2023-12-31 301 views
上午九時食完早餐 ,下午開始有些肚餓, 便走咗過去中匯街 。見到有一間食過米飯两餸飯餐廳 ,便叫了一個兩餸飯 ,選擇了 矮瓜肉絲 和炸豬扒, 都是35元 。價錢經濟 ,味道亦都唔錯 。
兩餸飯
2023-12-31
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$35 (Lunch)
兩餸飯
  • 不同配搭兩餸飯
2022-12-07 386 views
今日去大角咀買左個外賣兩餸飯。價錢係$35 連飲品。兩餸飯份量算一般。兩個餸我點了鱔同獅子頭。鱔共有三舊。有兩鱔舊多肉。一舊就成舊都係骨。應該係魚頭黎。不過兩餸飯有魚食又唔洗加錢已經唔錯啦。獅子頭好大舊。裡面應該係由猪肉,馬蹄,粉漿同一粒栗子組成。味道正常。

呢間嘢,我都嚟食過好多次,最主要嘅原因就係呢度嘅食材真係非常之好,夠哂味之餘,又唔會太咸或太甜,店內各廚房師傅所用調味非常恰當,而且店內環境相當乾淨又通爽,坐位相當寬闊,入到去店內真係完全冇壓迫感,而且價錢又實惠,又食得飽,飯盒Size夠哂大盒,而且阿姐態度友善,$33蚊雙拼小菜飯盒仲要包凍飲,兼且仲可以免費加白飯,去邊度揾?所以我近呢幾年,同茶餐廳可以話係已經徹底絕緣,最主要嘅原因,係因為而家喺香港大多數嘅茶餐廳,食品都係偏貴,講緊嘅係一個早餐都已經接近要$40元,晚餐更加貴到要$60-$80元,而且份量又少,又未必好食
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$33 (Dinner)
  • 各式小菜飯盒