星期六就係Relaxing time!相約幾位好友在STUDIO玩樂一番,大滿足送餐速度都很快,大約45分鐘就由葵芳送到葵興,比起別家的已經算做不錯了!大滿足壽司款式好多,這些我都不特別作介紹了,做到外送的新鮮,好味已經足夠!不得不提及wasabi,這也算是我吃過那麼多壽司外,是比較嗆鼻的一次!很喜歡這個感覺,刺激過後回頭看,原來生存多好,哈哈!除了我最愛三文魚同太卷外,還有就是明太子玉子燒,入口質感嫩滑好像吃了啫喱,而且材料超豐富!有紫菜,蟹籽同木魚碎!一口一口不能停下來!
2020-05-17 258 views
琴日大食妹同朋友仔去咗葵涌廣場行街行吓行吓見到大滿足嘅廣告牌, 上高寫住半版海膽手卷只要$35所以就即刻衝左去諗住買去到大滿足嘅時候, 見到外面寫住海膽今日沽清, 超級失望但係既然都行到大滿足, 就諗住試吓佢嘅其他手卷<火炙芝士三文魚腩手卷>大食妹嗌左份火炙芝士三文魚腩手卷大滿足嘅手卷係即叫即做嘅, 紫菜脆度唔錯, 外表都唔錯但係底下嘅米飯好多, 而三文魚腩只有薄薄的一片而且味道一般, 唔會encore<三文魚手卷>朋友仔嗌咗份三文魚手卷三文魚手卷都係米飯好多, 而三文魚好少同唔多新鮮

琴日大食妹同朋友仔去咗葵涌廣場行街
所以就即刻衝左去諗住買

去到大滿足嘅時候, 見到外面寫住海膽今日沽清, 超級失望
但係既然都行到大滿足, 就諗住試吓佢嘅其他手卷

<火炙芝士三文魚腩手卷>
大食妹嗌左份火炙芝士三文魚腩手卷
大滿足嘅手卷係即叫即做嘅, 紫菜脆度唔錯, 外表都唔錯

<三文魚手卷>
朋友仔嗌咗份三文魚手卷
三文魚手卷都係米飯好多, 而三文魚好少同唔多新鮮
2020-05-05 269 views
今日同朋友喺葵涌廣場行街玩到有啲攰又肚餓經過呢間壽司舖,見到有好多人喺度排隊我就忍唔住食啦呢間小店得好少座位呢間壽司舖嘅選擇都幾多,有好多款手卷,又有啲小卷,反卷, 都幾花多眼亂,佢嘅海膽可以有好多款雙拼,如果鍾意食海膽嘅朋友就啱啦叫咗兩個手卷,一個小卷叫咗個海膽北寄貝手卷:海膽都幾新鮮,紫菜都算脆帶子手卷:呢個好抵食,十零蚊就有滿滿嘅蟹子最後仲叫咗個鰻魚小卷:呢個就正正常常冇乜特別總括嚟講,如果經過葵廣,呢間都可以一試
今日同朋友喺葵涌廣場行街
玩到有啲攰又肚餓
經過呢間壽司舖,見到有好多人喺度排隊
我就忍唔住食啦
呢間小店得好少座位
叫咗兩個手卷,一個小卷
叫咗個海膽北寄貝手卷:海膽都幾新鮮,紫菜都算脆
帶子手卷:呢個好抵食,十零蚊就有滿滿嘅蟹子
最後仲叫咗個鰻魚小卷:呢個就正正常常冇乜特別
總括嚟講,如果經過葵廣,呢間都可以一試
2020-05-04
$30 (Tea)
小編又嚟到葵涌廣場搵嘢食喇,呢到簡直係美食天地🍽,上一次係屯門食咗壽司之後,好想再食一次🍣。今次就唔走咁遠喇,嚟到葵芳就係葵涌廣場嘅《大滿足》到嗌個外賣🥡。呢個餐廳入面就立食,唔洗座位,而且望落餐牌又好多款式畀你揀📋,尤其係玉子燒同反卷🍙,既然係咁就嗌呢兩款啦✌。🎈明太子玉子燒 $30玉子燒上面有蟹籽、紫菜同木魚絲,配料十分豐富🍥,而且玉子燒好大份。入面包住好多栗米,蛋入面唔乾身,用筷子一夾就流出蛋汁🥢,再加玉子燒面上啲配料層次同口感大大增加🤤。小編每一啖都食到厚厚嘅玉子燒👅,又多汁,栗米同配料都令食感大增。🎈火炙芝士原隻軟殼蟹反卷(六件) $30六塊軟殼蟹反卷🍣,上面舖滿芝士同蟹籽🧀,軟殼蟹脆身🦀,反卷大小啱啱好,性價比好高,30蚊價錢💵 ,每件都係3個幾蚊,真係好抵食。呢間餐廳位置人流多,都好容易搵到🌎。雖然係葵涌廣場食壽司嘅餐廳都好多,不過《大滿足》有嘅仲有好多手卷以外美食👍,值得再次一試。

🎈明太子玉子燒 $30

🎈火炙芝士原隻軟殼蟹反卷(六件) $30

2020-05-04
TakeAway
$60 (Dinner)
  • 火炙芝士原隻軟殼蟹反卷
明太子玉子燒,極度推薦!雖然葵廣係好多好多食店,但較出色既不得不說「大滿足」!特別係佢地既玉子燒啊🥰因為有足料既木魚碎同沙律醬❤️今次試左佢地既明太子味,明太子除左鋪左係玉子上面,玉子燒內都有好多既明太子,同入面軟軟既蛋醬mix埋味道好夾~點樣再好味d呢?鋪頭有自設黑松露醬,可以自己加料,都好Match ga!!😄😄
2020-03-17 242 views
Oh-My-God😗係我最中意嘅海膽呀😍呢度半板先$32, 勁抵食‼️‼️✨海膽都算幾新鮮,我媽咪覺得有啲腥,但我就覺得冇問題☺️你俾咁抵嘅價錢你當然唔可以要求有幾正幾高質但我覺得完全過得去😳起碼係新鮮同有海膽味,撈埋啲飯好享受‼️☺️不過如果可以係下層啲飯入面夾番少少海膽會正啲,唔係既話齋食飯會有d dry😆
Oh-My-God😗
係我最中意嘅海膽呀😍
呢度半板先$32, 勁抵食‼️‼️✨
海膽都算幾新鮮,我媽咪覺得有啲腥,但我就覺得冇問題☺️
你俾咁抵嘅價錢你當然唔可以要求有幾正幾高質
但我覺得完全過得去😳
起碼係新鮮同有海膽味,撈埋啲飯好享受‼️☺️
2020-02-24 184 views
超級邪惡玉子燒!上次在葵涌廣場1樓嘗過芝士玉子燒後,便對葵涌的玉子燒念念不忘。難得今次再來掃街,一定要再吃!同學介紹我來吃大滿足的玉子燒,好讓我們有不同的嘗試,不用只光顧一間餐廳。我們點了蟹柳玉子燒$28,大概等五分鐘左右,新鮮的玉子燒便做好了。我們坐下一起品嘗,玉子燒裏面有不少蟹柳、芝士碎和粟米粒,顆粒令口感更加豐富,芝士溶掉跟雞蛋汁融合,做到芝士拉絲效果,而且雞蛋煮得剛剛好,軟綿幼滑。廚師毫不吝嗇地加上木魚片、蟹籽和沙律醬,令玉子燒的層次提升不少,推介!由於分量真的很大,建議胃口小的朋友可以跟幾個朋友一起分享,那就可以再去其他餐廳掃街了!
蟹柳玉子燒
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$28 (Lunch)
蟹柳玉子燒
2020-01-06 266 views
✏️海膽雙併王手卷 ($39)-又一葵廣掃街嘅推介 其實係朋友介紹嘅😚以呢個價錢嚟講 呢個手卷絕對好抵食 物超所值啊!!我食嘅係海膽雙併 包括咗加拿大海膽同埋馬糞海膽 味道嚟講其實我唔係好食得出佢2款有咩分別🤣不過我想講嘅係 以呢個價 竟然有呢個份量 仲要係冇腥/臭味 食到帶好微微嘅鮮甜 雖然咁講好似好低要求 但你睇吓個價錢性價比絕對贏曬㗎🤓想平平地過下海膽癮嘅話 絕對係一個好好嘅選擇 入邊仲包括咗啲青瓜絲增加口感 食落好fresh啊😚
✏️海膽雙併王手卷 ($39)

2020-01-03 177 views
3/5 性價比合理Fair price and food quality 嚟到葵涌廣場,梗係先食返個手卷啦。今日就試吓呢間大學中,佢啲飯都好多吓,三文魚子中等,咸鮮但係唔夠脆卜卜。三文魚肥美,加埋青瓜,蟹柳,蟹子,就係一口安慰。
3/5
性價比合理
Fair price and food quality

2019-11-27 383 views
響人多擠迫既葵廣, 一間又一間既小食店, 買野食時已經要面對人多碰撞既問題, 買完要搵個好位享用又係另一個問題,而呢間店相對於葵廣其他小食店大, 並設有立食區, 一次就解決左呢2個問題食物款式同種類都好多,  想飽既就有 : 魚生飯, 炒拉麵, 滑蛋飯過下口癮既有 : 刺身, 壽司, 手卷,  沙律小食,  玉子燒勸大家去之前就睇定有咩想食, 唔係怕你企響度有排揀由於我鍾情於火炙, 所以就揀左1手卷, 1反卷呢款手卷係有火炙既~三文魚, 帶子, 左口魚~但老實....一拎到手時係會覺得實物同圖片都幾有差距3樣配料 : 都係得一小片, 但好在食入口都仲有火炙特色, 燒過後既油香紫菜 : 未至於爽脆, 但至少唔會係淋口咬唔斷壽司飯 : 醋既份量剛好, 飯粒濕潤唔鬆散, 飯亦唔會淡而無味呢一款出到黎同預期差唔多, 份量屬正常,三文魚 : 同飯既比例唔會差好遠, 每一啖都感受到佢既存在芝士 : 經火炙後, 好味程度提升好多倍!!係成個反卷既靈魂沙律醬汁 : 值得一讚, 唔會妹仔大過主人婆, 而令食落口只有甜甜沙律醬味, 唔可以好好享受火炙芝士既濃香總括黎講, 食物質素係可以, 但我情願價格反映
響人多擠迫既葵廣, 一間又一間既小食店,
而呢間店相對於葵廣其他小食店大, 並設有立食區,
一次就解決左呢2個問題

食物款式同種類都好多,
想飽既就有 : 魚生飯, 炒拉麵, 滑蛋飯
勸大家去之前就睇定有咩想食, 唔係怕你企響度有排揀

由於我鍾情於火炙, 所以就揀左1手卷, 1反卷

火炙海鮮大盛
呢款手卷係有火炙既~三文魚, 帶子, 左口魚~
但老實....一拎到手時係會覺得實物同圖片都幾有差距

3樣配料 : 都係得一小片
, 但好在食入口都仲有火炙特色, 燒過後既油香
紫菜 : 未至於爽脆, 但至少唔會係淋口咬唔斷
壽司 : 醋既份量剛好, 飯粒濕潤唔鬆散, 飯亦唔會淡而無味

火炙芝士三文魚反卷
呢一款出到黎同預期差唔多, 份量屬正常,
三文魚 : 同飯既比例唔會差好遠, 每一啖都感受到佢既存在

總括黎講, 食物質素係可以, 但我情願價格反映份量咁影個真實圖, 唔係圖片只供參考, 咁就真係大滿足
2019-11-26
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
火炙芝士三文魚反卷
  • 芝士火炙三文魚反卷
2019-09-29 551 views
上次嚟葵廣 食芒果糯米飯見到隔離呢間大滿足睇落價錢幾相宜 啲配搭又幾吸引就下定決心下次要試😂機會嚟啦飛雲星期六中午去到時間尚早無乜人原來有幾個坐位添架喎 有加分望左陣menu 係門口拎點單紙就入去坐底左同朋友兩個人揀左三款野食點餐拎餐具清潔枱面都係自助式枱面有各種豉油沙律醬任加火炙芝士燒汁牛肉反卷($22)呢個比想像中細份火炙芝士+醬+燒汁=不敗😂牛肉可以想像 少到唔係好食得出不過壽司飯好對我胃口喎無期望過咁啱口味 唔會過酸壽司飯微暖 好好食火炙芝士左口魚邊手卷($25)手卷上面有蟹子蔥花芝士好香 左口魚入口即化 讚黑松露流心芝士玉子燒($35)即叫即整 等左10分鐘左右玉子上面有紫菜粟米木魚絲食落口黑松露味好勁玉子燒火喉拿揑得好好 唔會煮到過龍變左全熟價錢如果平返啲會更好會再訪喔
上次嚟葵廣 食芒果糯米飯

就入去坐底左
同朋友兩個人揀左三款野食
點餐拎餐具清潔枱面都係自助式
枱面有各種豉油沙律醬任加

火炙芝士燒汁牛肉反卷($22)
呢個比想像中細份
火炙芝士+醬+燒汁=不敗😂
牛肉可以想像 少到唔係好食得出
不過壽司飯好對我胃口喎
無期望過咁啱口味 唔會過酸
壽司飯微暖 好好食

火炙芝士左口魚邊手卷($25)
手卷上面有蟹子蔥花芝士
好香 左口魚入口即化 讚

黑松露流心芝士玉子燒($35)
即叫即整 等左10分鐘左右

火炙芝士左口魚邊手卷
2019-09-28
火炙芝士左口魚邊手卷
2019-09-24 293 views
近幾年葵涌廣場的小食十分出名,小食店開滿整個商場。很多朋友都遠渡而來買衣服,順便瘋狂掃街!除了泰式芒果糯米飯、長洲糯米糍、日式章魚燒、韓式酥炸原條魷魚外,還有最出名的是海膽手卷!這間店之前在另一個位置,現在搬了一個比較細的舖位,但本人還是覺得這間做得比較好吃!今次選了軟殻蟹手卷~軟殻蟹大大隻,吃的時候仍然燙口,熱辣辣新鮮炸起。壽司飯微暖,現場有豉油、芥茉豉油及沙律醬以供選擇,下次要再試試其他款式的手卷。

軟殻蟹大大隻,吃的時候仍然燙口,熱辣辣新鮮炸起。
2019-09-19
2019-08-31 256 views
Was in Kwai Chung, walking around trying to find some good eats. Then I saw this place that looks like it serve up a huge amount of uni on a hand roll for 35. Well I am sold. The uni was nice and sweet it tasted fresh. How ever the uni is all on the top and there is nothing but rice in the middle well it does look nice in a photo but to eat it? Let’s just say the ratio is just not that good. The first 3 bites there is so much uni. Well there is never too much uni. But after that is all rice. Solid though
Uni  handroll
Uni  handroll
2019-08-28 216 views
台灣有夜市比台灣人同遊客掃街,我地香港一樣有葵廣比大家去試暈各式各樣ga美食🙈大滿足就係其中一間我係葵廣會經常幫襯ga日式小店🤤🤤🤤👆🏻海膽三文魚子手卷&海膽呑拿魚溶手卷用料新鮮,無話將貨就價,三十蚊絕對冇野好投訴👍🏻👍🏻👍🏻👆🏻蟹膏玉子燒玉子即叫即整,而且重燒得啱啱好,蛋重有少少流心,加埋D蟹膏,都係無野好投訴,完全係冇得輸呀🙈平時鍾意掃街ga朋友,去到葵廣,絕對值得黎e間小店支持一下‼️

大滿足就係其中一間我係葵廣會經常幫襯ga日式小店🤤🤤🤤

👆🏻海膽三文魚子手卷&海膽呑拿魚溶手卷

用料新鮮,無話將貨就價,三十蚊絕對冇野好投訴👍🏻👍🏻👍🏻

蟹膏玉子燒

👆🏻蟹膏玉子燒

2019-08-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Lunch)
蟹膏玉子燒
2019-08-08 239 views
行過見到好多人買所以就試下佢個三文魚手卷$16 呢個價錢食到呢個質素下次都可以再食下😆舊三文魚都幾大 鮮甜每啖咬落去都食到三文魚仲有好多唔同既手卷同壽司可以揀行葵芳可以去試下!
行過見到好多人買
所以就試下佢個三文魚手卷
$16 呢個價錢食到呢個質素
下次都可以再食下😆
舊三文魚都幾大 鮮甜
每啖咬落去都食到三文魚
仲有好多唔同既手卷同壽司可以揀
行葵芳可以去試下!