2010-05-17
搬左入屯門大半年, 食黎食去都係去屯門市廣場d食肆。一心想食蠔飯, 睇左 Openrice食評, 見到和生飯店既食評吾錯, 於是專登搭的士去食。我地一行人 4大1小, 六點半去到, 地方大吾多人, 只得一間冷氣大房, 其餘地方一半無冷氣, 一半係露天。侍應好好人叫我入去冷氣房坐, 但原來係冷氣房出面一個細房, 因為大房入面無晒細枱, 所謂冷氣係由冷氣房漏出來的, 我地坐正係冷氣房門口, 所以總算有d冷氣涼下。我地叫左以下食物, 每碟份量不多1) 蠔餅 – 上枱時尚算新鮮但好少蠔, 味道一般(2) 炭燒豬頸肉 – 味道一般(3) 鹵水掌翼 - 味道一般(4) 美果帶子 –上枱時腰果是脆的, 好多帶子, 但要75元一碟頗貴(5) 蝦醬通菜牛肉 – 咸(6) 冬陰公蝦湯 - 辣+酸, 好普通另外我地叫左2罐碧泉檸檬茶 , 一罐新奇士OJ, 一碗白飯, 兩碗白粥, 最後埋單$280幾。總括而言, 食物味道一般, 侍應服務態度良好, 但不得不提就係超多蚊, 吾會再去。
我地叫左以下食物, 每碟份量不多:
(1) 蠔餅 – 上枱時尚算新鮮但好少蠔, 味道一般
(2) 炭燒豬頸肉 – 味道一般