#chuchu食在旺角📍 喜亭軒刺身+雞煲+海鮮+邊爐+燒肉!出奇過出奇蛋,一次過滿足晒你咁多個願望!環境寬敞,性價比極高,除了旺角店外更有筲箕灣店。餐廳任食的選項眾多💡用QR code落單,上菜都幾快手,又唔洗帶口罩行出行入!—————————————————————❣️ 美饌B雞煲海鮮放題套餐 $308(一至四成人)有A B套餐,🐷嗌左呢個食美國SRF黑毛和牛,A餐平小小就係食安格斯肩胛肥牛🍣刺身每枱都會有一盤,有三文魚、吞拿魚、甜蝦、八爪魚、魷魚、螺,都好多款,不過如果想再食就要加錢了!🐥雞煲雞可以添食,仲可以自己揀辣度,🐷揀咗微辣,雞肉好嫩微辣,有豬皮索曬汁,好惹味!🍲火鍋有好多湯底揀,可以嗌鴛鴦湯底,🐷嗌左芫荽湯底!🍖燒烤收左雞煲之後就轉左塊板燒烤!🦐海鮮拼盤有鮑魚、海蝦、聖子、魚、仲有冬菇釀肉,樣樣海鮮都好新鮮,正!🍘小食有豬耳、中華沙律、雞軟骨,樣樣都正,雞軟骨脆卜卜,好味!🥩美國SRF黑毛和牛,其他肉類脂肪分布平均,肉味重,拎咗幾塊牛肉燒,都幾唔錯,肉類選擇多,有牛粒牛舌,豬牛羊都有!🥗配料選擇都好多,魷魚、牛柏葉、丸、鴨血、蝦滑、蔬菜,樣樣都好唔錯!🍦雪糕每人限定一
#chuchu食在旺角
📍 喜亭軒

—————————————————————
❣️ 美饌B雞煲海鮮放題套餐 $308(一至四成人)

🍣刺身

🐥雞煲

🍲火鍋
有好多湯底揀,可以嗌鴛鴦湯底,🐷嗌左芫荽湯底!

🍖燒烤
收左雞煲之後就轉左塊板燒烤!

🦐海鮮拼盤

🍘小食
有豬耳、中華沙律、雞軟骨,樣樣都正,雞軟骨脆卜卜,好味!

🥩美國SRF黑毛和牛,其他肉類

🥗配料

🍦雪糕
每人限定一杯Movenpick,雪櫃仲有其他牌子嘅雪糕雪條任食,啱晒甜品係另一個胃嘅人!

🥤🍺 飲品
自己拎的!有好多選擇,罐裝汽水呀、包裝飲品、仲有啤酒!
不專業評分
👅好味指數: 7/10
💰性價比: 7/10
👍🏻推薦: 7/10
—————————————————————
🏡地址: 喜亭軒 (旺角)
旺角亞皆老街16號旺角商業大廈3樓
👉🏻筲箕灣都有分店!
🕑營業時間:07:00-00:00
—————————————————————
#chuchu食港式 #chuchu打邊爐 #chuchu食放題buffet
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻‍♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店 #eatwithfoodiez
2022-11-17
2022-11-17 200 views
位於旺角鬧市中樓上火鍋專門店喜亭軒✨滿足曬打邊爐食雞煲同燒肉三個願望😆性價比高而且近旺角地鐵站方便到達😙幾時想同朋友一齊烚吓烚吓都係咁方便🍲🍲 火鍋放題 $𝟑𝟎𝟖一位未坐低店員已經好快問定雞煲要幾辣😚除咗辣之外亦都有得揀唔辣🤓無論食開辣定冇食開辣都一樣啱食😎坐低冇耐好快就已經有雞煲食😙可以一路食住雞煲一路慢慢點菜🤪湯底揀咗蟲草花膠雞湯夠晒補🤩揀湯底嘅時候就已經連埋海鮮盛盤😚頭盤仲有刺身比客人食住等湯底✨而且火鍋配料選擇都唔少😙美國SRF黑毛和牛都係任食🐂食到咁上下店員仲會幫你加燒烤板🤩可以一路燒肉亦都可以一路打邊爐😆呢間上菜速度都算快😙落單無耐啲嘢食好快就嚟齊🤗而且店員都好主動幫手加湯之類😽餐廳都算坐得闊落 環境都算舒服🙈而且喺筲箕灣都有分店 港島人都可以試😆
位於旺角鬧市中樓上火鍋專門店喜亭軒✨

落單無耐啲嘢食好快就嚟齊🤗
而且店員都好主動幫手加湯之類😽
餐廳都算坐得闊落 環境都算舒服🙈
而且喺筲箕灣都有分店 港島人都可以試😆
呢個應該係全港最平中菜廳點心放題。我去當日,店家已經增收加一服務費,不再是$88全包價。排了20分鐘隊入場,現場顧客眾多,在有限的服務人員運作下,有枱沒人執、點心在車却沒人送。茶水不夠熱,客人一太多,熱水機也無能為力。很多人在拼命地吃,滿枱蒸籠,更有多些人摧促服務員快點上點心。第一度上的点心咸水角,是傳菜員臨時促銷給我們的;原因是人客点多了不要,又或是客人已埋單走了。傳菜員訴苦,有些人太過份,明知吃不完,却還點那麼多。朋友們點了不少點心,心下自覺不要浪費食物。但有朋友不以為然,還要落單,更批評店家上菜慢之餘,不懂做生意,沒有下次。到最後埋單,枱面仍有不少未碰過一下的點心。說實在,點心質素本來是一般中菜廳水平,但人流量太多,出品部也有些hea做,不少食物送來時是室溫的,特別是煎椒及蘿白糕。$88的任吃價錢,苦了職員,店家又能賺多少錢?
$88的任吃價錢,苦了職員,店家又能賺多少錢?

2022-11-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$96.8 (Tea)
見到88點心放題,米今日走去試下咩料囉。上到去有細龍,等左10分鐘入得但要卡位搭枱,無所謂啦!食嘢姐!一點三入座,一點八都冇人理,現場發現同樣情況的起碼三四枱,等到想走,枱唔收又冇茶,可憐樓面姐姐同叔叔隻權難敵四手,跟本唔夠人砌,等到點九終於叔叔見到我隻手,開茶。總算安定下來,點了第一轉,6樣嘢,賣相唔太期望希望竹味道出色…..之但係點心做到係凍嘅我真係第一次食,水餃凍嘅,腸粉凍嘅,春卷凍嘅.其他唔想多講,去返任何一間的酒樓都一定跑贏幾條英皇道。總結如果因為價錢要就料我明白,但連最基本出品標準都做唔到,不如做返主打晚巿吧!
2022-11-15 1552 views
經過朗豪坊附近見到有間新開既火鍋刺身任食放題,睇落好吸引😍於是就入去睇下有咩食😎原來除左火鍋外,早午市仲有90分鐘點心放題tim,款式種類又多,值得一試😙😙今次我地叫左美饌B雞煲海鮮放題套餐,呢個套餐可以任食美國🇺🇸SRF 黑毛和牛同附送一次刺身,有三文魚、甜蝦、帶子、八爪魚同北寄貝,每樣都幾新鮮🤤做開胃菜唔錯餐廳設有自助調料區同飲品區,飲品除了罐裝汽水、啤酒、茶類外,仲有自家製百香果同柑桔青檸汁🤗一入座職員就問我地雞煲要咩辣,大、中、小選擇,因我唔太食得辣就揀左小辣,雞煲帶點麻香之餘有少少辣,雞肉肉質又嫩滑,而且入面啲豬皮索哂醬汁,超惹味tim🤤食完雞煲就到打邊爐🍲我地點左個花膠雞湯底,湯底好足料😆大大塊花膠之餘仲有好多雞件而美國SRF 黑毛和牛,油脂分佈平均,牛味好香濃,真係食到唔停口😋點少得火鍋配料,款式種類頗多,必點既丸類同蔬菜類都有,仲有海鮮拼盤,有海蝦、鮑魚、青口、元貝等,食材新鮮,肉質彈牙😍食到咁上下,梗係要每人點返杯Movenpick雪糕🍦作為完美既總結😍佢地仲有間分店係筲箕灣,唔使特登出去旺角都食到😊

佢地仲有間分店係筲箕灣,唔使特登出去旺角都食到😊
2022-11-07
2022-11-14 60 views
中午1:30去到等到3:05還未入座要搭枱唔一早講沒有格板嚴重人手不足員工沒有禮貌大聲呼喝客人,見到裏面嘅客人完全冇人你冇加水冇人落單,其實如果你係人手唔夠你唔好做放題直接執咗佢
2022-11-13 152 views
三心兩意想食雞煲又想打邊爐又想食燒肉,朋友話之前喺筲箕灣食過呢間餐廳嘅分店,可以滿足曬我咁多個願望。首先上雞煲,一打開煲蓋就聞到好濃烈嘅麻辣香,令人食指大動,雞件煮得好入味。然後上刺身拼盤,六款刺身都好新鮮,留意返刺身唔係任食嘅,如果想添食要另外加錢。我哋食過就算因為套餐仲包打邊爐同燒肉,所以就唔另外加錢lu 。食完雞煲之後換咗鐵板開始燒肉,美國黑毛和牛肉味濃郁,燒完之後勁香油脂味,我鍾意加啲蔥花一齊食。我哋揀咗藥膳湯底嚟打邊爐,如果想食鴛鴦鍋嘅朋友只需要加$30。邊爐配料選擇繁多,湯底足料,所有食物淥完之後都好入味!雖然好飽,但movenpick嘅雪糕都係要食嘅😌呢餐真係好滿足,嚟緊要努力啲做運動消耗返至得!

雖然好飽,但movenpick嘅雪糕都係要食嘅😌

呢餐真係好滿足,嚟緊要努力啲做運動消耗返至得!
2022-11-13 153 views
終於到左收工時間☺️可以好好慰勞自己既肚仔😆😆呢間#喜亭軒 佢哋新開嘅時候我有食過,覺得好正🤤因為一次過可以滿足我超多願望😋不過佢新開當日我哋可以walk in,今次就要預約先,之前walk in幾次都無位😌首先係任食雞煲,佢哋既雞煲香辣又入味😋我哋嗌左兩Round✌️之後就揀湯底😸今次揀左無咁熱氣嘅芫荽皮蛋🥰🥰揀完之後,佢哋送上刺身拼盤,質素不過不失😆😆火鍋上到枱之後,佢哋就先送上海鮮盛合,有成五款新鮮海鮮,包括鮑魚、青口、鮮蝦等等…呢度都係自助落單,有啲餐前小食,例如雞軟骨、中華沙律可以任點任食🤩牛肉仲有美國SRF黑毛和牛、牛肩胛肉等火鍋料靚,而且新鮮👍朋友極度期待燒肉時刻😻😍喪點左勁多牛肉☺️☺️掛住食原來都唔記得咗影相🫣🫣食左兩個鐘,飽到一個點😆尾聲一定要食返個雪糕先走☺️📌 喜亭軒 (旺角)旺角亞皆老街16號旺角商業大廈3樓#任食火鍋 #任飲任食 #性價比高 #雞煲任食 #旺角美食 #旺角火鍋 #任飲任食火鍋雞煲燒肉 #任食燒肉 #teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalc

首先係任食雞煲,佢哋既雞煲香辣又入味😋
揀完之後,佢哋送上刺身拼盤,質素不過不失😆😆

牛肉仲有美國SRF黑毛和牛、牛肩胛肉等
火鍋料靚,而且新鮮👍

朋友極度期待燒肉時刻😻😍喪點左勁多牛肉☺️☺️

📌 喜亭軒 (旺角)
旺角亞皆老街16號旺角商業大廈3樓

#任食火鍋 #任飲任食 #性價比高 #雞煲任食 #旺角美食 #旺角火鍋 #任飲任食火鍋雞煲燒肉 #任食燒肉 #teamhappyfoodies #thefoodieinitiative #globaleats #thefoodiesinternationalchat #internationalcuisinefamily #mkfood #foodie #hotpot #bbq

2022-11-10
$328 (Dinner)
  • 美國SRF黑毛和牛
  • 牛肩胛肉
  • 雞煲
經過見到$88中午點心放題包埋茶錢,埋單唔使$100一個人覺得幾抵,所以試吓。首先,排隊都差唔多排咗20分鐘,入邊基本上冇空位,小人都要同人搭枱,不過其實都冇咩所謂。但係最大問題係叫嘢食係咁漏單,一個點心普遍要等超過半個鐘,甚至有啲一個鐘都未到,叫10樣嘢最後可能只係嚟得五樣,但係嘢食味道係唔錯,但係腸粉個皮偏厚比較一般,食完90分鐘之後其實都唔係食得好飽,覺得有啲搵笨,雖然話任你點,但係基本上都唔會嚟齊同埋浪費晒啲時間喺等上邊。
天氣凍返小篇👧🏻同朋友去左位於旺角朗豪坊附近火鍋放題餐廳,早中午可以供飲茶,晚上可以食雞煲、火鍋、燒肉海鮮放題。有兩款肉類主題套餐選擇,我地選擇左美饌B雞煲海鮮放題套餐,有美國SRF黑毛和牛任食。⭐雞煲坐低就問我地雞煲要咩辣,大、中、小選擇,小篇唔太食得辣當然選擇小辣啦😂,雞煲麻香少少辣,好惹味,份量岩岩2人份量,可以留肚食其他,仲有幾款小食提供。⭐新鮮刺身刺身拼盤有三文魚、魷魚、甜蝦、八爪魚等等,新鮮鮮甜。⭐火鍋我地叫左鴛鴦湯底,推介胡椒豬肚鍋,好暖胃,胡椒味突出。先上海鮮拼盤,有鮑魚、蟶子、海蝦等海鮮新鮮鮮甜。‼️之後可以QR code 落單簡和牛食。美國SRF黑毛和牛,油脂分佈均勻,牛味重,入口軟嫩,唔錯🤭。另外小編👧🏻推介手打蝦滑、黑松露鯪魚滑、手打牛肉丸、蔬菜拼盤都值得encore😋.⭐燒肉食完火鍋又可以開始食燒肉,咩願望都滿足晒😂,可以叫和牛、牛舌、牛柳粒燒,食物種類多。⭐飲品和雪糕自助形式,好多款嘢飲可以選擇。重點是每人可以有一杯movenpick雪糕,為呢餐畫上完美句號,好滿足😋——————————————————💕Encore指數:4/5 💕環境:4/5💕推介指數:4/

天氣凍返小篇👧🏻同朋友去左位於旺角朗豪坊附近火鍋放題餐廳,早中午可以供飲茶,晚上可以食雞煲火鍋、燒肉海鮮放題。有兩款肉類主題套餐選擇,我地選擇左美饌B雞煲海鮮放題套餐,有美國SRF黑毛和牛任食。

雞煲

⭐新鮮刺身

刺身拼盤有三文魚、魷魚、甜蝦、八爪魚等等,新鮮鮮甜。

火鍋

⭐燒肉

⭐飲品和雪糕

自助形式,好多款嘢飲可以選擇。
——————————————————

💕Encore指數:4/5
💕環境:4/5
💕推介指數:4/5
——————————————————
📍喜亭軒
旺角亞皆老街16號旺角商業大廈3樓
#喜亭軒 #旺角美食 #旺角好去處 #旺角必食 #旺角打邊爐 #雞煲 #打邊爐 #和牛 #和牛火鍋
2022-11-10 440 views
90分鐘點心放題🫖$88 (全包)你無睇錯真係$88😎包埋茶芥同加一,真係抵到爛👍點心款式都真係比想像中嘅多😉食物質素,整體我覺得算唔錯😄但係樓面人手安排同上菜😣就真係好多問題出現😒我已經響下午茶末段時間入去🤣其實都過咗最煩忙嘅時段🙃最有趣嘅係我已經比較遲入去😗幸運地啲點心全部都到齊😂但坐我對面嘅婆婆👵🏻我哋Order嘅食物已經無Duplicate😅但竟然一樣嘢都冇上到😖後面果兩枱早我15分鐘入去🤨都係上得果幾籠🧐咁大家都想像到個結果係點🤯其實入到去都Feel到唔少人嘅怨氣😤尤其係分點心個種混亂程度😣由於有部份人唔耐煩😫有少少搶點心嘅場景出現🥸老實講,我覺得真係可以完全避免🫣喜亭軒 (旺角)旺角亞皆老街16號旺角商業大廈3樓
90分鐘點心放題🫖$88 (全包)

你無睇錯真係$88😎
包埋茶芥同加一,真係抵到爛👍
點心款式都真係比想像中嘅多😉
食物質素,整體我覺得算唔錯😄

但係樓面人手安排同上菜😣

其實入到去都Feel到唔少人嘅怨氣😤
尤其係分點心個種混亂程度😣
由於有部份人唔耐煩😫
有少少搶點心嘅場景出現🥸
老實講,我覺得真係可以完全避免🫣

喜亭軒 (旺角)
2022-11-09 345 views
今午專程去喜亭軒(旺角店)試了點心放題!等位的人超多!且人手不夠!空枱遲遲也沒人執枱!所以等了超過40分鐘才被安排入座!漏單超嚴重!平均點5樣點心有2款漏單!之後再點也沒有補回來!雖坐了差不多兩小時!但等點心的時間超長且分n次送!最後沒吃飽便離開了!🤪🤯🙄
2022-11-09
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
Lunch
2022-11-09 155 views
一個價錢,只是3百元左右,就可吃3種食法,包雞煲,火鍋及鐵板燒,這實在是太超值了😍座位十分寬敞,全程吃得很舒服,座位附近還有飲品雪櫃,外面拿醬料位也有飲品雪櫃,更有手搖飲~首先會先上海鮮拼盤及刺身拼盤,海鮮的都很新鮮,鮑魚蟶子也有齊,感覺很值;而刺身先來了6種,新鮮又肥美,其後還可無限任叫,勁正~火鍋點了蟲草花花膠湯底,想不到包的花膠很大隻,還有4大隻;而雞煲還可選辣或不辣,超惹味~手機下單還有海鮮、牛肉、黑毛豬、丸類及鐵板燒肉等任點任吃,而雪糕更可選Movenpick ,外面雪條櫃也有超多雪條可選,這價錢都全包這些,實在太抵了~
一個價錢,只是3百元左右,就可吃3種食法,包雞煲火鍋及鐵板燒,這實在是太超值了😍

晚上好友聚會離不開上OpenRice找個地方打邊爐、吃雞煲、刺身壽司、韓燒等……如果一個地方可以滿足以上多個願望,真是Friendly過出奇蛋!這間餐廳之前去筲箕灣時擦身而過,無緣一試,但原來在旺角都有分店,擇日不如撞日,捧著空肚子,大吃特吃!美饌B雞煲海鮮放題套餐 $308一入座就先送上BB辣雞煲,正中我口味,辣度適中又不失刺激的惹味。而且麻香後勁強,吃得過癮又不至於面紅耳赤。雞件較細小,入味嫩滑,碎骨不多!刺身拼盤份量不多,6種刺身都正常發揮,三文魚、魷魚新鮮,赤蝦彈牙鮮甜。邊爐和燒肉可以同步享用!美國SRF黑毛和牛高質,湯滾或火燒都吃得出濃郁的牛味。另外,牛舌片也是大愛之一,油香爆發,口感爽脆。海鮮拼盤也是另一亮點,一次過吃勻大蝦、蟶子仔、青口和鮑魚,當中大蝦和蟶子仔更是可以Encore的質素。最後以每人一杯MovenPick雪糕作結,餓底們大滿足!
晚上好友聚會離不開上OpenRice找個地方打邊爐、吃雞煲刺身壽司、韓燒等……如果一個地方可以滿足以上多個願望,真是Friendly過出奇蛋!這間餐廳之前去筲箕灣時擦身而過,無緣一試,但原來在旺角都有分店,擇日不如撞日,捧著空肚子,大吃特吃!

美饌B雞煲海鮮放題套餐 $308

美饌B雞煲海鮮放題套餐
| 放題大滿足@喜亭軒 | 講女美食團 =  =  =  =  =  =  =  =  =  =  =  =  =  = 💬 總括: 上菜速度快,選擇種類多,一餐食晒雞煲、燒烤同火鍋放題,而且肉類質素高質環境:★★★★☆ | 味道:★★★★☆ 服務:★★★★☆ | 抵食:★★★★★————————————————香港人鍾意打邊爐,1年4季都係打邊爐日子打邊爐最開心就係多野揀今次去旺角喜亭軒一餐食晒雞煲、燒烤同火鍋放題-坐低點好雞煲,其他食物陸續上枱- ▼ 刺身刺身只有一次供應,有三文魚、帆立貝、蝦做開胃菜不錯-▼ 雞煲雞煲係可以添食,更可以自選辣度雞肉鮮嫩微辣,味道惹味可以加埋最愛的水魷、鵝腸、豬皮大大件配料,索滿雞煲汁-▼ 火鍋、燒烤收起雞煲轉做火鍋同燒烤食材自助用QR code 落單,order咗鴛鴦湯底我地主力打邊爐-先上拼盤:鮑魚、海蝦、蟶子海鮮新鮮鮮美和牛拼盤:有牛舌、牛柳粒、牛脊肉脂肪分布平均,肉味重單食完呢盤都好飽仲拎幾片牛肉做燒烤再重點嘅肉類選擇多質素同樣高質素-▼ 飲品自助形式,款式都有好多選擇,除了罐裝汽水,仲有特色杯裝飲品-𝙋.𝙎. 喜亭軒係筲箕灣都有分店,約住
[旺角.打邊爐] | 放題大滿足@喜亭軒 | 講女美食團
環境:★★★★☆ | 味道:★★★★☆
服務:★★★★☆ | 抵食:★★★★★
香港人鍾意打邊爐,1年4季都係打邊爐日子
打邊爐最開心就係多野揀
今次去旺角喜亭軒
一餐食晒雞煲、燒烤同火鍋放題
坐低點好雞煲,其他食物陸續上枱

刺身
刺身只有一次供應,有三文魚、帆立貝、蝦
做開胃菜不錯
雞煲
雞煲係可以添食,更可以自選辣度
雞肉鮮嫩微辣,味道惹味
可以加埋最愛的水魷、鵝腸、豬皮
大大件配料,索滿雞煲
火鍋、燒烤
收起雞煲轉做火鍋同燒烤
食材自助用QR code 落單,order咗鴛鴦湯底
我地主力打邊爐
先上拼盤:鮑魚、海蝦、蟶子
海鮮新鮮鮮美
和牛拼盤:有牛舌、牛柳粒、牛脊肉
脂肪分布平均,肉味重
單食完呢盤都好飽
仲拎幾片牛肉做燒烤
再重點嘅肉類選擇多
質素同樣高質素
▼ 飲品
自助形式,款式都有好多選擇,除了罐裝汽水,仲有特色杯裝飲品
𝙋.𝙎. 喜亭軒係筲箕灣都有分店,約住香港嘅度朋友都有一個好嘅選擇。
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
📍 喜亭軒
地址: 旺角亞皆老街16號旺角商業大廈3樓
電話: 25211688
 #旺角美食 #火鍋 #烤肉 #雞煲 #旺角 #喜亭軒
#講女C生活.#卡咪黃.#講女搵食團.#msCammyFood.#FindEatCouple.#孖住搵食