2024-01-19
最近旺角新開咗間串燒店,最平$10就有交易,性價比甚高,從肉類到菜品,仲有主食同自家創製Taco,唔怕食唔飽,環境舒適,地點方便,適合同朋友仔嚟小聚一下!串燒選擇好多,大部分係兩串起,肉類有雞軟骨、墨魚腸、豚肉秋葵、多春魚、牛肉青蔥卷等,個人最鍾意雞軟腸同煙肉車厘茄,前者調味啱啱好,唔會過鹹要狂飲水,後者熱辣辣,香氣十足,帶點咬口,食落又juicy,encore之選!蔬菜有粟米、長蔥、甜薯、冬菇、菠蘿、翠玉瓜、菠蘿等,新鮮,鮮甜,美味,食吓菜幫助解膩,感覺更加健康🤣 呢度嘅翠玉瓜整得好出色,鎖緊汁,完全唔乾,大癲!枝豆暖笠笠,十分貼心,越食越過癮,配串燒好match~ 最後一定要留肚食呢到嘅Taco,日式版本,以炸紫菜做餅底,放上壽司飯,再搭配自選配料,要咗蟹棒,咬落脆卜卜,層次感豐富,味道調配適中,食完都幾飽肚,值得一試!