2024-01-19 43 views
最近旺角新開咗間串燒店,最平$10就有交易,性價比甚高,從肉類到菜品,仲有主食同自家創製Taco,唔怕食唔飽,環境舒適,地點方便,適合同朋友仔嚟小聚一下!串燒選擇好多,大部分係兩串起,肉類有雞軟骨、墨魚腸、豚肉秋葵、多春魚、牛肉青蔥卷等,個人最鍾意雞軟腸同煙肉車厘茄,前者調味啱啱好,唔會過鹹要狂飲水,後者熱辣辣,香氣十足,帶點咬口,食落又juicy,encore之選!蔬菜有粟米、長蔥、甜薯、冬菇、菠蘿、翠玉瓜、菠蘿等,新鮮,鮮甜,美味,食吓菜幫助解膩,感覺更加健康🤣 呢度嘅翠玉瓜整得好出色,鎖緊汁,完全唔乾,大癲!枝豆暖笠笠,十分貼心,越食越過癮,配串燒好match~ 最後一定要留肚食呢到嘅Taco,日式版本,以炸紫菜做餅底,放上壽司飯,再搭配自選配料,要咗蟹棒,咬落脆卜卜,層次感豐富,味道調配適中,食完都幾飽肚,值得一試!

友人介紹我嚟旺角呢間新開嘅串燒店 佢話呢間小店性價比好高 最平$10就有一串串燒 仲有呢度嘅特別菜式taco 所以就嚟咗食個晚餐🍴吞拿魚腩蓉拼三文魚子大滿足taco手卷好少地方有呢款食物😮 所以就一定要嗌返件嚟試吓 呢個Taco手卷嘅特色係塊紫菜先用天婦羅嘅方法處理 在包裹住醋飯 同埋頂頭嘅餡料🤣 我哋揀咗大滿足 就係啲餡料份量會更多 而且size好適合我哋一口咬開 串燒講到串燒真係嗌咗好多串呀 價錢有$10至$40不等 $10至到$20嘅串燒每款要至少嗌兩串🍢 同朋友一人一串就啱晒啦串燒卷方面 我哋嗌咗豚肉秋葵卷 煙肉車厘茄同埋牛肉雞髀菇卷 店員仲好細心咁指明邊款打邊款👍🏻 肉包裹住蔬果 就令口感更加juicy 我仲叫咗雞胸軟骨 七味雞腎同埋魷魚鬚串 呢幾款都係抵食之選 蔬菜方面 粟米同菠蘿係每次食串燒必點嘅項目🍍 比較貴嘅串燒都只係$40咋 有羊架 鵝肝同埋厚切牛舌 厚燒牛舌肉質軟嫩 鵝肝就會拼埋一塊香脆法包🥖飲品食串燒當然想嗌吓野食🥤 呢度嘅飲品全部有半價 我哋嗌咗 Grape Juice Soda同埋Capri Sunrise 提子梳打飲落口幾fresh又唔會太甜🍇 Capri

吞拿魚腩蓉拼三文魚子大滿足taco手卷
吞拿魚腩蓉拼三文魚子大滿足taco手卷

串燒

七味雞腎

羊架

飲品
食串燒當然想嗌吓野食🥤 呢度嘅飲品全部有半價 我哋嗌咗 Grape Juice Soda同埋Capri Sunrise 提子梳打飲落口幾fresh又唔會太甜🍇 Capri Sunrise係用咗橙汁同石榴糖水嚟營造嗰個意境 兩杯都有梳打水喺入面 配串燒食就gur晒
Grape Juice Soda  &  Capri  Sunrise

餐廳係新開嘅 所以未有酒牌🥲 如果唔係我一定會飲返幾杯 歎吓串燒 但係呢間性價比高嘅串燒店好值得支持啊✌🏻
Type of Meal
Dinner
2024-01-15 60 views
見新開,星期三晚去同朋友試下,四人食,一去到見都full曬,剩兩張二人枱,店員很nice立刻話幫我地拼場,不過變相坐得會狹窄咗,好彩有另一台四人位咁啱埋單,所以我地都係去坐返四人位,座位舒適,但整體偏窄。不過冷氣太大,好凍🥶服務員都好有禮貌,上菜會講「小心」同埋介紹一下上咩菜,不過食物款式較少,當天亦未能叫到酒,希望下次幫襯再飲返。我地叫左都多野食,上菜速度正常,一開始耐啲,後面就好快地幾樣一齊黎。食物熱辣辣,味道中等,不會太重味最推大腸,好入味又有咬口;菠蘿好甜!雞肉類食物都ok。整體值得一試👍🏻
最推大腸,好入味又有咬口;菠蘿好甜!雞肉類食物都ok。
整體值得一試👍🏻
燒雞翼
雞軟骨,雞腎
2024-01-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$168 (Dinner)
大腸
燒雞翼
雞軟骨,雞腎
  • 豬大腸
  • 燒菠蘿
最近搵到間主打串燒嘅日式餐廳喺旺角彌敦道.位置超方便串燒超平 又多選擇每串都係$10起串燒有幾款價格類別$10 / $15 / $20 一串樣樣都好吸引.朋友都話好味抵食✨味淋魚乾魚乾燒完暖笠笠沾少少沙律醬.一條接一條 食到停唔到✨雞胸軟骨兩者口感一軟一硬梅花間竹.口感豐富✨厚切牛舌厚切有份量灑上黑椒 爽彈又蔥味✨燒菠蘿每次食串燒都必點菠蘿咬開嘅時候要小心,好爆汁差啲吱到朋友度好耐無食過咁甜咁多汁嘅菠蘿✨ 白鱔肉質軟彈.口感Juicy豐富肉汁好Juice✨ 鮮帶子蟹膏Taco除咗串燒之外,Taco由餐廳自家創製外層係大片又香脆嘅紫菜包著厚厚嘅米飯.新鮮帶子再加上蟹膏.份外鮮味食串燒除咗配梳打同汽水仲可以同好友飲下酒整體性價比高

最近搵到間主打串燒嘅日式餐廳

厚切有份量
灑上黑椒 爽彈又蔥味

✨燒菠蘿
每次食串燒都必點菠蘿
咬開嘅時候要小心,好爆汁
差啲吱到朋友度
好耐無食過咁甜咁多汁嘅菠蘿

✨ 白鱔
肉質軟彈.口感Juicy
豐富肉汁好Juice

✨ 鮮帶子蟹膏Taco
除咗串燒之外,Taco由餐廳自家創製
外層係大片又香脆嘅紫菜
包著厚厚嘅米飯.新鮮帶子
再加上蟹膏.份外鮮味

食串燒除咗配梳打同汽水

仲可以同好友飲下酒
整體性價比高
2024-01-12
2024-01-13 59 views
落咗單 遲遲冇嘢食到又限時間半個鐘多前最後張單, 嘢食都未到又吹我哋走但果陣時我地落左單啲嘢食都仲未到7:30要我哋走啲嘢食7:10先逐樣逐樣咁嚟每十分鐘提(催)我哋一次啲食物嚟到,問個職員係咩佢都唔識答一個字~ 亂同麻 喺咁俾人 催!最後埋單check 單果陣發現漏單但又唔俾cancel , 死都話燒緊…..跟住又要吹我地快d食完快d走又要等 同事又俾佢催.
落咗單 遲遲冇嘢食到
又限時間
半個鐘多前最後張單, 嘢食都未到又吹我哋走
但果陣時我地落左單啲嘢食都仲未到
7:30要我哋走
啲嘢食7:10先逐樣逐樣咁嚟
每十分鐘提(催)我哋一次

啲食物嚟到,問個職員係咩佢都唔識答
一個字~ 亂
同麻 喺咁俾人 催!
又要等 同事又俾佢催.
2024-01-12
$300 (Dinner)
2024-01-12 45 views
耐唔耐就想去居酒屋嘆返兩杯,食下串燒,呢間居酒屋喺中環以$10起一串燒物打響名堂,宜家喺旺角開分店,一定要去潮聖下!去居酒屋緊系先嘆杯野再慢慢揀食乜,新張期仲送沙律,飲品半價,餐牌非常豐富,其中包括了豚肉秋葵卷、明太子翠肉瓜、雞胸軟骨、雞中翼、白鱔和大蝦等串燒選擇。除了這些傳統的串燒,他們還有一些特別的選擇,如火炙帶子taco,以及吞拿魚腩蓉taco,紫菜脆卜卜包住刺身,口感豐富!今次早到walk in好彩有位,入座一陣就坐滿,原來好多客都係訂左枱,想食記得要訂枱穩陣

2024-01-07
Type of Meal
Dinner
2024-01-11 32 views
此串燒店位處繁華的旺角區,乘升降機到達樓層後,食店chill的裝修及環境的舒適度與街外成強烈的對比一行三人,店員安排坐梳化卡位,我哋先點名sunshine的飲品,味道有點似帶果味的梳打,串燒價錢頗抵,只是$10起,款式選擇不少,有素食的菠蘿粟米菇類,有不同的肉類,有鯖魚,串燒的味道不錯,相信應該有注重燒物的時間,菠蘿不酸,串燒肉質juicy不靭,最特別是名為Taco的飯團,紫菜應該是炸過,很脆,餐前的魚乾有鮮味,送酒應該一流

2024-01-11 32 views
收工最開心莫過於可以約朋友嘆下美食,吹下水!今次👧🏻就同朋友去咗新開冇耐既二把手食串燒!性價比超高!估唔到日式居酒屋都會有$10既串燒!唔洗睇住個荷包食!🌟牛肉雞髀菇卷//豚肉鵪鶉蛋//孜然豬腩肉//芝士雞肉丸//牛横隔肌//蜜糖芥末牛橫格肌//雞軟骨//豚肉秋葵卷👧🏻同朋友就咩價($10/$15/$20/25/$30/$40) 既串燒都有試下,要注意$20/以下既串燒每款至少要叫兩串!當中豚肉包鵪鶉蛋/秋葵呢兩款既豚肉富有油脂,入口相當滑口,配蛋/蔬菜好匹配!而兩款牛横隔肌就富有牛肉香,幾有嚼勁,蜜糖芥末醬略嫌調味太輕手。每款串燒都發揮不錯👍🏻。🌟火炙蟹棒TACO 平時食日式手卷食得多,日式Taco相信大家都未食過!先將紫菜用天婦羅形式炸至Taco形狀,然後盛載著壽司飯同餸。今次同朋友都唔太想食刺身,所以先叫咗蟹棒,其實餐廳仲有提供好多款配料,e.g. 呑拿魚腩蓉、鮮帶子蟹糕!🌟和風炸餃子炸餃子🥟既醬汁就好似令人食緊章魚小丸子🧆,用上照燒汁配木魚碎,配上炸得外脆內軟既餃子,朋友表示值得Encore!🌟迷你牛肉溫泉蛋湯烏冬雖然佢只係迷你烏冬,但都有三大片牛肉,烏冬份量亦比預期多,質感滑

🌟火炙蟹棒TACO

🌟和風炸餃子

🌟迷你牛肉溫泉蛋湯烏冬
雖然佢只係迷你烏冬,但都有三大片牛肉,烏冬份量亦比預期多,質感滑嫩。

🌟味淋魚乾
燒魚乾配上蛋黃醬,居酒屋必食。

♡ 旺角高性價比串燒店|二把手 ♡-講起串燒鋪~ 中環嘅二把手真係好出名🤣估唔到而家旺角都有佢嘅分店啦😍佢嘅串燒最平 $10就可以食到‼️性價比好高😍👍 佢哋嘅串燒仲有$10、$15、$20嘅類別等等~ 餐廳仲有自家創製taco 呢個真係好特別仲好好食添。- ♡ 三文魚腩蓉TACO ♡ $38👍呢個真係勁好食~ 一定要點😍佢外層嘅紫菜脆卜卜 三文魚腩肉好肥美 😍 每咬一啖都係享受。-♡ 串燒類 ♡ $10✨ 燒菠蘿呢個真係勁Juicy 一咬就噴晒啲汁出嚟💦✨ 翠玉瓜✨ 雞軟骨 ✨煙肉車厘茄 ✨牛肉雞髀菇卷 ✨墨魚腸 估唔到呢度竟然有墨魚腸食😝梗係要叫返串啦~ -♡ 串燒類 ♡ $25✨免治雞肉棒 燒完過後同佢嘅外皮 外脆內嫩相信配埋蛋黃食,一定會仲正😝-♡ 串燒類 ♡ $30✨蒜香牛横格肌✨蜜糖芥末牛横格肌 專登叫咗每隻味一串 個人鍾意食蒜香多啲 牛味偏重 ~~-♡ 串燒類 ♡ $40✨白鱔 魚肉好細嫩 而且都頗為鮮甜-♡ 迷你叉燒湯麵 ♡ $42 佢嘅叉燒燒得好香 肉質肥美 ~-♡ 迷你牛肉溫泉♨️湯烏冬 ♡ $42食完串燒 就想食啲暖笠笠嘅嘢牛肉好粉嫩 而且係薄切 入口即溶
♡ 旺角高性價比串燒店|二把手 ♡
講起串燒鋪~
中環嘅二把手真係好出名🤣
估唔到而家旺角都有佢嘅分店啦😍
佢嘅串燒最平 $10就可以食到‼️
餐廳仲有自家創製taco
呢個真係好特別仲好好食添。
♡ 三文魚腩蓉TACO ♡ $38

👍呢個真係勁好食~ 一定要點😍
佢外層嘅紫菜脆卜卜
三文魚腩肉好肥美 😍
每咬一啖都係享受。
♡ 串燒類 ♡ $10

✨煙肉車厘茄

✨牛肉雞髀菇卷
✨墨魚腸
估唔到呢度竟然有墨魚腸食😝
梗係要叫返串啦~
♡ 串燒類 ♡ $25

✨免治雞肉棒
燒完過後同佢嘅外皮 外脆內嫩
相信配埋蛋黃食,一定會仲正😝
♡ 串燒類 ♡ $30

肉質肥美 ~
♡ 迷你牛肉溫泉♨️湯烏冬 ♡ $42
食完串燒 就想食啲暖笠笠嘅嘢
牛肉好粉嫩 而且係薄切
入口即溶 勁正!

#
⇢店鋪資料:
二把手 (旺角)
旺角彌敦道575號Ladder Dundas 1樓
#
  • 燒菠蘿
  • 煙肉車厘茄
  • 三文魚腩蓉TACO
  • 免治雞肉棒
  • 迷你牛肉溫泉湯烏冬
又俾我發掘到一間勁正嘅串燒店!呢間串燒由$10/1串起,完全性價比高!串燒分開$10, $15, $20/1串等多個類別,仲有令人一試難忘嘅自家創製taco!既然咁抵食,梗係要瘋狂叫啦!叫了咬落Juicy多汁嘅翠玉瓜、火香十足嘅多春魚、肉汁飽滿嘅大蔥雞肉、可鹽可脆嘅雞中翼、送酒一流嘅魷魚鬚串!串燒最鍾意食肉肉,再嚟大大啖無骨串燒雞腿肉、特厚蘆筍豚肉卷🫔爽脆清甜零油膩感👍特別推介呢度嘅蒜香牛橫格肌串,濃郁嘅蒜頭將牛肉嘅味道提升到另一個層次🧄原來好夾好好味!講到招牌菜一定係自家製Taco手卷,多款口味任君選擇!我哋就試咗火炙鰻魚,唔講唔知原來呢款手卷製作工序繁複,除咗要將紫菜製作成天婦羅,再放入特定嘅器皿定型,再放上壽司飯同埋醬汁鰻魚。一啖咬落去,可以完全feel到紫菜係非常之咁脆,中間包住香甜嘅鰻魚同埋軟綿綿嘅飯粒,搞到我當堂美吉洋一上身,忍唔住嗌咗佢好好味😂😂

• taco
2024-01-10 28 views
今日去咗依間「二把手」串燒鋪 食咗好多好抵食嘅串燒 食物質素都好好!而且除咗串燒之外 仲有其他烏冬 手卷 等等😎 依間串燒鋪最特別一個地方就係 最平嘅串燒只係$10!!!🤩 真係好抵呀 仲要份量絕對唔少☺️ 性價比超高呀😆 今次我地叫好多唔同嘅串燒😜 當中最推介大家嘅係蜜糖芥末牛橫格肌 食落肉質好嫩滑 完全無筋😎 另外露筍豚肉卷都好吸引 外面燒到脆脆地又有肉汁嘅豚肉 加埋入面好有fresh嘅露筍👍🏻 而且魷魚鬚串亦都無筋🤩好易咬 仲燒到好香除咗肉類蔬菜之外 我地仲叫咗刺身同埋手卷🤓 當中必要提嘅係餐廳自家製嘅Taco手卷😜 超級特別!原來係用一塊好脆 好似taco嘅紫菜 包住平時手卷嘅食材☺️ 今次我叫咗吞拿魚腩蓉 好香同埋份量都好多😋依個超級推薦大家試下😆同埋我仲order甜蝦刺身/北寄貝刺身 都好新鮮 🥳 而且仲加咗個迷你叉燒湯拉麵

2023-12-31 129 views
話咁快又月尾了,又跑數又埋數真係好攰,好想即刻放工去輕鬆吓飲兩杯,串燒就岩哂我,慢活一陣子先😎不少人都喜歡食串燒飲啤酒、而串燒也有五花八門,之前喺中環食二把手都大讚過一次,今次去新開既旺角店食,地方更大環境舒適我最愛佢既唔止串燒,呢度既大滿足Taco. 都超級好食吞拿魚腩蓉及三文魚魚子係每次必點,大大份好足料,都只係$48 💢💢💢而串燒就$10起,非常抵食孜然雞心、西班牙豬護心肉、牛橫膈膜、豚肉鵪鶉蛋、豬大腸、大蔥雞肉都係我私心推介💯💯💯
我最愛佢既唔止串燒,呢度既大滿足Taco. 都超級好食

而串燒就$10起,非常抵食
  • 大滿足Taco
  • 孜然雞心
  • 牛橫膈膜
2023-12-24 312 views
二訪二把手!上次喺中環分店食過,覺得好食之餘啲員工都好好,所以一見到開分店就即刻去食🤣一如既往啲嘢都係平靚正~ 貼多次個推薦list:⭐️肥牛秋葵卷 (呢個平靚正一定要嗌) $10⭐️七味雞腎$10⭐️多春魚$10⭐️甜薯$10⭐️豬大腸$15⭐️玉子燒$20⭐️免治雞肉棒 (推薦!) $25⭐️蘆筍豚肉卷$25⭐️豚肉蠔卷$30⭐️帶子 $30⭐️味醂魚乾 $38⭐️吞拿魚腩蓉Taco $48 (推薦!) 要注意:1️⃣$25以下要2串起嗌+ 2️⃣新店,暫時淨係收現金!今次新分店嘅地點就腳之餘,環境仲有裝修都靚咗😆 $10起就有好好食嘅串燒,推介!利申自費非打手🫡🐱祝大家聖誕節快樂🫶🏻🎄
二訪二把手!
一如既往啲嘢都係平靚正~
貼多次個推薦list:
⭐️蘆筍豚肉卷$25
⭐️豚肉蠔卷$30
⭐️帶子 $30
⭐️味醂魚乾 $38
⭐️吞拿魚腩蓉Taco $48 (推薦!)
利申自費非打手🫡
🐱祝大家聖誕節快樂🫶🏻🎄