2019-08-05 233 views
夏日炎炎唔想食熱氣野,點知連續兩日食左大滿足 透心涼呀!半板海膽手卷一拎上手,手卷size黎講係大碼,飯同海膽量好足夠,啖啖肉唔會食完一口就無哂料海膽新鮮又甜甜的一d腥味都冇,加上佢食材長期凍住,唔似一d暖既手卷,好好味!每次去葵廣都要食佢。跟住唔夠喉,就第一次叫左呢個軟殻蟹膏山。呢個相當有驚喜,有超級fresh既感覺! 蟹膏唔會好水狀而且夾住蛋食好鮮甜,如果蟹膏多d就好喇可以撈住食哂成個飯。軟殻蟹香脆,增加左個飯既口感,連埋其他材料一齊食,呢個細小既飯簡直係滿分!細細地30幾蚊,同食個手卷差唔多價錢算係非常抵食,食個陣都方便d呢個大滿足山西利了,有海膽,三文魚,北寄貝,蟹籽,蛋絲同埋帆立貝唔可以唔試既小食!差唔多每一啖都充足左以上材料,必叫!惟三文魚有小量筋位未切得好好

夏日炎炎唔想食熱氣野,
點知連續兩日食左大滿足 透心涼呀!

半板海膽手卷

軟殻蟹膏山

大滿足山
2019-08-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
半板海膽手卷
軟殻蟹膏山
大滿足山
2019-07-29 149 views
葵廣食手卷嘅舖頭都有好多間,今次就試左呢間大滿足,覺得味道、價錢都算👌🏻我地試左三文魚親子手卷同櫻花蝦玉子燒,兩個味道都幾好,而且啲料算多,性價比高。.三文魚同三文魚籽都幾新鮮,三文魚籽食落無腥味壽司飯調味都唔錯,幾好!提提大家加豉油嘅時候要小心,唔好加太多,因為啲豉油會係包住壽司張紙都滴出黎櫻花蝦玉子燒比我想像中好食,本來入面加左芝士同粟米粒已經好夠味,加左櫻花蝦同木魚片之後,更加帶出個鮮味不過,自己一個食哂有啲膩,同朋友share食會更好

三文魚同三文魚籽都幾新鮮,三文魚籽食落無腥味

三文魚親子手卷

不過,自己一個食哂有啲膩,同朋友share食會更好

櫻花蝦玉子燒
三文魚親子手卷
櫻花蝦玉子燒
2019-06-18 220 views
因為平時食開嗰間冇開門但又好想食手卷所以就嚟咗下邊2樓呢一間諗住過下口癮 點知大失所望啲位坐得又唔舒服 又污糟啲豉油全部都肥油油叫大家執完野先離開但係又冇垃圾桶食完嘅人又要手拎住啲垃圾去搵垃圾桶我哋兩個人叫咗三個手卷諗住坐低食 佢叫我地Number嘅時候我哋就攞啦 點知佢唔肯比個架我放手卷都唔知點樣拎住食 最後要解釋下先俾個架我地手卷味道係OK 海膽還可以 三文魚腩入邊係有骨 要小心啲食紫菜好腍 咬極都咬唔開應該都唔會再有下一次啦
因為平時食開嗰間冇開門
海膽還可以 三文魚腩入邊係有骨 要小心啲食
紫菜好腍 咬極都咬唔開
應該都唔會再有下一次啦
2019-06-03 228 views
去親葵芳廣場,都一定要食埋大滿足既手卷,皆因佢有唔同既配搭而且選擇亦多,點兩以下兩款:半板海膽手卷:的確有足足半板既海膽蒲滿係手卷面上,海膽類型係屬於馬糞款既海膽,當然味道方面鮮味就一般唔算好濃郁,不過以呢個價錢呢個份量唔出現腥味同臭味巳經好好!三文魚帶子手卷:厚切既三文魚,幾意外既係三文魚都幾肥美,顏色同紋路都幾靚,夠新鮮!配搭左帶子,都幾鮮甜而且都幾大粒!$24兩款刺身手卷都算抵食!兩個手卷既紫菜都算夠脆,加少少壽司豉油巳經足夠!客人雖然多,不過落單夠快,而且亦唔洗等好耐!

TakeAway
2019-05-31 198 views
🥢葵涌廣場$35 半板海膽手卷🥢請支持即刻俾心👍🏻仲有follow @eatgoodwesteatbadwest 🥢自問對海膽有一種熱度,當前在日本料理店吃到人生中第一口海膽的時候,那鮮甜細滑如忌廉般感覺,久久仍在口腔內化開,這種幸福感覺難以言喻🥢眼見葵涌廣場有好幾間立食手外賣店,見到呢間$35 有半板海膽手卷,樣子感覺不錯,所以一於試試🥢$35 半板海膽手卷🥢市面出售盒裝板海膽或多或少都加添了明礬,它是一種防腐劑固定劑,方便儲存,破壞了海膽原有的真正味道,以這個價錢來說都是差不多了,不會要求什麼質數,但如果計埋未跌之前,份量都不算多,感覺沒有半板🥢先付款再叫號碼取,等了約一分鐘就可以拿,非常快的速度叫號,但是店員在交接時,海膽就掉了幾片落地,店員見到即時眼神回敬不關我事的表情即時頭也不回,返入去做事🥢紫菜還是脆口,海膽明礬味不重,但海膽鮮甜味一般,尚算ok🥢以這個價錢,在這個場來講不會食到什麼服務及質數,交接得不好掉剛幾片,我又唔會叫佢俾返兩片,但有時又覺得不至於面口咁衰咁,令今次體驗覺得比較差
🥢葵涌廣場$35 半板海膽手卷

🥢$35 半板海膽手卷

🥢紫菜還是脆口,海膽明礬味不重,但海膽鮮甜味一般,尚算ok

2019-05-23 239 views
葵廣 簡直係美食天地 價格相宜 各層食店各有特式不過數到我最愛既 都係呢間食完真係「大滿足」鰻魚玉子燒 (配芝士碎,粟米)即叫即製既玉子燒😋材料充足 細心將鰻魚切成條狀 食起黎都無咁狼狽加埋粟米同芝士碎 啖啖都好豐富🤩最緊要係個蛋做到外熟內流心既效果 最後落埋沙律醬你話呀 咁多人類愛既combination 好難難食同不愛😍沙律醬方面 除左有原味 枱面仲有不同味既沙律醬(黑松露,紫菜等)俾你任倒
葵廣 簡直係美食天地 價格相宜 各層食店各有特式
不過數到我最愛既 都係呢間
食完真係「大滿足」

鰻魚玉子燒 (配芝士碎,粟米)
鰻魚玉子燒

即叫即製既玉子燒😋
材料充足 細心將鰻魚切成條狀 食起黎都無咁狼狽
加埋粟米同芝士碎 啖啖都好豐富🤩
最緊要係個蛋做到外熟內流心既效果
最後落埋沙律醬

2019-03-03
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$30 (Other)
鰻魚玉子燒
  • 玉子燒
2019-05-16 127 views
去開葵芳買野肚餓 就即刻諗起要去葵廣掃街食飽自己!上到二樓就見到呢間舖頭大排長龍 就決定去試下好唔好食🙃見到menu就覺得好抵食 大大舊既手卷都係$20-30 而且選擇都好多 由手卷都飯都有。最後我揀左帶子海膽手卷黎試下!帶子都好大隻 而海膽就唔止得個咸味 而且帶有口感 兩樣野加埋飯底加上少量豉油 味道配合得好好!唯一美中不足就係坐位有限 如果行街行到好攰過黎食就未必有位坐🤔但係如果唔介意行住食既 我就絕對建議你過黎一試!
帶子海膽手卷
帶子海膽手卷
2019-05-13 125 views
👭大滿足(葵芳)👭海膽手卷(半板) $3538好鍾意食海膽,經過葵涌廣場見到呢間壽司店緊係要試下海膽手卷啦😍38叫左個半板海膽手卷,$35一個都算ok啦🤗見到佢個樣靚靚仔仔,顏色亦都鮮豔,滿心期待咁去食佢。但係點知食落海膽係甘甘地有微苦,而且飯無醋味,同38幻想中既半板有落差😣唔知係唔係當日唔太新鮮😪搞到有陣苦味。下次38建議可以試下其他野食😋推薦度:4/10🏠葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C06號舖
👭大滿足(葵芳)👭

海膽手卷(半板) $35

推薦度:4/10

🏠葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓C06號舖
2019-05-02 146 views
葵涌廣場不嬲出名多小食今日又係我出動掃街嘅日子啦我同另外一個女仔朋友一齊出動🥰首先食咗我哋鍾意食嘅壽司🍣先👍🏻我哋每人叫咗6件🤗我叫左三文魚💦左邊魚💤帶子💦象拔蚌💦玉子壽司同埋蟹柳手卷🍣每人30幾蚊買完之後🔥店入面有少少位俾我哋坐內設有普通豉油同芥末豉油,岩哂吾同需要既你🥰🥰你話係咪超新鮮勁好質素就一定吾會架啦😣但勝在性價比高👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻以呢個價錢抵到爛👍🏻品質同味道絕對好過連鎖店爭x下次掃街都一定會再嚟
葵涌廣場不嬲出名多小食

今日又係我出動掃街嘅日子啦

我同另外一個女仔朋友一齊出動🥰
首先食咗我哋鍾意食嘅壽司🍣先👍🏻

我哋每人叫咗6件🤗
我叫左三文魚💦左邊魚💤帶子💦象拔蚌💦玉子壽司同埋蟹柳手卷🍣
每人30幾蚊

買完之後🔥店入面有少少位俾我哋坐
內設有普通豉油同芥末豉油,岩哂吾同需要既你🥰🥰

你話係咪超新鮮勁好質素就一定吾會架啦😣
但勝在性價比高👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
以呢個價錢抵到爛👍🏻
品質同味道絕對好過連鎖店爭x
下次掃街都一定會再嚟

2019-05-02 96 views
與朋友去葵廣掃食,當然不少得吃這家玉子燒啦,朋友告訴我這個玉子燒是一流的,然後還有很多醬可以加,我就心動了~我們叫了2種玉子燒分享,一種是芝士蟹籽玉子燒,另外的是黑松露芝士流心玉子燒首先談談第一種,它的蟹籽非常多,足夠分佈到整塊,每一口都有蟹籽香哦~ 然後玉子也燒得剛好,香軟好吃。第二種其實黑松露味道不是很強烈,尤其如果加了其他醬料會蓋過,所以不需要加太多醬料也很好吃。醬料方面很出色!有黑松露醬,所以基本上塗這個已經很有黑松露味了,蜜糖芥末也是推薦的

2019-03-28 234 views
餓底極愛蛋類食品,玉子燒和溫泉蛋並列第一位!吃過不少玉子燒,最令我回頭的是  這間 !. 和  都是我的心頭好,現在兩者二合為一,完美地俘虜了我🤤 接近兩吋厚的玉子燒,一切開就流出半熟蛋漿,配以啖啖鰻魚肉,一啖多滋味,兩啖返尋味🤤.這是我最喜歡的玉子燒🤤🤤...味道:8/10價錢:HKD 30
這是我最喜歡的玉子燒🤤🤤
味道:8/10
價錢:HKD 30
2019-03-26 124 views
係葵廣食野真係一山還有一山高。😂 大滿足又係好多人排,食日本壽司反卷個類,店舖細細,但入面都有幾個位俾客人坐底慢慢享用美食。我本身諗住叫三文魚反卷,但太晏,已經賣完。。💔 淨番赤蝦反卷,照殺!🤩30蚊有找就食到6件火炙芝士赤蝦反卷! 唔洗等好耐就已經有得食lu. very good. (環境甘逼,都想快d拎到手快d走) 拎到個反卷個賣樣都幾吸引下,Size比較細,一啖一口岩岩好,6件小反卷有3隻蝦。味道方面,蝦有肉彈牙,芝士又唔“漏“,炙燒感覺唔重,但所有野係口度混合一齊真係正!🤤🤤 要大力推🙌🙌
係葵廣食野真係一山還有一山高。😂

2019-03-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2019-03-21 95 views
放工最鐘意就去葵涌廣場,又可以shopping, 又可以橫掃小食。每次去葵涌廣場,掃街我必食一定會係手卷。呢間大滿足我第一次食,都幾好食。《三文魚腩手卷+油甘魚帆立貝手卷》刺身都幾新鮮,三文魚和帆立貝,肉質都幾厚身,啖啖肉,有種好fresh既感覺。星期三夜晚7點幾左右,人流開始算多,但由付款到有得食,都係5分鐘內左右,都唔算等得耐。小妹留意到鋪頭入面有少少座位,見到佢餐牌有魚生飯,下次去我都試試先😜
每次去葵涌廣場,掃街我必食一定會係手卷。
呢間大滿足我第一次食,都幾好食。
《三文魚腩手卷+油甘魚帆立貝手卷》
2019-03-18 128 views
極推介 即叫即製 新鮮熱辣辣玉子燒上層淋上沙律醬後 放有明太子同柴魚片玉子餡料非常豐富 好大舊 一戳開裡面既芝士 伴隨份量明太子 粟米粒 慢慢流心出泥 明太子份量澎湃!玉子非常滑 好有蛋香! 燒得好香
極推介 即叫即製 新鮮熱辣辣玉子燒

上層淋上沙律醬後 放有明太子同柴魚片

玉子餡料非常豐富 好大舊
玉子非常滑 好有蛋香! 燒得好香
2019-03-13 97 views
經過葵芳,我係玉子控,緊係要去到葵涌廣場食個玉子燒!今次黎到大滿足食左蟹膏蟹肉玉子燒($33)價錢我覺得偏貴既,但係無奈我自己吾識整依樣野,唯有比貴啲出去食打緊食評,明明岩岩先食完但又想再食超正,拉絲既芝士,蟹子,蟹膏,木魚,紫菜,咁多既野加起上黎既玉子燒真係好出色!好推介

打緊食評,明明岩岩先食完但又想再食

2019-03-13
TakeAway