4 day(s) ago 0 views
我好鍾意食餃子餛飩,每逢經過餃子店舖都會試試,今日在新蒲崗發現新開了一間食餛飩扁食小店,當然也要入去試吓,福建餛飩特點是皮薄滑溜,內裏肉質Q彈,湯底顏色清澈但濃郁。這間是手工現場包製,食物唔隔夜,夠新鮮。除了餛飩,粉麵餃子都有好多選擇。🔘肥腸撈麵:肥腸滷得入味配搭蔥油撈麵彈牙爽口,超美味😋🔘魚丸湯:福州魚丸口感Q彈,肉餡多汁,配上清甜湯頭,回味無窮。🔘原味餛飩:餛飩皮薄滑溜,內裏肉質鮮嫩夠味,湯底顏色清澈鮮甜,就連湯都飲埋🤭🔘韭菜鮮肉煎餃:餃子皮煎得金黃焦脆,餡料香濃多汁,超好好吃👍

🔘肥腸撈麵:肥腸滷得入味配搭蔥油撈麵彈牙爽口,超美味😋
🔘魚丸湯:福州魚丸口感Q彈,
肉餡多汁,配上清甜湯頭,回味無窮。
5 day(s) ago
2024-11-16 0 views
收工,都唔想煮飯,係附近搵嘢食就算🤭見到間新開來一碗餛飩,裝修都好似幾好,而且人客都多,就試下有套餐,有散叫,套餐就一般比較經濟實惠🤭朋友點A餐,原味餛飩面配一碟拍青瓜,一杯凍檸寧茶😋我就叫B餐,香辣肥腸湯麵,配碟蔥油拌菜心,一罐可樂😋套餐份量好足,餛飩有10粒,餛飩係老闆每日親手包,而且每碗麵都配上酸菜跟肉碎,湯抵好好味🤤餛飩細細粒,但肉味道好新鮮, 肥腸都鹵得好好味🤤林林地又有口感,麵質地又爽口,唔會林pat pat,好中意佢地酸菜同肉碎,酸酸辣辣,好食拍青瓜🥒爽口而且味道夠酸,我中意真係要讚蔥油菜心,睇落好普通一碟菜,但佢地蔥油做到好好味,我都隱唔住問店員,啲蔥油豉油係你地自己做,好好食喎,店員話係老闆自己做,自己調味,秘製🤭 但我地太包、下次再嚟食,我一定會叫蔥油伴麵😋太好味
收工,都唔想煮飯,係附近搵嘢食就算🤭
見到間新開來一碗餛飩,裝修都好似幾好,而且人客都多,就試下

有套餐,有散叫,套餐就一般比較經濟實惠🤭
朋友點A餐,原味餛飩面配一碟拍青瓜,一杯凍檸寧茶😋

我就叫B餐,香辣肥腸湯麵,配碟蔥油拌菜心,一罐可樂😋

拍青瓜🥒爽口而且味道夠酸,我中意
2024-11-16 0 views
好開心喺屋企附近搵到正嘅餃子店!見佢哋標榜:唔隔夜,更新鮮,現包現煮即刻好有家的感覺,好健康店內環境光鮮整潔,枱面好企理有全日供應嘅套餐,選擇非常多好抵食!揀完主食,仲可以揀一款小食,同埋飲品自家製嘅豆漿,微甜,好好飲,超推薦!叫咗嘢食,就可以準備開餐可以試吓佢啲自家製嘅醃蘿蔔清新清爽,好食😋手拍青瓜手拍做到不規則嘅效果,更加掛汁入味係清新開胃嘅選擇小雲吞係佢哋嘅招牌菜,一大碗,賣相靚仔個湯好靚,係每日新鮮煲嘅豬骨湯,飲每一啖都好舒服。小雲吞粒粒滑溜,餡料份量同味道亦唔錯,抵讚!屋企人大讚嘅煎餃,真係非常出色個皮唔會好厚,餡料又多,必食!仲可以選擇自己想要嘅餃子,我哋就揀咗韭菜餃,咬落去仲有汁!另一款主食我哋就揀咗炸醬麵依碗炸醬麵亦好有誠意,每樣配料都好多,特別係滿滿嘅青瓜絲,令到成碗麵嘅口感爽脆,好清新!碗麵嘅份量仲好巨大,真係非常滿足啊!
好開心喺屋企附近搵到正嘅餃子店!

見佢哋標榜:唔隔夜,更新鮮,現包現煮
即刻好有家的感覺,好健康

店內環境光鮮整潔,枱面好企理

有全日供應嘅套餐,選擇非常多
好抵食!
揀完主食,仲可以揀一款小食,同埋飲品
自家製嘅豆漿,微甜,好好飲,超推薦!

叫咗嘢食,就可以準備開餐
可以試吓佢啲自家製嘅醃蘿蔔
清新清爽,好食😋

手拍青瓜
手拍做到不規則嘅效果,更加掛汁入味
係清新開胃嘅選擇

小雲吞
係佢哋嘅招牌菜,一大碗,賣相靚仔

屋企人大讚嘅煎餃,真係非常出色
個皮唔會好厚,餡料又多,必食!
仲可以選擇自己想要嘅餃子,我哋就揀咗韭菜餃,咬落去仲有汁!

另一款主食我哋就揀咗炸醬麵

2024-11-09 0 views
新蒲崗好多特色小店,平民美食,今晚就來探索一下新口味,一向喜歡吃餛飩餃子之類,發現一間小店晚餐時間很多人光顧,就試試看。一人餐$55或$60就有主食、小食和飲品,相當抵食。原味鮮肉餛飩 手拍青瓜 豆漿 $55餛飩有15隻,皮薄餡鮮,口感非常滑溜,手拍青瓜爽脆帶點辣,份量不少,豆漿要大讚,味道口感十分濃郁,甜度適中。韭菜鮮肉煎餃 酸辣雲耳 豆漿$55新鮮煎的餃子熱辣辣香噴噴,咬下去皮香脆,內裡菜肉餡多汁,韭菜好香,令人回味的,酸辣雲耳爽口,酸辣惹味。

原味鮮肉餛飩 手拍青瓜 豆漿 $55

韭菜鮮肉煎餃 酸辣雲耳 豆漿$55
2024-11-07 0 views
套餐超級抵食,有雲吞有麵,仲有小食加一杯野飲仲有下午茶優惠返工一族一流選擇係小巴站隔離 位置方便仲有飯同小食可以選擇鍾意食辣仲可以加辣午市已經超級多人啦值得推介啊!
套餐超級抵食,
有雲吞有麵,仲有小食
加一杯野飲

仲有下午茶優惠