2024-10-20 45 views
燒賣都係來貨野,但拎啲最cheap bbq任食先會出現嘅貨,質感尤如泥膠,仲有碗不知所謂嘅碗仔翅,又黑又杰味道又差,難食到懷疑人生,點解可以煮呢啲咁冇良心嘅食物都可以開到舖呃錢,真係影衰香港
2024-10-19
TakeAway
2024-01-08 200 views
今曰收夜左,又凍又肚餓,出面好多宵夜都收晒,唯有開車過來衣度食宵夜啦!叫左狗仔粉,30元碗,份量比之前來食,起碼小左五分一,外賣碗都放不滿,粉底係銀針粉黎,配上油渣粒及菜甫,味道都幾好食😋
2023-09-20 223 views
牛雜有異味!煎釀三寶冇得選擇比埋啲垃圾!燒賣超粉!!多春魚系苦!冇心吾好做飲食..真系會累死人$250買埋啲垃圾返黎食呢間系我食過最難食既一間店從來未比過食評 今次真系忍吾住
牛雜有異味!
煎釀三寶冇得選擇比埋啲垃圾!
燒賣超粉!!多春魚系苦!
冇心吾好做飲食..真系會累死人
$250買埋啲垃圾返黎食
呢間系我食過最難食既一間店
從來未比過食評 今次真系忍吾住

2023-04-06 325 views
21年嘅時候試過都唔錯,就諗住前幾日同朋友食返餐串燒,結果就勁失望👎🏻👎🏻👎🏻,仲要等成20分鐘,簡直係愚人節禮物。首先佢計每一串嘅錢都只係撳一撳計數機,口頭上話個總數俾客聽,咁因為外賣店人手又唔夠都可以諒解,但後尾我就加咗三份燒菠蘿(只可以口頭講),到攞嘅時候佢係咁已打開兩盒外賣俾我哋對一對,返到去先發現少咗三份燒菠蘿,都成$45!咁就即刻上網查電話想打返落去但完全冇電話提供!!!屋企又唔會特別經開九龍城完全無辦法追究,體驗極差其次食物方面,基本上每一寸嘅串燒都只係勁重孜然粉味,嗌咗$387,感覺上蝕到喊!絕對唔會回頭

,都成$45!
咁就即刻上網查電話想打返落去
但完全冇電話提供!!!
屋企又唔會特別經開九龍城
完全無辦法追究,體驗極差

絕對唔會回頭
2023-04-01
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$100 (Dinner)
2022-04-22 419 views
衛生極差 個店員戴著手套周圍摸完摸落啲野食度 串燒要自己夾唔緊要 可唔可以搵嘢蓋着 啲烏蠅係食物上飛來飛去 見到都唔想食 蒸籠個蓋又直接放係食物上面 啲牛雜好似擺左好耐咁 店員態度又差 啲湯漏到成個膠袋都係 真心唔會食第二次 見多人排隊諗住試下
2022-04-22
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
1K
平時有外國朋友嚟香港玩或者放工想買啲嘢食吓,我都好鍾意督番串燒賣或者魚蛋。其實港式小食真係好味又多選擇,唔知大家又對邊款掃街嘢食情有獨鍾呢?今日我哋路過九龍城嘅味龍BBQ美食坊,本身諗住督串小食,但見到老闆娘整緊串燒,燒得香噴噴,就係咁,我哋就就坐低開餐。蒸燒賣、咖哩魚蛋作為小食店,又點少得燒賣同魚蛋呢?魚蛋有辣有唔辣,任君選擇。魚蛋無想像中咁辣,但就好入味。而燒賣嘅魚蓉味好香,唔似出面有啲成粒擦膠咁。煎釀三寶非官方統計,除咗魚蛋同燒賣,最受大家歡迎嘅仲有煎釀三寶!而煎釀三寶醯當中,又以炸魚蛋最受歡迎,當然仲有紅腸、茄子、西椒同荳腐啦!老闆娘話為咗大家食得健康啲,唔用千年油,所以炸出嚟嘅煎釀三寶,炸到金黃色,好吸引。炸大腸呢度嘅炸大腸好正架!首先乾淨係必須嘅,而且老闆娘先將大腸落鑊炸,炸完再放上燒烤爐上烘,令到炸大腸唔會油淋淋,仲會特別脆添!蒜蓉燒茄子蒜蓉燒茄子絕對係味龍BBQ美食坊嘅名菜!因為老闆娘嘅特調蒜蓉汁,真係好香,好入味,燒得啱啱好,好好味。串燒串燒嘅選擇好多,想食咩就自己夾,而為確保海鮮新鮮,所以想食燒海鮮嘅你,就要直接同老闆娘order喇。我哋分別叫咗燒魷魚、燒粟米、燒雞

蒸燒賣、咖哩魚蛋

煎釀三寶

炸大腸

蒜蓉燒茄子

串燒
串燒嘅選擇好多,想食咩就自己夾,而為確保海鮮新鮮,所以想食燒海鮮嘅你,就要直接同老闆娘order喇。我哋分別叫咗燒魷魚、燒粟米、燒雞軟骨、燒羊肉、燒牛舌、燒鴨舌、燒雞翼尖、燒包心丸、燒芝士腸等,叫咗咁多嘢,價錢一啲都唔貴!燒嘅時間啱啱好,加上少少辣同秘製沙嗲醬,食得好滋味!

灼墨魚、灼牛柏葉、灼豬皮
除咗串燒,仲有灼墨魚、灼牛柏葉、灼豬皮或灼魷魚等,加上咖哩醬,真係好惹味!

生菜魚肉
最後,仲食咗碗生菜魚肉,呢碗生菜魚肉好驚喜,魚肉嘅魚味好香又唔腥,而且重點係生菜同魚肉比例,出面好多時都係7:3,但呢度嘅份量係3:7,大滿足呀!

2019-12-04
2019-08-12 592 views
今日來到九龍城味龍bbq美食坊,食左好多款燒烤,總括來講,好好味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻燒烤其實都有分燒得好食同唔好食,呢間係我試過咁多間,算係好食之一,最主要係佢燒出來真係好香,同埋味道好濃郁,絕對夠入味👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻佢哋仲有一隻秘制醬,點埋個醬簡直無得彈啊👍🏻👍🏻👍🏻😋😋😋而且佢呢度款式都好多,雞軟骨,豬頸肉,牛肉,墨魚,魷魚,雞腎,雞翼等等,有!茄瓜,脆玉瓜,雞比菇,韭菜等等,有!因為本人都超鍾意食燒烤,試過好多間,呢間會係可以返吃的一間,食完真係有點返尋味的感覺👍🏻👍🏻👍🏻住九龍城的街坊不妨去食,佢哋由下午6點開到第二日朝早,宵夜最佳去處😋😋😋
2019-08-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Last Night Supper)
2019-08-01 410 views
行過九龍城,見到呢間新開串燒店,環境乾淨企理,仲好香串燒味,忍唔住燒幾串試下都唔駛點樣等好耐,自己揀想食咩串燒,揀好就即刻係你面前燒,好惹味!我就揀左幾款串燒,燒韭菜,燒雞軟骨,特別推介原條燒大茄子!燒得岩岩好、好入味,D 蒜泥同辣椒好夾魚蛋、煎釀三寶例牌街頭小食都有,見到條條青椒都釀到脹卜卜,抵食!鍾意坐低食嘅,入面都有兩張細枱仔。有冷氣可以慢慢坐。下次行過再試下其他款!

鍾意坐低食嘅,入面都有兩張細枱仔。有冷氣可以慢慢坐。

下次行過再試下其他款!
2019-07-31
  • 串燒韭菜,串燒原條茄子,串燒雞軟骨