今次就黎到大同燒烤食任食韓燒奧運站附近呢幾條街都真係幾多餐廳下繼對上幾次飯局定於這裡,其實都一直留意到大同燒烤的無論價錢、位置、食物既種類都十分吸引位置多、坐得舒舒服服準備開爐中,咁就急急腳走出去拎下野食先蔬菜、海鮮類瘋癲的肉類由於年幾大,食既份量已經不多,所以實行樣樣食少少的原則而點同時,亦響應環保的理念,自己食幾多先拎先來的是三文魚刺身,純粹起韓燒正式開始前過下口癮正正常常啦!!始終人地又唔係SELL日式野,三文魚油味就唔算太重既起呢個位置仲可以拎湯、拎湯水飲先來碗紫菜花甲湯、南瓜西米露紫菜花甲湯雖然無花甲肉起入面,但係落左好多紫菜,也有少量的豆腐粒,傳統的韓式湯,頗為欣賞南瓜西米露更是意外中的美味,熱騰騰的從電飯煲盛出來,甜甜的南瓜糖水、粒粒分明、用量多的西米露,想不到是完美配搭同時,更是提供熟食小食、伴菜令人每時每刻都有野落肚伴菜是傳統韓國餐桌上會出現的小食,例如:泡菜、豆芽、魚仔等等自己還是小學生的口味,喜愛吃炸薯角、炸春卷,輕輕地滿意我既小慾望大愛既五花肉及各種肉類呢度會免費提供埋紙黎燒的,不會那麼的黏底加上個爐都幾猛,肉好快熟之餘,有層紙起底,食物都不會燒燶金菇肥牛卷、五
今次就黎到大同燒烤食任食韓燒
奧運站附近呢幾條街都真係幾多餐廳下

繼對上幾次飯局定於這裡,其實都一直留意到大同燒烤的

無論價錢、位置、食物既種類都十分吸引
位置多、坐得舒舒服服
準備開爐中,咁就急急腳走出去拎下野食先
蔬菜、海鮮類
瘋癲的肉類

由於年幾大,食既份量已經不多,所以實行樣樣食少少的原則而點

同時,亦響應環保的理念,自己食幾多先拎
先來的是三文魚刺身,純粹起韓燒正式開始前過下口癮

起呢個位置仲可以拎湯、拎湯水飲
先來碗紫菜花甲湯、南瓜西米露

南瓜西米露更是意外中的美味,熱騰騰的從電飯煲盛出來,

甜甜的南瓜糖水、粒粒分明、用量多的西米露,想不到是完美配搭
同時,更是提供熟食小食、伴菜令人每時每刻都有野落肚

大愛既五花肉及各種肉類
呢度會免費提供埋紙黎燒的,不會那麼的黏底

加上個爐都幾猛,肉好快熟之餘,有層紙起底,食物都不會燒燶
金菇肥牛卷、五花肉、同最上位置既牛架都十分美味,encore了好幾次
多春魚,青口,扇貝,魷魚更是看著他慢慢收縮,款式都比想像中多,不只一味食肉,還有海鮮
完美的海鮮燒,魷魚入曬味
年輕人最愛的生菜包五花肉,裡面再加上泡菜,果真啖啖肉又不燙口
翠玉瓜,冬菇,茄子、青椒等可以一嘗清清地、隔下油既最尾ENDING

燒菜既時候,為免佢乾乾的,店家更提供醬汁、燒汁比客人,十分貼心的服務
飲品的種類也很多,有綠茶、巨峰提子、金柑檸檬、熱情果
如果對紙包飲品無興趣,亦可以一試佢地自家製飲品
個自助區仲提供埋甜度十足的菠蘿、西瓜,菠蘿真係超甜,唔知係唔係當造的關係
2017-01-11
  • 南瓜西米露
  • 菠蘿
  • 魷魚
2017-01-29 120 views
同學見面揾個地方好好坐低傾下偈,就費事係揾黎搵去,一上openrice就見到呢邊有間食任食韓燒放題嘅舖頭,見200蚊就有交易於是簡左呢度開飯喇。前菜無諗到呢度嘅前菜都多選擇架喎,而且質量絕對唔會差,仲會不定時填補,仲會有變化。牛仔骨牛仔骨好有口感,夠晒牛肉味,加埋佢本身醃製得岩岩好,唔需要任何嘅調味都已經好令人滿足。龍俐柳片未煮之前嘅非常鮮白色,龍俐柳煮後唔會有腥臭味,入口仲好滑身夠鮮味。羊架羊架都算大條,燒完之後,入口好有惹味,肉質夠晒結實,羶味十足,餐廳肯定係用新鮮羊肉做嘅。甜品餐廳都好好咁為客人預備左唔小甜品,有雪糕同埋南瓜西米露都有,南瓜西米露入口夠足料,唔會太甜。200蚊有找嘅放題,無諗都真係唔錯喎,有機會都要再黎先得
前菜

牛仔骨

龍俐柳片

甜品

200蚊有找嘅放題,無諗都真係唔錯喎,有機會都要再黎先得
2017-01-21 741 views
天氣又轉涼,外出搵食當然要配合天氣,火鍋食得太多了,今次試韓國燒烤,揀左大角咀大同韓燒一坐低,很好奇點解會有張紙喺爐上邊,原來是吸油紙 ,起初有點唔習慣,但用落又幾好,爐面無咁易燶,而且店員隔一陣就主動幫我地換紙,方便過換鐵板好多自助形式,食物款式頗多,牛,豬,雞樣樣齊全,樣樣都很新鮮,絕讚是豬扒,燒起完全唔硬,很鬆軟,雞翼中間劏開左,燒起上黎易熟又惹味。有有多款熟食,十多款韓式配菜,款款我地都中意食,好難選擇唯有每樣攞少少喇仲有各類蔬菜,小扇貝,大青口,青口超級大隻,而且燒起上黎很多汁,汁混和青口,鮮味得黎又唔韌,我地每人食左五隻三文魚刺身無間斷供應,仲有各式壽司兩款熱食和湯飲品櫃多款,有多款紙包飲品,百事,7up,任攞,點都好過出邊多數是自制酸梅湯,粒粒菠蘿汁有果肉,正飯後甜品是雪糕,有多款味道可選擇,有我最愛芝麻味,幾大食多兩杯生果有菠蘿和西瓜不斷供應,食左咁多肉,食番夠本消一消滯。。埋單總數, 每位只是$159再加一,雖然位處舊區,但食物選擇多而質素不差,而且服務員很勤快,不停穿梭座位幫客人換碟換爐紙,一定會再幫襯。
有有多款熟食,十多款韓式配菜,款款我地都中意食,好難選擇
唯有每樣攞少少喇
仲有各類蔬菜,小扇貝,大青口,
三文魚刺身無間斷供應,仲有各式壽司
兩款熱食和湯

生果有菠蘿和西瓜不斷供應,食左咁多肉,食番夠本消一消滯。。
  • 青口
2017-01-20 92 views
自從係韓國番黎之後,都沒再去食過韓燒了, 今次打算同個就快出國做野既同學食餐好少少既,所以就簡左去食放題了。 去到大角咀個頭,附近真你有好多既好野食,左睇睇,右睇睇,就決定左去呢間大同韓燒食下韓燒啦。 個時6點幾多啲,客人都已組有3,4枱,可見平時都真是幾多客。 佢個邊有足足30多樣既食物俾人去選擇,真的令人看到眼睛發亮添!!當中有牛肉,五花腩,雞肉, 仲有唔同既腌製方法,可謂有辣有不辣,各種口味都有得食扇貝、龍脷柳、魷魚等海鮮,蔬菜,而且都會有海帶湯,炒飯的熟食提供一開始的時候,一定要食番少少前菜,開一開胃泡菜種類多 最中意食腌蘿蔔,爽口,有少少甜味去到主角啦豬頸肉好嫩, 厚薄適中, 而且好有肉汁. 五花腩肉嫩入口夠香,包埋白菜來食,真的是一流 最正呢度有扇貝和龍脷柳不過,扇貝好像燒太耐收到縮晒水 龍脷柳好香,而且味道相對清淡,絕對可以中和到原先重口味的燒肉整體來說多野揀,而且有不同的口味, 好抵食,服務亦好好貼心, 勤力換燒烤紙,甚至幫手充電添

一開始的時候,一定要食番少少前菜,開一開胃

泡菜種類多 最中意食腌蘿蔔,爽口,有少少甜味
去到主角啦

豬頸肉好嫩, 厚薄適中, 而且好有肉汁.
五花腩肉嫩入口夠香,包埋白菜來食,真的是一流
最正呢度有扇貝和龍脷柳

不過,扇貝好像燒太耐收到縮晒水
整體來說多野揀,而且有不同的口味, 好抵食,
服務亦好好貼心, 勤力換燒烤紙,甚至幫手充電添
大全街都有好多食肆餐廳,平民茶記甜品韓式日式越式咩都有,住係呢度都唔愁冇野食!見好耐未食過韓燒,就黎呢間試下啦!咦?有張紙既?呢間韓燒冇人地一個個抽氣扇係天花板吊落黎,只有普通茶記都有既冷氣設備,但係成間餐廳入面唔油唔煙,唔會感覺烏煙瘴氣!相信就係全靠呢張紙!我地食完都唔會成頭韓燒味呀!爽!我同朋友都十分讚歎!而且餐具食具都好清潔!呢度既肉類選擇多,有唔同醃料,對住佢地都D心大心細~食邊樣好呢?仲有魚類、貝類、腸仔同蔬菜!均衡飲食!食韓燒真係唔可以冇泡菜!生果!壽司!隔離空左既位就將會有魚生架啦~其實我朋友未到,職員都有好細心問我駛唔駛開定爐,我就話等埋朋友先啦~我有D餓,就夾左少少泡菜、醃羅白、麻油豆芽、醬汁銀魚乾、同炒菜食住先~飲品都係任飲!自己去雪櫃攞就得!前幾年去韓國,發現每間餐廳都有唔同味既泡菜,但唔係隻隻都岩我口味。呢度既泡菜辣味咸味適中,令我都忍唔住Encore三次。芽菜好香口,銀魚乾微甜。終於等到我朋友啦~夾左少量肉類返黎試。個食物櫃都好凍,咁先可以保持食物新鮮!第一round我地試雞軟骨、金菇牛肉卷同汁燒牛肉。牛肉好快就熟,我地用青菜包住牛肉,再加點辣汁就食。雖然我地

見好耐未食過韓燒,就黎呢間試下啦!
咦?有張紙既?

而且餐具食具都好清潔!
肉類
海鮮&蔬菜
仲有魚類、貝類、腸仔同蔬菜!均衡飲食!
泡菜&熟食
食韓燒真係唔可以冇泡菜!
壽司&生果
生果!壽司!隔離空左既位就將會有魚生架啦~
泡菜&熱盤

飲品都係任飲!自己去雪櫃攞就得!

呢度既泡菜辣味咸味適中,令我都忍唔住Encore三次。

芽菜好香口,銀魚乾微甜。
終於等到我朋友啦~夾左少量肉類返黎試。

個食物櫃都好凍,咁先可以保持食物新鮮!

第一round我地試雞軟骨、金菇牛肉卷汁燒牛肉。

牛肉好快就熟,我地用青菜包住牛肉,再加點辣汁就食。

雖然我地刻意燒耐少少,但係肉質仍然充滿肉汁,而味道不太咸,十分出色!

金菇牛肉卷需要耐少少時間,確保金菇真係熟透。食落就淡口D,可以點下檯面上的燒汁食。為左可以食多D金菇,所以encore左~

雞軟骨亦係另一encore食物。味道恰到好處,不太咸,爽口有咬口!
第二round食返D菜先~

翠肉瓜、茄子、汁燒冬菇

另外再加埋龍脷柳扇貝

翠肉瓜茄子我地清清地燒完就食,而食材都好新鮮同清甜。

我地都係第一次食汁燒冬菇,食落口係好入味好林,少少咸,好好食。

起初我地空口食,最後我地發玩都可以用菜包住食喎~

龍脷柳時唔係好識睇熟唔熟,扇貝我地就overcook左......
經過幾round之後,再試鹽燒牛肉蜜汁豬排

鹽燒牛肉汁燒牛肉一樣好多汁!好正好好味!

蜜汁豬排雖然厚,但都唔會好韌,好林好入味。
麵鼓湯、花甲湯、炒飯、南瓜西米露
呢區仲有熟食攞架!醬料同菜都係度攞!仲有檸檬水、熱茶等等!

不得不提係D菜係十分新鮮爽甜。
南瓜西米露
食完試一試個南瓜西米露啦~

偏甜但好潤喉,感覺好下火!
雪糕
最後當然要食雪糕啦!有好多唔同味~我說揀左好少見既紅豆味!

食完就埋單~
真係好抵呀!每日唔駛二百!

除左抵食,最緊要食完個身同頭髮都冇油煙味,呢樣真係好緊要!
肉類
麵鼓湯、花甲湯、炒飯、南瓜西米露
南瓜西米露
雪糕
2017-01-09 155 views
吃韓燒,不只是吃肉的,也能吃得很健康。今天和素食主義的朋友來到大同韓燒,就體驗了一次健康韓燒。這裏的燒烤自助餐抵食。食材有各式各樣的瓜菜蔬果,如:生菜、茄子、金菇、粟米、冬菇、 脆玉瓜等。還有日式壽司和熟食,當然亦有各款肉類可選擇。我們首先吃了壽司和剌身。壽司有蛋壽司, 熟蝦壽司等。壽司材料新鮮,但份量較細,飯略多。三文魚刺身,呈鮮紅色,紋路清晰,滑滑的口感,魚鮮味十分濃郁。接萫我們便燒烤不同的菜類。第一次燒脆玉瓜,甚麼味道的呢?一邊燒瓜,瓜香味一邊散發出來,瓜面燒至金黃色便可食用。口感爽脆,脆玉瓜清甜,帶有淡淡的香味,很清新的味道。燒完脆玉瓜,接著燒茄子。一整條燒的茄子相信大家也有吃過,但油份通常較多。這一次。我們是一小片、一小片地燒略為加點調味料,味道已很好。燒茄子口感軟腍香滑,不油膩。青椒較為硬和厚身,感覺要燒較長時間。但大約燒了幾分鐘, 就已經聞到青椒香味。感到青椒變得軟身、大小開始縮小,便是燒得七七八八的時候。青椒爽口,而青椒本身獨有的甘甜味就更突出了。吃完這些,我們吃菠蘿來去一去油膩和清清口氣。甜甜的新鮮菠蘿,味道清新,沒有一點兒酸味。最後我們還吃了紅豆和雲呢拿味的雪糕,來
吃韓燒,不只是吃肉的,也能吃得很健康。

今天和素食主義的朋友來到大同韓燒,就體驗了一次健康韓燒。

這裏的燒烤自助餐抵食。食材有各式各樣的瓜菜蔬果,

如:生菜、茄子、金菇、粟米、冬菇、 脆玉瓜等。
還有日式壽司和熟食,當然亦有各款肉類可選擇。
壽司
我們首先吃了壽司和剌身。壽司有蛋壽司, 熟蝦壽司等。
壽司材料新鮮,但份量較細,飯略多。

燒脆玉瓜
接萫我們便燒烤不同的菜類。

燒完脆玉瓜,接著燒茄子。
一整條燒的茄子相信大家也有吃過,但油份通常較多。

這一次。我們是一小片、一小片地燒略為加點調味料,

味道已很好。燒茄子口感軟腍香滑,不油膩。
燒青椒
青椒較為硬和厚身,感覺要燒較長時間。但大約燒了幾分鐘,
就已經聞到青椒香味。感到青椒變得軟身、大小開始縮小,

菠蘿
吃完這些,我們吃菠蘿來去一去油膩和清清口氣。
甜甜的新鮮菠蘿,味道清新,沒有一點兒酸味。

最後我們還吃了紅豆和雲呢拿味的雪糕,
來結束是晚特別的一頓韓燒。
燒脆玉瓜
燒青椒
2017-01-08 147 views
大角咀真係越黎越多野食今晚同事帶左我去食大同韓燒餐廳地方都幾寬敞 店員非常友善!食物款式都幾多選擇 淨係餐前嘅韓式小食都有9款 有我至愛嘅泡菜除左韓式小食以外 重有一啲熟食 可惜唔熱重有魚生同壽司 三文魚夠肥美至於燒烤類產品 的確係非常多選擇而且餐廳嘅擺位非常好 海鮮類同蔬菜放一邊望落非常整理乾淨 海鮮方面連青口同扇貝都有 一啲都唔hea肉類方面 又係多到唔知點㨂好牛魔王嘅我 緊係第一時間食牛舌 牛仔骨啦食飽飽之後重有飯後果 西瓜夠甜夠下火
大角咀真係越黎越多野食
今晚同事帶左我去食大同韓燒
餐廳地方都幾寬敞 店員非常友善!
食物款式都幾多選擇
肉類方面 又係多到唔知點㨂好
牛魔王嘅我 緊係第一時間食牛舌 牛仔骨啦
食飽飽之後重有飯後果 西瓜夠甜夠下火
2017-01-07 138 views
老老實實。為食妹👧🏻最怕食韓燒。例牌食到成身臭崩崩。d🐄肉🐷肉🐔肉總係一樣味道。呢期上網見到「大同韓燒」好似幾吸引。個心攞攞戀想試下。今晚帶埋嫂嫂去探個究竟。💃🏻個環境都幾舒服。乾淨企理。有貴價嘅扇貝。青口。金菇牛🐄肉卷。仲有大路嘅多春🐟。🐟柳。腸仔。。。望落去d肉好新鮮。好有光澤。選擇仲唔少添。咦有羊架。回本首選。羊架好so 好惹味。旁邊仲有冷盤同熱盤。每款食一啖都飽到上❤️囗。仲有刺身+🍣行遠兩步仲有湯。糖水。炒飯。應有盡有雪糕有五個囗味。總有一款啱你。飲品都係自助形式。👧🏻第一次見。爐上面有張牛油紙。唔怕d肉燒到油淋淋。黑忟忟。張紙燒到黑咗。店員好有效率換張新嘅花甲湯好甜好好味。d花甲無沙架我倆食完無臭崩崩。食物新鮮好味。價錢唔貴。抵食。真❤️推介「大同韓燒」。下次試下同集團嘅「表叔火鍋」先

呢期上網見到「大同韓燒」好似幾吸引。
個心攞攞戀想試下。今晚帶埋嫂嫂去探個究竟。💃🏻
個環境都幾舒服。乾淨企理。
望落去d肉好新鮮。好有光澤。選擇仲唔少添。咦
有羊架。回本首選。
羊架好so 好惹味。
旁邊仲有冷盤同熱盤。
每款食一啖都飽到上❤️囗。
仲有刺身+🍣
行遠兩步仲有湯。糖水。炒飯。應有盡有
雪糕有五個囗味。總有一款啱你。
飲品都係自助形式。
張紙燒到黑咗。店員好有效率換張新嘅
花甲湯好甜好好味。d花甲無沙架
我倆食完無臭崩崩。食物新鮮好味。價錢唔貴。抵食。

真❤️推介「大同韓燒」。
下次試下同集團嘅「表叔火鍋」先
2017-01-04
  • 羊架
2017-01-07 128 views
極品醬香燒肉走著走著, 聖誕節不吃到吃什么好, 就來吃一下韓燒。韓燒, 我覺得要坐得舒適, 醬料要美味才算值得吃。這次我們一家四人來到大角咀這家韓燒, 舒適的梳化, 軟軟的, 環境夠光晚. 很多美食都放在出餐大廚位, 不同的肉類, 汁燒豚肉, 汁燒牛仔骨, 青口, 帶子, 雞軟骨等……豚肉, 鮮紅嫩滑, 肥瘦均勻, 加上洋蔥一併烤, 肉汁散發洋蔥味, 口感鬆化, 而且感覺有少少油香,  甜甜的醬汁十分香濃, 吃上啖啖肉, 齒頰留香, 一吃上隱。至於帶子, 晶瑩透白, 蓋住來燒會較易熟, 一口吃下, 口感軟滑, 帶子鮮味十足, 一口氣吃了5隻。青口, 未燒的時候感覺挺大隻的, 綠綠的殼, 挺新鮮, 熟後肉有點縮, 味道較清啖, 但也能隱約感覺的青口的海鮮原味;至於鹽燒雞軟骨呢, 肥肥的, 烤完後, 只留口每口的爽脆, 而且肉邊帶點兒油邊, 口感十足. 鹹鹹的肉汁, 十分醒胃。吃完這頓, 又要加強我的運動量才能完全抵消了。
極品醬香燒肉

雜燒
汁燒豚肉
燒青口
雞軟骨
吃完這頓, 又要加強我的運動量才能完全抵消了。
雜燒
汁燒豚肉
燒青口
2017-01-06 82 views
聽朋友講大角咀附近有間韓燒好似唔錯,就碰碰運氣去試下~~前菜雖然無6小碟咁齊全 但係都幾吸引。味道都同平常我食開既相近D湯都幾特別 平常都未試過 值得一嘗試!我淨係試左紫菜,下次一定要試埋蘿蔔。成個櫃都係肉~肉呀肉 全部都係肉,真係岩哂食肉瘦種類多之餘 醃既方法都有唔少雖然朋友唔多好肉,但係都有一大堆蔬菜等緊佢~唔理咁多~就已經放左落去燒了。 真係估唔到咁juice,可應我燒得叻啦甜品我揀左自己最like既味道飲品都係紙包既為主,我就揀左巨峰
聽朋友講大角咀附近有間韓燒好似唔錯,就碰碰運氣去試下~~

前菜雖然無6小碟咁齊全 但係都幾吸引。
味道都同平常我食開既相近
D湯都幾特別 平常都未試過 值得一嘗試!
我淨係試左紫菜,下次一定要試埋蘿蔔。
成個櫃都係肉~肉呀肉 全部都係肉,真係岩哂食肉瘦
種類多之餘 醃既方法都有唔少
雖然朋友唔多好肉,但係都有一大堆蔬菜等緊佢~
甜品我揀左自己最like既味道
飲品都係紙包既為主,我就揀左巨峰
2016-12-21
2017-01-04 959 views
年尾年頭都好多飯局,唔搵間性價比高嘅餐廳真係荷包大傷!今次就同朋友去左一間大角咀既韓燒餐廳,晚飯時間除返開,唔洗二百就可以食2個鐘。韓燒個爐會放左一張吸油紙,所以燒嘢食嘅時候就會冇咁容易痴獲。以自助式燒烤形式,自己去食材區拎嘢食,除咗唔同肉類外,豬羊牛咩都有,仲有唔同既腌製方法,腌到入哂味,又唔會太鹹,仲有鮮冬菇、翠玉瓜、茄子等蔬菜,同埋扇貝、龍脷柳、魷魚等海鮮類提供,可以食得均衡。其中,魷魚係我致愛,新鮮彈牙!燒肉既時候,仲可以自己拎生蒜、辣椒、豆瓣醬等,配埋泡菜,用生菜包住泥食。係啲燒肉未食得之前,可以食下啲前菜醫肚先,泡菜種類多,腌蘿蔔、芽菜、菠菜都好夠味,但白菜泡菜就偏酸。另外,辣味年糕都值得一試,味道有少少辣,好吸味,冬天食完個人即刻熱返哂。飲品方面,除左普通既有氣汽水同紙包飲品外,仲可以揀呢度既韓式湯。我就揀左一碗紫菜花甲湯,好足料,一拎起就見到好多紫菜同花甲。另外,我都飲左好多烏龍茶同綠茶泥消食,減低油膩感。食完正餐,又點少得甜品呢!有四五種唔同口味嘅雀巢雪糕杯可以選擇,例如紅豆味、芝麻味、雲呢拿味等。

係啲燒肉未食得之前,可以食下啲前菜醫肚先,

食完正餐,又點少得甜品呢!
Dinner
不嬲唔太喜歡食韓燒,因為油煙多食完成陣味。 不過試過呢間大同韓燒之後可以再encore。 兩個鐘頭嘅任食韓燒,食完兩個鐘出到門口都唔覺得有陣味, 係得嘅! 呢度 特別之處係喺個爐上面鋪咗一層白紙, 負責人話呢張紙可以吸油, 冇咁油之餘仲冇咁容易燒燶啲食物, 真係燒得健康啲。同朋友兩個人食,埋單都係每人一百八十蚊, 的確係抵到爆!坐位乾淨舒適,而且有幾十款韓燒材料畀你揀, 熟食都有十幾款,仲有魚生壽司。基本上 韓燒材料 豬牛羊雞海鮮蔬果都有得食, 大部分都有食過,普遍覺得佢啲肉醃得好入味, 海鮮、魷魚、 扇貝都好新鮮。 食過咁多樣,特別喜歡食佢呢度啲雞腎、豬軟骨、 腩肉、 魷魚同烤菇。 雞腎同豬軟骨醃得好夠味之餘,仲好爽口, 咬感脆卜卜, 豬腩肉肥瘦均勻而且每層 厚度適中,燒完之後食都唔會覺得好肥, 魷魚都食到好新鮮嘅, 好爽口烤完食唔會咬唔到, 呢度啲菇都好大隻好厚身, 稍有醃過, 味道甚佳,而且燒完仲好多汁 ,我哋不停食冇停過。另外仲有湯同糖水畀你選擇, 最後咪食咗個南瓜西米露做甜品, 西米好足料而且真係好重南瓜味, 個糖水係好得! 食完立即覺得滋潤晒。總括嚟講呢間大同韓燒係平靚正,

同朋友兩個人食,埋單都係每人一百八十蚊, 的確係抵到爆!

總括嚟講呢間大同韓燒係平靚正, 燒完冇味, 我會同朋友去多幾次!
2016-12-30
Celebration
Birthday
2017-01-01 111 views
相信每個人都喜歡烤肉, 這天, 我們一家人來吃烤肉迎接聖誕節。琳琅滿目的肉和菜, 使我們欲罷不能, 我們3人一窩而上搶吃。雞奕, 羊架, 青口, 菠蘿, 茄子……汁燒雞奕, 雞奕中間輕輕地分開2半, 醬汁香濃, 醃得十分入味, 燒成金黃色, 甜甜的口感, 帶點小小迴香, 肉質嫩滑;而羊架, 是我這隻食肉獸每次吃烤肉的必叫之物; 羊架細小, 這樣可吃多其他美食; 羊架肥瘦適中, 羊架邊有輕微的油份, 富有口感, 彈力十足; 但羊肉味欠缺, 沒有我所喜體的羊羶味;而大大隻的青口,想要快燒熟, 需反轉蓋住, 燒熟後, 味道較淡, 但充滿最原汁原味的青口海鮮味;菠蘿, 散發出清新的菠蘿味, 空口吃十分甜美, 感覺不到一絲酸; 我們學了日式店的烤法, 放在爐上烤成金黃色, 沾上爐上的烤肉汁, 鹹甜的, 別有一番風味。吃得多肉, 想吃茄子中和一些, 淡淡的茄子味, 把雪白的茄子肉烤成金黃色, 外脆內軟, 把吃完肉的油膩感吸中和得一乾二淨。這頓晚飯我們都吃得飽飽的, 滿足得很。

雞奕
青口
茄子
茄子
這頓晚飯我們都吃得飽飽的, 滿足得很。
雞奕
青口
2017-01-01 94 views
一間坐落喺大角咀既任食韓燒 大慨160 蚊一人 個人覺得平靚正過出面旺區既韓燒好多首先環境寬敞 坐得舒服 其次 價錢相宜另外 食物種類都算幾多 可以自己拎既食物多 仲有唔同味既雀巢 雪糕 各式無酒精飲品 好似 烏龍茶 可樂 綠茶 都可以任拎 比較欣賞既係 佢有茶同水可自己斟外 仲有菊花茶 同無糖檸水 鍾意健康d既人可以飲爐上面鋪左一張吸油紙 用到甘上下可以更換 甘樣對比上食得冇甘油健康d熟食方面 有泡菜 春卷 三文魚柳 芽菜 壽司 豆腐卜 粟米 各式既菜類等等 而側邊仲有西瓜同菠蘿可以作飯後甜品燒既野食可以喺出面任拎 雞翼 雞扒 豬扒 牛扒 應有盡有 全部都唔係求其整 食物醃得用心 好似 汁燒豚肉 juicy 又夠油脂 鹽燒牛仔骨 牛肉味好濃又夠煙韌, 汁燒雞軟骨 夠哂彈牙爽口 魚柳 好軟滑 冬菇夠juicy粟米夠鮮甜 此外 仲有五花腩 腸仔 紅腸 鯖魚 扇貝 青口等等 全部以任食韓燒黎計都係水準以上而喺斟水位出面 除左有老火湯飲用外, 側邊仲可以拎生菜 蒜頭 辣椒 醬油 等調味料 同燒完既肉一齊整成生菜包 可以甘樣自助拎自己整成生菜包再食埋其實都好開心 !食物整體高過任食水平 雖然位
一間坐落喺大角咀既任食韓燒
大慨160 蚊一人 個人覺得平靚正過出面旺區既韓燒好多

首先環境寬敞 坐得舒服
其次 價錢相宜

而側邊仲有西瓜同菠蘿可以作飯後甜品

燒既野食可以喺出面任拎
雞翼 雞扒 豬扒 牛扒 應有盡有

食物整體高過任食水平 雖然位置喺大角咀 但勝在夠抵食又好味 若喺市區既任食韓燒 呢間都係首選!
2016-12-29
$170 (Dinner)
2016-12-31 911 views
好姐妹公司響附近, 呢晚搵佢一齊食飯. 佢帶我黎呢間大同韓燒, 大大間任食任飲都係百幾蚊一個人, 好抵.環境闊落, 大部份都係卡位, 仲有電視, 坐得好舒服.食物係自助形式, 生既豬牛羊雞咩都有, 仲有海鮮蔬菜等等, 好多選擇. 飲品大路野, 任飲而且夠凍.仲有飯後甜品既雪糕, 超開心.除左生肉之外, 呢度仲有少少熟食同刺身壽司等, 第1round燒緊可以食少少醫肚.因為太多選擇, 都係每樣試少少先, 以免咁快食飽.羊架唔算太多脂肪, 有羊味, 燒完肉質仲好嫩好軟熟. 雞翼簡單調味已帶出雞肉鮮味, 而且肉質嫩滑.豬頸肉又係好嫩, 厚薄適中易燒熟, 肉汁豐富. 五花腩唔知點解燒燒下變左全白色, 有D奇, 不過食落同平時果D一樣, 肉質嫩入口夠香. 最正呢度有火雞腎, 一來唔係度度有雞腎, 二來呢度厚薄適中, 燒完爽口唔韌, 完全無渣, encore之選.仲有最正既肥牛金菇, 肥羊肉味香濃, 薄薄地好易熟, 一啖入口有肉既嫩, 又有金菇既爽口, 又係encore之選.多春魚好多春, 不過都係易"痴"底, 但呢度既爐有紙隔住, 唔會"痴"晒D黑色炭屎, 超讚!另外仲有D腸仔呀, 蔬菜等等,

環境闊落, 大部份都係卡位, 仲有電視, 坐得好舒服.
飲品大路野, 任飲而且夠凍.
仲有飯後甜品既雪糕, 超開心.
因為太多選擇, 都係每樣試少少先, 以免咁快食飽.

豬頸肉又係好嫩, 厚薄適中易燒熟, 肉汁豐富.

另外仲有D腸仔呀, 蔬菜等等, 真係食到好飽, 拎左好多轉.
整體百幾蚊咁多野揀, 好抵食, 而服務亦好好, 勤力執碟, 換燒烤紙.