2023-05-14 47 views
今日落佐敦同朋友食中午飯,同區其實有幾間類型相近既牛腩麵店,今次揀左呢間試。食完可以用^_^好滿足黎形容😏,我地兩個人叫左四樣野食😃🔆魚皇魚麵🔆招牌八寶河🔆酥炸雲吞🔆麻辣墨魚咀❣️叫咗個八寶河我真係超級滿足了,因為一碗入面有哂我想食既野,有丸之餘,仲有牛根,牛肚等配料,湯底都好夠味,配埋河粉真係好夠飽👍 如果一個女仔真係會食唔哂,但我同朋友兩個就剛剛好,因為男仔一定夠食!好足料❣️魚皇魚麵,估唔到有驚喜啲魚麵真係好彈牙超煙靭,如果鐘意食清清地既,建議一試,因為湯底係唔同的,清清地好岩唔鍾意濃味既食客❣️酥炸雲吞,超香口,見好多人都推薦,即時叫左碟,上檯時都仲係熱既👍好食,同埋入面啲餡料好足其實以價錢來講,咁既份量真係好抵食,仲要平日有下午茶,價錢都唔貴,仲有崩沙腩麵都只需55元‼️ 真係比同區既麵檔算平靚正。今日3點來食,一入去已經有位,唔會太迫,坐得算舒服😄
食完可以用^_^好滿足黎形容😏,我地兩個人叫左四樣野食😃

🔆魚皇魚麵
🔆招牌八寶河
🔆酥炸雲吞
🔆麻辣墨魚咀

今日3點來食,一入去已經有位,唔會太迫,坐得算舒服😄

2023-05-10
$100 (Tea)
  • 酥炸雲吞
  • 魚皇魚麵
2023-05-13 37 views
通常食港式粉麵 平嘅話又會驚佢嘅料唔好食,但係好食嘅話又會驚太過貴,今次我居然搵到一間幾抵食又好食嘅粉麵店✏️佢雲吞麵先至$38,而佢嘅崩沙腩麵只需55元,性價比高。✏️我就叫咗一個招牌八寶河粉,除咗有各式各樣類嘅丸類之外,亦都會有牛筋牛腩同埋牛肚,而味道都相當唔錯,湯底係有腩汁,所以好好味。✏️然後我朋友叫咗一個蠔仔泡飯,呢一個嘅湯底就係有海鮮湯嘅味道,清甜可口✏️另外,凡購買一個粉面就可以用$12加配時菜,同埋$8加配飲品✏️另外佢每一日仲有唔同嘅優惠套餐$50,就可以有一個粉麵同埋時菜仲有飲品,所以覺得性價比相當高😍

同牛肉愛好者爸爸食過尖沙咀的「九爺牛腩」感滿意,原來而家喺佐敦開咗分店,再次搵埋爸爸一齊去食地方闊落四正,衛生舒適招牌崩沙腩麵只係$5️⃣5️⃣,好抵食早上7:30至11:30提供早晨麵餐除左粉麵,仲有港式茶餐廳的常餐、三文治餐、飯餐、泡飯、小食及下午茶餐==========🔹崩沙牛腩河 $55轉米粉,崩沙腩共8件,排列整齊崩沙腩帶薄薄一層爽彈筋膜,肉質緊實腍滑富彈性,牛味濃郁帶甘;湯底清甜不油膩,配以香蔥、芫茜及蒜粒,味道清新米粉烹煮時間剛好,非常爽身推介指數:9/10==========🔹淨鮮蝦雲吞 $40賣相飽滿的雲吞共7粒,配以幾片生菜雲吞皮薄而順滑;內裡蝦肉大隻而爽彈鮮味;豬肉新鮮,加入適量大地魚粉調味,味道上佳湯底清甜,味精不重推介指數:9/10==========🔹手撕雞 (沙薑/麻辣) $90揀咗沙薑味;雞肉份量充足雞皮爽滑,雞肉緊緻軟嫩帶淡淡雞香,脂肪比例不高;沙薑味道調較恰好,芳香濃郁,非常滋味推介指數:9/10==========🔹郊外油菜 點粉麵加配 $12 (原價$20)生菜翠綠鮮嫩,加腩汁調味非常匹配==========整體用餐體驗非常滿意,小店選材上乘,調味恰當;
地方闊落四正,衛生舒適

招牌崩沙腩麵只係$5️⃣5️⃣,好抵食
早上7:30至11:30提供早晨麵餐
🔹崩沙牛腩河 $55
轉米粉,崩沙腩共8件,排列整齊
米粉烹煮時間剛好,非常爽身
🔹淨鮮蝦雲吞 $40
賣相飽滿的雲吞共7粒,配以幾片生菜
湯底清甜,味精不重
🔹手撕雞 (沙薑/麻辣) $90
揀咗沙薑味;雞肉份量充足
==========
🔹郊外油菜 點粉麵加配 $12 (原價$20)
生菜翠綠鮮嫩,加腩汁調味非常匹配
==========
整體用餐體驗非常滿意,小店選材上乘,調味恰當;加上收費合理,值得回訪
2023-05-12
$98 (Dinner)
  • 崩沙牛腩河
  • 鮮蝦雲吞
  • 手撕雞
有時tea time 唔想清一色茶餐,西多雞翼,熱狗薯條,食碗潮州粉麵就啱晒喇,佐敦 尖沙咀有間九爺牛腩,聽朋友講足料又抵食,一於今日試下。餐廳係佐敦道,近佐治五世公園,大街地鋪,location方便。menu多選擇,有常餐 三文治,不過今日都係試牛腩。⚫︎牛魔皇撈伊 上枱嘩一聲,超大個伊麵底,兩個人share 都未必食得晒。牛魔皇有齊牛腩牛雜牛筋,超大堆頭,想撈個麵都難啲餸跌晒。牛筋好淋好入味,牛腩位都好鬆化但入味。牛雜好味嘅,少食嘅牛膀牛肺都齊晒,撈伊用蠔油做底。⚫︎崩沙腩河先讚湯底,係正嘅牛湯,清甜但又唔會死咸,食完唔口渴嘅。崩沙腩,好腍身軟線,但都好爽口,肥美嘅油脂但唔會太柴。河粉屬滑身,唔會太粗啲種。另外值得一讚杯凍奶茶 ,有茶餐廳水準,茶底香濃唔苦澀,以麵檔睇嚟講,好唔錯。

⚫︎牛魔皇撈伊

⚫︎崩沙腩河

📍九爺牛腩佐敦佐敦道36號地舖 🦔⸒⸒牛魔王麵 $60有牛肚、牛腩、牛筋、牛腸同埋牛肺🥹牛魔王必點!$60 一碗好抵食 仲要份量都唔少 最愛牛腩食落鮮甜 口感唔錯我哋搵揀咗幼麵 加底+$6 食完好飽肚招牌八寶麵 $60八寶包括有牛筋、牛腩、牛肚、魚皮餃、魚蛋、墨魚丸、貢丸同牛丸🥹如果唔係特別鍾意食牛可以試吓呢款 食完包你好滿足我哋揀左魚麵 +$14 魚麵口感好似魚蛋 好彈牙鮮蝦雲吞 $40一共有七粒 食落去好鮮甜 咬落去仲有汁🥹凍港式奶茶 $8飲落去甜甜地 奶茶味香紅豆冰 $12紅豆份量適中 奶味唔算好濃郁
📍九爺牛腩
佐敦佐敦道36號地舖 🦔⸒⸒

牛魔王麵 $60
有牛肚、牛腩、牛筋、牛腸同埋牛肺🥹
牛魔王必點!$60 一碗好抵食 仲要份量都唔少

紅豆份量適中 奶味唔算好濃郁
  • 牛魔王麵
  • 招牌八寶麵
2023-05-03 51 views
九爺最馳名既係崩沙牛腩👍🏻,好多九龍人介紹尼間粉麵店,除左必叫招牌八寶河、崩沙牛腩河外,仲有好多港式粉麵、小菜都係必食,選擇多之餘😋價錢合理,性價比高👍🏻即叫即製。佐敦尼間係新開既分店,裝修環境寬敞,整潔企理舒適,適合上班一族去食既地方。✔️ 崩沙牛腩麵 👍🏻👍🏻〔真心推介😋〕$55👍🏻 肥瘦適中👍🏻 有口感👍🏻 嫩滑👍🏻 煙靭👍🏻 湯底牛香味濃👍🏻 大碗另轉魚麵〔真心推介😋〕+$14👍🏻 魚味濃郁👍🏻 Q彈好味✔️ 精選套餐 - 鮮蝦雲吞河〔推介😋〕$50👍🏻 湯底清湯👍🏻 大碗👍🏻 飽滿👍🏻 蝦肉爽彈配 腐乳通菜 〔推介😋〕👍🏻 爽👍🏻 新鮮配 熱奶茶正常✔️ 酥炸雲吞〔真心推介😋〕$28👍🏻 香脆👍🏻 大粒👍🏻 有層次配 甜酸醬✔️ 炸雞髀 〔推介😋〕$28👍🏻 大隻👍🏻 香脆👍🏻 嫩滑👍🏻 juicy ✔️ 酥炸魚皮 👍🏻👍🏻〔真心推介😋〕$20👍🏻 香口👍🏻 袋裝,感覺乾淨👍🏻 脆卜卜配 高湯

✔️ 崩沙牛腩麵 👍🏻👍🏻〔真心推介😋〕$55

👍🏻 嫩滑
👍🏻 juicy

✔️ 酥炸魚皮 👍🏻👍🏻〔真心推介😋〕$20
👍🏻 香口
👍🏻 袋裝,感覺乾淨
👍🏻 脆卜卜
配 高
2023-05-02 70 views
依間位於佐敦既牛腩店,印象中係尖沙咀開左冇耐,而家就開埋分店了😳,最招牌就係崩沙腩,牛魔皇河,魚麵,八寶等,而且性價比高,平均都係$40-50左右就食到了🤣-💕 咖喱金錢牛肚撈粗 $48👅好味指數:7.8/10當日紅日6點幾就賣哂牛腩崩沙腩了😭傷心😭,原本咖喱撈麵只配牛腩,之後落單個位店員都好好,好肯幫我哋問轉唔轉到金錢肚☺️餸同麵份量都好多!金錢肚好軟腍又有汁,咖喱質感濃稠味道濃郁,配粗麵好掛汁好惹味😍-💕手打牛丸河 $38 (魚麵+$14)👅好味指數:7.5/10牛丸好爽彈,味道香濃😝魚麵質感好特別,幾挺身同好輕身😳,魚味濃郁,不錯👍🏻-💕 麻辣墨魚鬚(細) $50👅好味指數:7/10唔係幾辣,唔怕食唔到👍🏻墨魚鬚爽彈有嚼勁-💕 酥炸雲吞 $28👅好味指數:7/10炸得好脆口,皮唔會太厚,豬肉蝦肉餡足料。-💕凍/熱檸茶+$8-環境:7/10服務:7/10整體味道:7/10回頭率:7/10

💕 咖喱金錢牛肚撈粗 $48
👅好味指數:7.8/10

💕手打牛丸河 $38 (魚麵+$14)
👅好味指數:7.5/10

💕 麻辣墨魚鬚(細) $50
👅好味指數:7/10
唔係幾辣,唔怕食唔到👍🏻
墨魚鬚爽彈有嚼勁

💕 酥炸雲吞 $28
👅好味指數:7/10
炸得好脆口,皮唔會太厚,
豬肉蝦肉餡足料。

💕凍/熱檸茶+$8

環境:7/10
服務:7/10
整體味道:7/10
回頭率:7/10
咖喱金錢牛肚撈粗
手打牛丸魚麵
麻辣墨魚鬚(細)
魚麵
咖哩撈粗
2023-05-01
咖喱金錢牛肚撈粗
手打牛丸魚麵
麻辣墨魚鬚(細)
魚麵
咖哩撈粗
之前食過尖沙咀店已經覺得平靚正👍🏻估唔到咁快就喺佐敦插旗開第二間分店👏🏻崩沙腩真係超抵食!今次就試吓其他嘢食🤤$60牛魔王河粉🐮一碗有齊牛肚/牛腩/牛筋/牛蒡/牛腸🤤滷水入晒味🤤牛肚爽口🤤牛腩牛筋軟稔☺️牛蒡唔會粉爛👍🏻牛腸洗得乾淨帶有少少脂肪👍🏻河粉底食極都仲有😂真係好大碗好抵食👍🏻$58咖喱牛腩撈伊麵🍝用牛坑腩撈麵夠哂誠意又奢侈🥹咖喱汁好足夠撈哂成個麵食👍🏻伊麵索滿咖喱汁🤤🤤小食叫咗兩款☺️$28炸魚片頭🧈熱辣辣炸起分量都算多,厚身好彈牙🤤$50麻辣墨魚鬚🦑上枱見到咁大兜已經心心眼😍墨魚爽口又彈牙👍🏻辣得好過癮👍🏻忍唔住一粒接一粒放入口🤤🤤飲品叫咗朱古力同檸檬茶👍🏻九爺牛腩性價比真心高,高度推薦牛摩王飯同崩沙腩🕺

$60牛魔王河粉🐮

$58咖喱牛腩撈伊麵🍝

用牛坑腩撈麵夠哂誠意又奢侈🥹咖喱汁好足夠撈哂成個麵食👍🏻
伊麵索滿咖喱汁🤤🤤
小食叫咗兩款☺️

$28炸魚片頭🧈
熱辣辣炸起分量都算多,厚身好彈牙🤤

$50麻辣墨魚鬚🦑

飲品叫咗朱古力同檸檬茶👍🏻

九爺牛腩性價比真心高,高度推薦牛摩王飯同崩沙腩🕺
$100 (Dinner)
2023-04-27 1260 views
有個朋友幾鍾意食牛腩粉麵,唔使返工嘅日子佢就會周圍試,睇見食友嘅食評大力推介呢間「九爺牛腩」,經濟實惠又抵食,性價比高,所以是夜就同佢嚟到試一試啲牛腩得唔得! 以港式粉麵店嚟計,餐廳嘅環境算大,而且,無啲舊式粉麵舖咁擠迫,裝修簇新,夠晒乾淨明亮,整體感覺闊落,令人好醒神。 我哋揀咗坐卡位,猶如大部分茶記咁,少少醬料放喺枱上,側邊嘅抽櫃就放有餐具、紙巾、糖包……等等。 大大張餐牌,底面兩頁,選擇非常之多,唔止有粉麵,仲有酥炸小食、飯類、淨餸、飲品,更有早餐、常餐、下午茶餐、三文治餐、每日精選粉麵餐……等等,另外,兼賣啲火鍋配料,俾人賣返去打邊爐。我哋就梗喺將目標放晌必食推介嘅粉麵度啦,而惠顧各式粉麵飯類,都可以以優惠價加配飲品同油菜。酥炸雲吞 $28見有多款酥炸小食,又唔貴,所以,點一客過吓口癮。一碟有5粒炸雲吞飽滿,唔喺話好大粒,但夠真材實料,裡面有好多蝦肉,咬落外層酥脆不膩,裡面就好爽彈,沾上少少甜酸醬,更正。 腐乳通菜 +$12油菜有生菜、菜心同通菜,揀咗後者就梗喺配腐乳啦,啲通菜烚得幾爽口,啲腐乳幾香,質感啱啱好,唔會太稀或太杰。 牛魔王河 $60老友諗都唔諗就喺推介之一嘅「牛魔
,所以是夜就同佢嚟到試一試啲牛腩得唔得!
酥炸雲吞 $28

腐乳通菜 +$12

腐乳通菜
牛魔王河 $60

老友諗都唔諗就喺推介之一嘅「牛魔王」,一大碗河粉鋪滿牛腩、金錢肚、牛孖筋、牛肺、牛膀同牛大腸,夠晒大堆頭,睇見都開心呀!佢就無話逐樣去評,但樣樣都好食,亦好耐無食過啲牛肺、牛膀喇,全部都炆得入晒味,牛大腸充滿油脂,卻無臊羶味,真喺「牛迷」必試,只賣$60確喺抵食。
牛魔王河
秘製牛三寶 $50

小弟就無咁多心, 揀碗三寶已經好夠,因為三寶已經包咗牛腩、牛筋、金錢肚,同樣餸料鋪滿碗面。湯底非常香濃,有少少八角香料味,香得嚟唔油膩,而河粉滑溜,且份量十足。先試試啲牛腩,唔止入味,極之鬆化,牛筋就柔韌有咬口感,牛肚就好爽口,唔會韌到咬唔開。食友無講錯,真喺性價比高。
熱奶茶、凍檸茶 @+$8

冷熱飲品都喺加$8,汽水加$10,特飲就加$12,我哋見抵就簡簡單單要杯奶茶、檸茶,當然,就唔及真正嘅茶記好,但志在有啲嘢飲落雞,過過口癮而已。
熱奶茶、凍檸茶
食咁多嘢每人先喺八十蚊多啲,而且份量十足,食到我哋都好飽,啲牛腩、牛雜又做得有質素,卡位坐得舒服,真喺平民嘅快樂。
$83 (Dinner)
2023-04-20 135 views
牛魔王河粉大大碗先賣60蚊,入面有牛腩,牛筋,牛肚,牛腸同牛膀。份量認真唔細。驚喜嘅係牛腩數量都唔少而且仲好腍唔會好韌。對牛情有獨鍾嘅朋友可以試下。另外,崩沙腩魚面都好吸引。呢個嘅魚面係一大特色,會有淡淡嘅魚香味,重點係好彈牙,有種食緊魚蛋嘅感覺,好值得試下。崩牙腩外面爽口,腩肉又夠腍又有牛味,所以都好唔錯。炸雲吞外脆內熱,點埋啲甜酸醬,香口又開胃。炸墨魚丸返而覺得唔夠脆,但內裡就軟腍,口感還可以,配埋甜酸醬嘅味道都好夾。配埋紅豆冰真係不得了,比較少麵檔都有紅豆冰,而且仲要幾好飲!麵檔來講又抵食水準又唔差!

炸雲吞外脆內熱,點埋啲甜酸醬,香口又開胃。
炸墨魚丸返而覺得唔夠脆,但內裡就軟腍,
口感還可以,配埋甜酸醬嘅味道都好夾。

麵檔來講又抵食水準又唔差!
剛好在佐郭附近逛逛,肚子飽在找餐廳途中看到九爺牛腩,二話不說就去吃了!其實小編之前已經吃過尖沙咀分店的九爺牛腩,忘不了崩沙腩的味道😋😋🤤九爺有多款不同的粉麵,有崩沙腩、牛魔皇河、魚皇魚麵、招牌八寶等。亦有各式飯類、西式飯類、泡飯、常餐等。‼️必食推介‼️‼️性價比高,崩沙腩麵只需55元‼️55元可以吃到好吃的崩沙腩,絕對便宜又抵食👍🏻帶著軟筋膜又連著少許肉,口感軟腍,而且牛味香濃。牛魔王 $60有牛腩、牛筋、牛肚、牛腸和牛膀,全部炆到軟腍入味,特別喜歡牛筋夠腍又有彈性,牛腸乾淨,牛腩口感稍硬但牛味濃,牛肚口感上嚼劲十足且有弹牙的口感。細麻辣墨魚鬆 $50不太辣,墨魚鬆口感爽彈。生菜 $12牛菜配腐乳,一流👍🏻菜心 $12加腩汁也不錯😋

‼️必食推介‼️
‼️性價比高,崩沙腩麵只需55元‼️

牛魔王 $60
有牛腩、牛筋、牛肚、牛腸和牛膀,全部炆到軟腍

細麻辣墨魚鬆 $50
不太辣,墨魚鬆口感爽彈。

生菜 $12
牛菜配腐乳,一流👍🏻

菜心 $12
加腩汁也不錯😋
2023-04-18 81 views
未開新分店之前已經喺尖沙咀試過九爺牛腩一次,用餐體驗唔錯,見佢哋喺佐敦新開分店,上次試左招牌八寶河,今次決定試埋佢地嘅魚皇魚麵~🐟 魚皇魚麵 $58魚蛋、魚片口感彈牙,湯底清清地,魚麵口感爽身,魚皮餃味道較濃,外皮偏軟,內餡飽滿帶汁,但始終魚麵份量比較多,略嫌有少少濟,但整體味道同口感都幾好。🐮🐟 雙丸河 $38魚蛋同牛丸都好彈牙,味道幾新鮮。河粉口感都幾滑嫩唔易斷且掛湯,配上湯底幾入味,而且份量都偏多,記得河粉比較容易吸湯,一定要盡快食~🐙 麻辣墨魚鬚 $30墨魚鬚口感好有嚼勁,口感偏軟身,個人覺得辣椒味道稍為濃烈左少少,可能會掩蓋左少少墨魚鬚味道,但整體對於食辣朋友的確幾吸引、幾惹味。🥟 酥炸雲吞 $28酥炸雲吞味道幾有驚喜,外皮酥脆,內裡肉餡鮮美,同酥脆外皮幾搭配,會令人一直想追食。

🐟 魚皇魚麵 $58

🐮🐟 雙丸河 $38

🐙 麻辣墨魚鬚 $30

🥟 酥炸雲吞 $28

2023-04-17 524 views
今日係佐敦裕華國貨幫阿媽買完嘢,覺得有啲肚餓,醒起同事推介過呢道附近有間“九爺牛腩🍜,話地方乾淨企理,食物質素好,就一於同老婆去試下啦🥰!大約行咗6分鐘就到,店舖裝修約簡明亮,坐位闊落🤗。睇咗餐牌📔,除咗一般嘅粉麵河,仲有西式早餐🍳、西式飯餐🥘、泡飯、常餐及三文治🥪等供應,非常多元化🥰。牛魔王河 $60嘩😳!好大推頭好吸睛🫢,大湯碗面層鋪滿牛腩、金錢肚、牛筋、牛肺、牛沙瓜及牛大腸,炆得軟腍入味😋,但每種食材都保留本身質感,味道香濃充滿牛味🐂。河粉滑溜帶米香,湯底同樣牛味香濃,食完一碗既飽肚又勁滿足😋。崩沙牛腩麵 $55(+墨鬚 $10)崩沙腩份量多牛味🐂香濃,最重要係嗰條薄膜邊及油脂層,令牛肉口感更豐富🥰,並散發出一陣油脂香味☺️。墨魚鬚🦑唔係好多店舖有得供應,新鮮彈牙味美😋,老婆話加$10有咁多件好抵,加上麵質🍜爽身彈牙,整碗麵都勁好食💯。酥炸雲吞 $28一碟有5️⃣粒,雲吞飽滿炸得香脆,豬肉🐖同蝦肉🦐嘅餡料比例啱啱好,一口一粒唔錯😋。香茅雞翼 $28一碟有6️⃣隻,表面炸得乾身,肉質保持嫩滑濕juicy,帶微微嘅香茅味,好食😋。炸魚皮 $20魚皮🐟炸得香脆又大塊,獨立包裝上枱,食

牛魔王河 $60

崩沙牛腩麵 $55(+墨鬚 $10)

酥炸雲吞 $28

香茅雞翼 $28

炸魚皮 $20
魚皮🐟炸得香脆又大塊,獨立包裝上枱,食嘅時候先倒落碟到,就唔會淋咗啦🥰!

總括而言,食材質素好,價錢非常親民,性價比高,好似崩沙腩麵都係只需$55,而且店員服務態度有禮,值得推介❤️。

2023-04-14
$100 (Dinner)
  • 香茅雞翼
  • 酥炸雲吞
  • 崩沙牛腩麵
  • 牛魔王河
2023-04-12 94 views
依日去嘆下香港地道風味☺️ 九爺牛腩喺佐敦開咗新分店。除咗招牌崩沙牛腩,仲有好多港式粉麵選擇,例如魚皇魚麵丶招牌八寶等,價錢抵食,性價比高呀。🔶崩沙牛腩河 $55崩沙腩肉入口爽脆腍滑有口感,肥瘦剛好,湯底較清不會過濃,突顯牛腩嘅牛香~河粉夠滑,大大碗,份量都多喎。🔶牛魔王麵 $60鍾意食牛雜嘅話💗一定要叫呢碗啊🫶🏻入面有牛肚丶牛筋丶牛腩丶牛膀丶牛腸丶牛肺,全部都好鮮嫩入味。🔶酥炸雲吞 $28一客有五大粒,配以甜酸醬,沾醬一起吃更有風味,餡料有好多蝦肉,香脆不膩。🔶麻辣雞翼尖 $28感覺有啲似沙嗲嘅麻辣醬,雞翼尖入口夠滑,辣度不會過火,挺香口。🔶凍檸茶 (粉麵+$8)
依日去嘆下香港地道風味☺️ 九爺牛腩喺佐敦開咗新分店。

🔶崩沙牛腩河 $55

🔶牛魔王麵 $60

🔶酥炸雲吞 $28

🔶麻辣雞翼尖 $28

🔶凍檸茶 (粉麵+$8)
2023-04-11 76 views
究竟九爺同鼎爺有冇關係?!😂😂好多時係尖沙咀經過九爺見有好多人排隊,今日被我見到原來佐敦都開咗間,新開的,趁人唔多唔使排隊即刻拉住友人入去試試睇哂牆上相片同埋餐牌,二話不說,一碗牛魔王米粉$60有齊牛什、牛腩同牛根喎😋😋店員話要唔要試魚麪呀⋯⋯No 啦!我怕又淋又腥!佢話佢地嘅魚麪係最好食架,係我猶豫中,又叫信佢!唉,心軟,就決定俾次機會佢啦!碗麵好大碗呀,見到咁多餸已經心心眼,湯頭又好飲,跟住夾起粗粗嘅魚麪一食,依⋯⋯好似食緊長條形嘅魚旦,仲要好彈牙,一D腥味都冇添,勁正喎👍🏻👍🏻👍🏻叫多個小食麻辣墨魚鬚,小許麻辣味,墨魚鬚粗大,煮得火喉剛好,脆口😍😍
究竟九爺同鼎爺有冇關係?!😂😂

• 牛魔王魚麪