2023-06-12
香港探店|西貢|日本菜|久留居原味豚骨拉麵豚骨超香濃❤️而且經過火炙,油花嘅香味被釋放出來,湯底滿滿都係香濃嘅燒烤味。麵條質地好彈牙,同湯底好配搭!而且叉燒肥瘦三七比,比例合適!仲有,我最愛的竹筍😍😍我會俾呢個拉麵🍜95分!吉列豬扒丼呢碗滑蛋豬扒飯,真係超級正!滑蛋明顯地加入左牛油調製,感覺10分嫩滑入口,而且香味甚佳,配搭起炸豬扒、一香滑一香脆,真的不錯吃。雞軟骨串調味得意,不會太鹹、亦不用加愛的調味料,味道已經很好了。炸唐揚魷魚下足 魷魚腳沾滿了海苔粉,經過油炸後,味道得到昇華,魷魚爽口不黏牙,值得一讚!日式煎餃子🥟餐廳即係推薦他們家的日式餃子!煎得黃金香脆,內裏仍然保持大量的肉汁,沾上些少的日式醋汁,讓你流連忘返。雲呢拿班戟蛋糕這個好吃!朋友說雲呢拿味很濃,千層蛋糕很有層次感!木村富士山柚子梳打由日本本土入口,在夏天來講飲上一口柚子梳打真的不錯!朝口啤酒——————為食分界線——————📍 久留居 (西貢)西貢萬年街67號地舖人均消費: $120#mariofatfat #foodie #hkdoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcit
原味豚骨拉麵
麵條質地好彈牙,同湯底好配搭!
而且叉燒肥瘦三七比,比例合適!
仲有,我最愛的竹筍😍😍
我會俾呢個拉麵🍜95分!
吉列豬扒丼
呢碗滑蛋豬扒飯,真係超級正!
雞軟骨串
調味得意,不會太鹹、亦不用加愛的調味料,味道已經很好了。
炸唐揚魷魚下足
日式煎餃子🥟
雲呢拿班戟蛋糕
這個好吃!朋友說雲呢拿味很濃,千層蛋糕很有層次感!
木村富士山柚子梳打
由日本本土入口,在夏天來講飲上一口柚子梳打真的不錯!
朝口啤酒
——————為食分界線——————
📍 久留居 (西貢)
西貢萬年街67號地舖
人均消費: $120
#mariofatfat #foodie #hkdoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店