更軟更嫩。入口味道比起死鹹,多了一抺獨有的鮮味,爆脆香口,喜歡燒肉的朋友務必一嘗。🐧❣️店舖內除了皇牌的豬手外,更有不少精選自家品牌產品售賣,不妨一看❤️🐧❤️結語:招牌豬手名不虛傳❣️
滷水豬手

Dinner
  • 滷水豬手
  • 大阪脆腩卷
2023-05-19 23 views
心血來潮想食黑椒豬手,趁放工就去左呢間睇住佢開,又想試好耐既豬手專門店試試,冇諗過買豬手都可以咁專業😂會即場用火槍燒燒豬手,仲有其他滷水,飯同沙律賣,幾多款式.👁‍🗨 招牌黑椒豬手(7/10)💲35. ➰黑椒味夠濃又吾會覺得太咸,豬手算腍身,每舊都啖啖肉🤤不過豬手皮略為韌身左啲,咁既價錢有咁多舊都算係幾抵食🥲.👁‍🗨大阪燒脆腩卷(7/10) 💲65.➰呢個幾特別,睇落好似平時既燒肉咁,層皮脆脆地,買果時職只仲會即時幫你再燒燒個脆腩卷😇食落其實都係豬手味,不過呢個部份就會相對肥少少,沾埋芥末醬食,真係似食緊燒肉😂.🔛 整體評分(7/10)

👁‍🗨 招牌黑椒豬手(7/10)💲35

👁‍🗨大阪燒脆腩卷(7/10) 💲65

🔛 整體評分(7/10)
2023-05-19 25 views
嚟到銅鑼灣鵝頸橋搭車見到呢間主打豬手嘅專門店櫥窗擺放豬手好吸引忍唔住揀咗兩款返屋企當小食✨招牌黑椒豬手面層加上黑椒嘅豬手打開蓋已經聞到勁香外皮煙煙靭靭,口感好豐富,好惹味肉質夠嫩淋,食到停唔到口✨大阪燒脆腩仲有外層脆卜卜嘅脆腩肉香脆得嚟仲帶點鹹香味完全唔需要額外醬汁 / 芥末醬 都已經好好食除咗黑椒豬手同大阪燒脆腩之外見到滷水豬手 同 其他都好吸引Menu仲有套餐 同其他配搭嘅飯類下次唔想煮飯,可以買返屋企慢慢食
嚟到銅鑼灣鵝頸橋搭車
見到呢間主打豬手嘅專門店
櫥窗擺放豬手好吸引
忍唔住揀咗兩款返屋企當小食

✨招牌黑椒豬手
面層加上黑椒嘅豬手
打開蓋已經聞到勁香
外皮煙煙靭靭,口感好豐富,好惹味
肉質夠嫩淋,食到停唔到口

✨大阪燒脆腩
仲有外層脆卜卜嘅脆腩肉
香脆得嚟仲帶點鹹香味
完全唔需要額外醬汁 / 芥末醬 都已經好好食

除咗黑椒豬手同大阪燒脆腩之外
見到滷水豬手 同 其他都好吸引

Menu仲有套餐 同其他配搭嘅飯類

下次唔想煮飯,可以買返屋企慢慢食
2023-05-18
Tea
  • 招牌黑椒豬手
2023-05-18 24 views
媽媽今日話有d 唔舒服, 冇精神去買餸煮飯, 叫我放工買餸加料.銅鑼灣放工, 經過時代廣場附近有間賣豬手尊門店, 不少人排隊, 款式都幾多.買咗2⃣️個招牌茶-大阪燒脆腩同黑椒豬手.大阪燒脆腩: 雖然好邪惡, 但個皮好脆, 入口脆卜卜, 啖啖肉, 配埋黃芥末醬, -忍唔住都食多幾件👍👍💕黑椒豬手: 份量都算多, 好入味, 但又唔會好重黑椒味, 肉質冧😋我見到重有d -豚井, 都係$3x , -大盒, 可以選雞脾, 脆腩或者豬手, 經濟之選, 下次可以試下

買咗2⃣️個招牌茶-大阪燒脆腩同黑椒豬手.

2023-05-17
Dinner
餐廳:一豚豬手專門店地點:銅鑼灣堅拿道西菜式:豬手外賣店餐牌:除左豬手,仲有牛脷,雞,鴨胸等等肉類。招牌黑椒豬手 $35呢個價錢大概有6、7塊左右,豬手皮好多,非常重骨膠原,帶少少筋更有咬口,肉都唔錯,算嫩。原本仲怕黑椒會辣,點知個汁甜甜地,好入味又好食。呢個招牌黑椒豬手我成家人都鍾意。大阪燒脆腩 $65呢個價錢有好多肉食,皮係厚身,都仲有少少脆,肉偏乾身,肥膏唔算多,好似中式燒肉不過皮厚身少少。味道唔會過鹹。包裝都唔錯,翻到屋企仲係暖暖地。
餐廳:一豚豬手專門店
地點:銅鑼灣堅拿道西
菜式:豬手外賣店
餐牌:除左豬手,仲有牛脷,雞,鴨胸等等肉類。

招牌黑椒豬手 $35
招牌黑椒豬手

大阪燒脆腩

大阪燒脆腩 $65
招牌黑椒豬手,大阪燒脆腩

包裝都唔錯,翻到屋企仲係暖暖地。
2023-05-13
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$100 (Dinner)
招牌黑椒豬手
2023-05-11 40 views
夜晚想加送,就去呢間豬肉專門店度買!佢哋最出名就係食豬手,我都唔執輸,叫咗一個韓式滷豬手~豬手肥美,唔算多筋咬落好香口,啲皮咬落好有骨膠原嘅感覺。而且每片切得大小均勻,同屋企人分嚟食就最適合啦。另外仲叫咗脆皮豬腩卷,見到店員姨姨展示原條豬腩卷,放在櫥窗10分吸引,前前後後的人們也忍不住購買了一點。從櫥窗拿出來後,姨姨會先將豬腩卷設成一片片,已經聽到切下去的脆皮聲音,再用火槍燒一燒,放進盒子裏配上芥末吃,真是很好吃。脆皮就算放到夜晚食也10分脆~
2023-05-11 32 views
一豚豬手專門店地址:銅鑼灣堅拿道西15號永德大廈地下15號舖當一隻真摰的豬手擺在我面前, 我會比呢隻豬手一萬年期限。行過堅拿道, 見列玻璃櫃入面放滿了整好的豬手、雞、肋骨等等美食, 反正晚上有波睇, 買定些回家做晚餐及宵夜。豬手是首選, 收銀姐姐介紹黑椒豬手話多人買,好好食。豬手SIZE 重量估計約600g , 會起肉切片齊整放盒,但略為乾身硬大阪脆腩卷,$69 半磅,店會幫手切埋,有d 似日本拉麵上的叉燒,但是厚身版本,食入口更耐嚼#一豚豬手專門店 #銅鑼灣 #美食 #滷水豬手 #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #yummy #foodporn #delicious #cuisine #香港探店 #美食探店 #香港必食餐廳 #香港之旅 #美食攻略
一豚豬手專門店
地址:銅鑼灣堅拿道西15號永德大廈地下15號舖

2022-04-05 1189 views
一個人,一隻豬手太多食唔晒,問店員可唔可以半隻買?佢話可以。如果$108/隻,半隻應該收$54,佢收咗我$70🥺豬手勁肥,勁多筋,完全咬唔開。好難食。最後丟咗。😩因為D肉太硬同D皮太韌咬唔開。好失望。冇下次
一個人,一隻豬手太多食唔晒,問店員可唔可以半隻買?
佢話可以。

如果$108/隻,半隻應該收$54,佢收咗我$70🥺

豬手勁肥,勁多筋,完全咬唔開。好難食。最後丟咗。😩
因為D肉太硬同D皮太韌咬唔開。

好失望。冇下次

2022-04-05
2022-03-04 699 views
之前勁多人排隊,食過一次都覺得幾好食嘅,諗住買返屋企加餸,但今次真係差咗好多,完全唔好食😂😂唔會再買🥲🍴黑椒豬手 $88 (5/10)之前食過個皮勁香勁煙韌,啲肉係嫩口有水份,唔會乾唔難口,但今次食啲肉都係好老好鞋,個皮勁硬勁難咬😅另外配左個酸汁,勉強解膩😂推薦指數: 5/10超級普通,唔怪得知冇人排隊買😂

🍴黑椒豬手 $88 (5/10)
另外配左個酸汁,勉強解膩😂

推薦指數: 5/10
超級普通,唔怪得知冇人排隊買😂
2021-12-21 754 views
通常都係買韓國鹵水豬手,味道/價錢/份量都可接受;但試過有一次D豬手有「up」味!剛剛又買,但收錢果個女仕態度就令我有D反感,俾完錢等緊切豬手,醒起冇俾slip我,逐問她取回(因恐冇憑無據話我攞佢哋D豬手,點知個女仕大大聲講兩次:阿姐單呀阿姐單呀,果時得三枱客使唔使咁嗌呀!取豬手時問pack貨女任取酸辣汁,因為見到佢冇pack落去,之後諗住今日做冬多人食多人點汁,所以才叫 pack 貨女仕俾多一盒仔汁,點知果個收銀女仕又大大聲嗌:夠喇阿姐!呢D店員乜鬼嘢態度呢!?😡
呢D店員乜鬼嘢態度呢!?😡
2021-11-28 639 views
行過見到呢間豬手專門店... 櫥窗擺滿咗各式各樣嘅豬手、鹵水嘢... 不禁駐足研究... 最後當然唔會兩手空空啦... 買咗一set外賣返屋企慢慢歎!🤭🤭🤭【脆咸豬手】有水準... 皮夠脆... 肉質厚實... 肥瘦適中!👍👍👍【麻辣雞腎】份量都幾足... 麻中帶辣... 辣中帶香... 軟腍程度恰到好處... 送飯送酒都一流!😋😋😋【韓式雞翼】韓式雞翼好多時都辣嘅... 店員介紹話呢款唔辣... 即管買嚟試! 味道係唔錯嘅... 但係d肉硬咗d...有dd失望lor!

【脆咸豬手】

【麻辣雞腎】

【韓式雞翼】

2021-10-27 722 views
-又係總有間係你附近系列.🐽韓式滷水豬手/💰108皮軟得黎有煙un,膠質十足醬汁帶甜,鹹甜到恰到好處,豬手都唔會話太入味,反面保存豬手嘅味道.🐽德國鹹豬手/💰138都係外脆內軟(。・ω・。)皮感覺無燒洒咁厚咁膩肥膏感覺上小啲,但都好帶勁,夠煙un肉比較實,都好嫩口🌟配兩款泰式醬汁-🐄頂級牛格燒牛肉/💰68(磅)即食個時雖然好香牛牛味,但好乾好乾好乾第日食個時叮熱反面啲膏既牛油出哂黎,仲多汁膏同肉比例不錯,肉仲紅紅地🥰膏係帶咬勁.😝牛舌/大推平時鐘意食爽口牛舌,佢係軟淋款但佢令我覺得軟淋仲好食(。・ω・。)入口溶化咁款!好軟淋!中間牛味超濃!.🐤燒雞肶由於其他野食太出色,所以雞肶比較遜色普普通通,皮薄入味,肉多厚實-

又係總有間係你附近系列

🐽韓式滷水豬手/💰108
皮軟得黎有煙un,膠質十足
醬汁帶甜,鹹甜到恰到好處,
豬手都唔會話太入味,反面保存豬手嘅味道

🐽德國鹹豬手/💰138
都係外脆內軟(。・ω・。)皮感覺無燒洒咁厚咁膩
肥膏感覺上小啲,但都好帶勁,夠煙un
肉比較實,都好嫩口🌟配兩款泰式醬汁

🐄頂級牛格燒牛肉/💰68(磅)
即食個時雖然好香牛牛味,但好乾好乾好乾
第日食個時叮熱反面啲膏既牛油出哂黎,仲多汁
膏同肉比例不錯,肉仲紅紅地🥰膏係帶咬勁

😝牛舌/大推
平時鐘意食爽口牛舌,佢係軟淋款
但佢令我覺得軟淋仲好食(。・ω・。)
入口溶化咁款!好軟淋!中間牛味超濃!

🐤燒雞肶
由於其他野食太出色,所以雞肶比較遜色
普普通通,皮薄入味,肉多厚實