2024-06-24 234 views
經過朗屏就見到呢一間睇落非常唔錯嘅西餐見到個lunch Menu非常之抵,就入去試吓明太子大蝦意大利粉 4/5$58明太子忌廉味道香濃入邊仲有幾多嘅大蝦呢個價錢真係價廉物美意粉煮得啱啱好係一個好唔錯嘅午餐黑松露大啡菇意大利飯 3.5/5 $58呢個係大啡菇方面就比較普通就係淺淺加上去嘅感覺米飯方面略嫌唔夠黑松露味,但係食落都好creamy配埋大啡菇相當之襯係非常之唔錯嘅午餐#foodie #openrice #十年 #西餐
經過朗屏就見到呢一間睇落非常唔錯嘅西餐
見到個lunch Menu非常之抵,就入去試吓

明太子大蝦意大利粉 4/5$58

呢個係大啡菇方面就比較普通
就係淺淺加上去嘅感覺

#foodie #openrice #十年 #西餐
2024-05-12 317 views
今日入開元朗, 唔知係唔係啲人返曬大陸消費。 元朗條街好少人,車都唔多。 上網見到呢間好似唔錯又好抵食。 去到唔使排隊, 餐廳唔係好大只係放到幾張枱。 午餐都係五十幾蚊起, 我哋叫咗龍蝦汁 蝦肉意大利飯, 冬陰功大蝦意粉, 加咗薯餅同牛油雞翼。薯餅同牛油雞翼都好好食, 新鮮炸出嚟薯餅仲唔小心沾滿牛油雞翼嘅牛油蒜香味龍蝦汁蝦肉意大利飯, 味道唔錯清清地, 但係問題在於龍蝦汁唔知去咗邊,都係好食嘅。建議可以加少少配菜。冬陰功大蝦意粉少少辣, 但感覺比較單調, 可以考慮加多少少配菜, 層次會豐富及賣相會吸引點。

薯餅同牛油雞翼都好好食, 新鮮炸出嚟
薯餅仲唔小心沾滿牛油雞翼嘅牛油蒜香味

2024-01-20 427 views
很好吃!Openrice的評價我真的寫不動,最少都要80個字…總之這個鰻魚意大利飯真的超級驚喜,性價比很高,72塊,我覺得味道遠遠高過他的價格!第一口絕對讓人驚喜,鰻魚的味道和飯融合的超級好,老實說還沒有吃過意大利飯是加鰻魚的,很有創意,並且是很好吃的,非常驚喜!
很好吃!
Openrice的評價我真的寫不動,最少都要80個字…
鰻魚意大利飯
2024-01-20
$100 (Dinner)
鰻魚意大利飯
2024-01-16 293 views
之前拎淘寶無意發現新開小店,今次終於有機會試鋪頭唔大但勝在夠溫暖,等緊食物嘅時候,聞到已經好香,好想食!而食物方面好夠熱好新鮮,唔會太咸,好過好多其他大型西餐廳好耐都無試過見到d意粉係會出煙🤣今次試左卡邦尼意粉仲有個西蘭花小食😋希望可以快啲試埋其他菜式推薦大家去食呢間西餐小店,同埋希望小店繼續加油!
之前拎淘寶無意發現新開小店,今次終於有機會試

而食物方面好夠熱好新鮮,唔會太咸,好過好多其他大型西餐廳
好耐都無試過見到d意粉係會出煙🤣
推薦大家去食呢間西餐小店,同埋希望小店繼續加油!
卡邦尼意粉
卡邦尼意粉
2023-12-03 496 views
加拿大保濕豬𩣑扒 $128豬𩣑扒勁大份,上枱已經聞到香噴噴,肉質食落濕潤、Juicy、嫩滑美味多汁,自家調配既汁,有啲味道酸酸甜甜, 平均豬扒既油膩感,伴碟既沙律菜十分新鮮。黑松露三色薯條 $58香脆薯條炸到熱辣辣,配上黑松露沙律醬,令人食唔停口。芝士食肉獸pizza $98Pizza 上面鋪滿肉醬和番茄既有香濃肉汁味又有清爽蕃茄減去肥膩感,加上勁多芝士非常惹味, 拎上手有拉絲效果!法式焦糖燉蛋 $48表面燒得香脆既焦糖,入口滑順輕盈的布丁,放進口之後仲有陣陣既奶油香氣。朱古力窩夫配雪糕 $68窩夫入口外脆内軟,配朱古力味極濃既雪糕,達至甜而不膩、濃而不烈,仲有兩條朱古力百力滋,賣相打卡一流。熱情果水果啤$48味道甜甜地易入口,口感入口順滑,夠晒氣泡,用來做結尾,就是爽!

加拿大保濕豬𩣑扒 $128

黑松露三色薯條 $58

香脆薯條炸到熱辣辣,配上黑松露沙律醬,令人食唔停口。

芝士食肉獸pizza $98

法式焦糖燉蛋 $48

朱古力窩夫配雪糕 $68

熱情果水果啤$48

2023-12-01 357 views
好食唔貴剛剛好趕上新出品 紫薯忌廉湯(完全自身味道)同鴨胸沙律 好好吃,配豬鞍趴 適合正在減肥葛嘅我,偏好清淡口味. 好好食😋⋯⋯飯後配上 甜品🍮,不係好甜那種,剛剛好😍
好食唔貴
2023-12-01
2023-11-25 226 views
朋友介紹朗屏橋底開了一間西餐廳.. 話味道不錯,所以今晚特意走去試吓喺門口見到裏面地方比較細…只放到四五張枱但係環境都幾舒適我叫咗一個明太子大蝦意粉…..再加$38有一個煙鴨胸沙律同埋紅菜頭湯….紅菜頭湯都覺得幾好飲….而且份量都好足夠再加一個煙鴨胸沙律…本來我都唔食生嘅菜…但係竟然食晒呢個明太子大蝦意大利粉,裏面有三隻大蝦😍😍不過味道略嫌淡咗少少😁😁但係意粉都幾彈牙總括呢一餐食咗$110都叫做抵食…另外佢哋都有午餐都係好抵食嘅….為返都係58至到$70…下次我要試佢哋其他菜式
喺門口見到裏面地方比較細…只放到四五張枱
但係環境都幾舒適
紅菜頭湯都覺得幾好飲….而且份量都好足夠
再加一個煙鴨胸沙律…本來我都唔食生嘅菜…但係竟然食晒
但係意粉都幾彈牙
2023-11-17 213 views
最喜歡蒜香芝士排包!!沒有硬邊邊,整塊圓包都是軟軟的,芝士的鹹甜味和麵包的牛奶味混合在一起。第二個鍾意明太子大蝦意粉!不是那種軟軟的意粉,不粘牙,醬汁不多不少,喜歡!!這家店的店面不大,可以容納三桌24個人。而且!!吃飯的時候有留意到店主有專門為大家換水。即使那一桌的水是滿的,可能衹是因為放夠了時間,所以也換了。這個小細節讓我覺得這家店的衛生應該不錯的!題外話: 廁所雖然小小的,但也很衛生!雖然沒看到後廚情況,但應該不會差的

蒜香芝士排包
白牛
2023-11-17
$110 (Dinner)
Celebration
Birthday
蒜香芝士排包
白牛
2023-11-11 1087 views
元朗簡單舒適西餐廳小店🥕芒果大蝦沙律$48⭐️⭐️⭐️⭐️☆芒果非常香甜,大蝦新鮮,沙律菜非常新鮮,搭配一齊非常清新又健康。🥕明太子大蝦意粉$58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️擺碟好靚,又係勁creamy 好正,意粉軟硬度適中。🥕油漬蕃茄辣肉腸意大利飯$58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️非常入味又好creamy ,微微蕃茄香加上有辣肉腸既風味,微辣又惹味,成件事好正!🥕芝士食肉獸薄餅(晚餐先有)$98⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️因為當時差不多晏就,🐰同朋友又勁想食,店員好好甘例外整左俾我地,上枱時已經非常貼心甘已經切開左方便食,芝士同肉醬勁足粉勁正,薄餅係薄皮焗到好香脆,好邪惡~🥕雞翼+$6/隻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️叫左5隻炸到好香脆,雞肉嫩滑juice 勁肥美又夠大隻。🥕小食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️薯餅、薯條滿滿一碟好正,完全滿足晒🐰中意食薯條既慾望食到飽飽的。🥕熱情果水果茶+$14⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🥕菠蘿荔枝特飲+$14⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️兩杯甜度適中都幾fresh。🥕Latte⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好香咖啡香,夠滑身。店舖細細間,但環境好舒服座位舒適,非常適合同朋友小聚談天,店員服務態度良好。======詳情======十年元朗媽横路15-19號良材樓二期地下4號舖👣朗屏站B2出口步行約5分鐘===
元朗簡單舒適西餐廳小店

🥕芒果大蝦沙律$48⭐️⭐️⭐️⭐️☆

🥕明太子大蝦意粉$58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
擺碟好靚,又係勁creamy 好正,意粉軟硬度適中。

🥕油漬蕃茄辣肉腸意大利飯$58⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

油漬蕃茄辣肉腸意大利飯

🥕芝士食肉獸薄餅(晚餐先有)$98⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

芝士食肉獸薄餅

🥕雞翼+$6/隻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
叫左5隻
炸到好香脆,雞肉嫩滑juice 勁肥美又夠大隻。

雞翼

🥕小食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

薯餅薯條

🥕熱情果水果茶+$14⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🥕菠蘿荔枝特飲+$14⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
兩杯甜度適中都幾fresh。

熱情果水果茶;菠蘿荔枝特飲;咖啡

🥕Latte⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
好香咖啡香,夠滑身。

======詳情======
芝士食肉獸薄餅
雞翼
薯餅薯條
熱情果水果茶;菠蘿荔枝特飲;咖啡
元朗朗屏站附近新開了一間吃西餐的小店,今天就跟朋友去試試。食物格價非常親民,意粉、意大利飯,扒類、小食、甜品應有盡有。小食點了我最愛的芝士白汁焗西蘭花。入份量頗大,西蘭花上舖了滿滿的白汁和芝士,所以做到超拉絲的效果,最後還灑上一點點芝士粉,再提升味道和口感的層次👍🏼👍🏼👍🏼 另外還叫了黑松露薯條,驚喜的是有兩款薯條在內:粗薯條和曲曲薯條,滿足不同薯條腔的口味,薯條很炸得香脆,正😁主菜叫了美國頂級封門柳,朋友開心share最適合了。封門柳牛味濃郁,配菜的炸物亦甚有心思。冬蔭公大蝦意粉亦不錯,大蝦爽口彈牙,冬蔭公醬汁很惹味,酸味和辣味平衝得很好。最後以日式抹茶紅豆窩夫配雪糕作結。窩夫外脆內軟帶點煙韌,口感不錯😋
元朗朗屏站附近新開了一間吃西餐的小店,今天就跟朋友去試試。

2023-11-10 192 views
普普通通嘅一間餐廳,卡邦尼意粉有啲鹹,芒果大蝦沙律味道正常,但兩盒外賣份量好少,埋單$130左右(有網上外賣平台外賣自取八折優惠),食完好似冇食過嘢咁,唔建議幫襯
2023-11-10
TakeAway
$130 (Dinner)
2023-11-06 171 views
十年這十年來做過的事~~ 哩間十年小cafe鋪面唔大,人少少,飲杯咖啡食個tea夠曬chill今日黎左食lunch set,全部都好有水準👍👍-------------------------🥗芒果大蝦沙律 $48蝦肉扎實,香甜芒果配上新鮮沙律菜,清新又健康🍄黑松露大啡菇意大利飯 $58大啡菇好大好水潤,黑松露味夠出,成個飯好creamy,好食😋青醬蛤蜊意粉 $58諗住香草味會偏淡,但食落香草味超濃郁,好惹味蛤蜊清得好乾淨,食落唔會‘’銀‘’口,新鮮有鮮味意粉硬度都啱啱好👍🧄蒜香牛油雞翼 $6/隻雞翼焗得好香脆,蒜香牛油好夾,又唔會過份重口味🍹菠蘿荔枝特飲/檸檬柚子特飲 +$142款特飲都好夏日飲特飲最忌死甜哩2款都甜中帶酸,好清新解膩🍀甜品講到食甜品總有第2個胃🍮法式焦糖燉蛋 +$38燉蛋嫩滑而有彈性,有啲布丁口感,中間滲著淡淡夢幻焦糖味表面結著一片薄薄嘅焦糖,口感多層次🤤🍰紐約芝士蛋糕 +$38芝士味爆出黎,好鍾意哩款口感實淨而芝味濃嘅cake芝士蛋糕愛好者真係要試下😍😍-------------------------十年地址🎈元朗媽横路15-19號良材樓二期地下4號舖
十年

今日黎左食lunch set,全部都好有水準👍👍

-------------------------
🥗芒果大蝦沙律 $48
蝦肉扎實,香甜芒果配上新鮮沙律菜,清新又健康

🍄黑松露大啡菇意大利飯 $58

青醬蛤蜊意粉 $58
諗住香草味會偏淡,但食落香草味超濃郁,好惹味
蛤蜊清得好乾淨,食落唔會‘’銀‘’口,新鮮有鮮味
意粉硬度都啱啱好👍

🧄蒜香牛油雞翼 $6/隻
雞翼焗得好香脆,蒜香牛油好夾,又唔會過份重口味

🍹菠蘿荔枝特飲/檸檬柚子特飲 +$14
2款特飲都好夏日
飲特飲最忌死甜
哩2款都甜中帶酸,好清新解膩🍀

甜品
講到食甜品總有第2個胃
🍮法式焦糖燉蛋 +$38
燉蛋嫩滑而有彈性,有啲布丁口感,中間滲著淡淡夢幻焦糖味
表面結著一片薄薄嘅焦糖,口感多層次🤤

🍰紐約芝士蛋糕 +$38
芝士味爆出黎,好鍾意哩款口感實淨而芝味濃嘅cake
芝士蛋糕愛好者真係要試下😍😍

-------------------------
地址
🎈元朗媽横路15-19號良材樓二期地下4號舖

2023-11-06 182 views
在元朗最有驚喜的意粉,誠意同味道十足,食埋甜品一個人都係百鬆蚊,抵食啦。推介明太子蝦意粉同焦糖燉蛋!下次要試埋意大利飯。但舖位不大,唔想等就要6點零就去食第一輪。
  • 明太子蝦意粉
  • 焦糖燉蛋
週末同女朋友去元朗行街。去到元朗廣場之後大多嘅集團食肆我都試過辣,所以唔想試,見到仲有去朗屏既橋,之後試吓行行吓行吓又見到一間平民西餐。就入咗去試試最後叫咗兩杯特飲一份春雞同埋一份意大利飯。🐔春雞好嫩😋🦞💦龍蝦汁意大利飯濃而不膩🍋青檸薄荷梳打好清新🍎水果茶味道甜度適中不過地方唔算大,下次一定要早啲去先得,目測大概有15至20個座位左右小本經營嘅餐廳一定要去支持,特別係好味嘅餐廳👍🏻👍🏻👍🏻

🐔春雞好嫩😋
🦞💦龍蝦汁意大利飯濃而不膩
🍋青檸薄荷梳打好清新
🍎水果茶味道甜度適中

小本經營嘅餐廳一定要去支持,特別係好味嘅餐廳👍🏻👍🏻👍🏻
2023-11-05 120 views
門口的午餐牌好抵食,由$48 起,由沙律至意粉。一家人入座,點左兩個午餐,加小食。明太子大蝦意粉 $58 好大碟,用紫菜裝修,好有和風感,味道出乎意料之外的好味。加蒜香雞翼$6 一隻,可以自由追加數量,$36 加6 隻,一上枱蒜香味好濃,炸得香脆。跟一杯蘋果汁。卡邦尼亞意粉 $58 意粉軟硬即中,加薯餅兩塊$15 兩塊脆卜卜新鮮炸起,比某快餐店更見脆更正。菠蘿意式香腸薄餅 $88 長形的薄餅,醬汁適中,外脆內軟全份墨西哥粟米片 $68 ,真材實料有蕃茄上有牛肉碎同芝士 。加$38 跟餐甜品。豐富又滿足。
門口的午餐牌好抵食,由$48 起,由沙律至意粉。

一家人入座,點左兩個午餐,加小食。

菠蘿意式香腸薄餅 $88
長形的薄餅,醬汁適中,外脆內軟

加$38 跟餐甜品

豐富又滿足。