2022-09-18 371 views
分別Order 了 2個 麵食第一個係: 鹽雞白湯 湯麵雞味濃郁,濃濃的雞味,鹹度適中第二個係 海老味噌 沾麵濃郁的蝦味,麵線沾上濃郁的湯汁,很滿足。2個分麵餐也有少許配料(包括雞腿肉及糖心蛋)麵條十分彈牙,不會太淋,烹調時間啱啱好。飯品: 信州蘋果梳打。味道適中,不太甜,很好飲。👍🏻👍🏻整體不錯,性價比高,2人吃絕對足夠,很飽肚,環境舒服,可以坐在一邊,座位寬敞。服務員態度很好,在落單時也會詢問,面麵條較多,需不需要減少份量。上述圖片是沒有減少份量啦,很大份。如果細食嘅朋友到時記得要嗌少麵,減少浪費😉

分別Order 了 2個 麵食
第一個係: 鹽雞白湯 湯麵
雞味濃郁,濃濃的雞味,鹹度適中
第二個係 海老味噌 沾麵
濃郁的蝦味,麵線沾上濃郁的湯汁,很滿足。

飯品: 信州蘋果梳打。味道適中,不太甜,很好飲。👍🏻👍🏻

信州蘋果梳打
鹽雞白湯
海老味噌拉麵
信州蘋果梳打
鹽雞白湯
海老味噌拉麵
2022-09-16 227 views
ヽ( ´¬`)ノ┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈有日突然好想食拉麵😂心掛掛之下係OpenRice 搵到間位於元朗都多人推薦既雞白湯拉麵,價錢唔貴!咁岩果日經開元朗決定去試下✨時間早就無乜人但我食完咁岩係lunch time 時間就已經好多人排隊了🤣┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜海老味噌沾麵 $90 (4/5)個人比較愛沾麵,呢度仲有得揀凍麵感覺好岩夏天食😹店家係採用粗沾麵,麵條彈牙有麥香掛湯能力不錯啊~而且麵質硬度適中,份量都幾多湯底方面個人覺得幾出色,非常濃郁既蝦湯味!質感頗濃稠,配埋味噌都唔會過份咸🤩面頭仲有好多櫻花蝦同紫洋蔥🧅昇華左本身湯底既香味,仲有2塊雞胸肉┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈Ig @cheri_foodiary
ヽ( ´¬`)ノ

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜海老味噌沾麵 $90 (4/5)
個人比較愛沾麵,呢度仲有得揀凍麵感覺好岩夏天食😹
店家係採用粗沾麵,麵條彈牙有麥香
掛湯能力不錯啊~而且麵質硬度適中,份量都幾多

Ig @cheri_foodiary
2022-08-31 250 views
元朗有間隱世拉麵店,個門面好靚,被吸引咗入去食~ 間店座位唔多,都係平排咁坐,好有日本拉麵店嘅感覺😹有幾款拉麵可以揀,我同朋友揀咗白雞湯拉麵同埋沾麵,店員細心地問我哋使唔使少麵,因為嗌沾麵嘅話份量較多。我好鍾意個湯清清地,唔會太重味精,食完都唔會覺得頸渴同埋heavy。流心蛋整得好好,生熟度啱啱好👍🏼 雞肉仲要好嫩滑,個拉麵係比較硬身,仲有少少蕎麥嘅感覺,都幾特別!我仲嗌咗5隻餃子,個醋好好食,點勁多😹
我仲嗌咗5隻餃子,個醋好好食,點勁多😹
2022-08-30
$90 (Dinner)
2022-08-31 182 views
之前食過這間的雞白湯底沾麵,一直念念不忘它的雞白湯,真係好香濃。今次又來開元朗當然要再來食啦。上次食過雞白湯底,今次要食下其他。佢仲有指示點樣食拉麵同沾麵朋友叫左黑松露濃湯拉麵黑松露味好濃郁。我就叫了海老味噌沾麵海老即係蝦,呢個嘅湯底好香濃的蝦的鮮甜味及味噌味😋😋。再加上雞肉好嫩,唔「鞋」口。最令我欣賞的係佢嘅麵底,彈牙又爽口。仲可以加大麵底,我驚食唔曬浪費跟返標準麵底都已經好飽。食過三款湯底,我個人都係比較鍾意鹽雞白湯底多啲,可食到濃郁嘅雞湯又清甜。
上次食過雞白湯底,今次要食下其他。

佢仲有指示點樣食拉麵同沾麵
朋友叫左黑松露濃湯拉麵

黑松露味好濃郁。
我就叫了海老味噌沾
麵海老即係蝦,呢個嘅湯底好香濃的蝦的鮮甜味及味噌味😋😋。

再加上雞肉好嫩,唔「鞋」口。

2022-08-24 144 views
呢度座位唔算多,但都算幾好坐。由於係小店嘅關係,佢人手多,落單可能要比啲耐性,呢個都非常了解明白嘅。我鍾意食沾麵多個拉麵,所以就叫咗呢一個蝦麵,佢嘅湯汁唔算好濃厚,我個人係鍾意食超級濃味同厚身嘅湯,所以有少少失落。佢嘅麵質係幼身嘅,食落都幾有咬口,但係可惜我都係鍾意食粗麵。整體來講係幾好食嘅,只係我個人食得比較偏,唔係好合我口味。如果喺元朗想食拉麵嘅你,都可以去試吓!

《天浮橋拉麵 - 元朗》元朗真係一個好多好野食既寶地🥰次次入到元朗都心大心細諗食咩好😆不過一般去到我都會幫襯小店多🤓連鎖店周圍都一樣無咩意思😚難得有其他選擇咁就當然要試下啦😁今次我同男朋友就簡左食拉麵同沾麵🍜因為之前見到好多人介紹元朗有好幾間高質既日式拉麵,而我同男朋友同樣都係拉麵控🤪所以點都要黎踩踩點既😌我地第一次試就簡左天浮橋拉麵🍜當日好早去大約下午5:30左右,所以人流未算好多,坐底左店員就同我地介紹左兩款獨家自家製湯底(黑松露濃湯/翡翠濃湯)💁🏻‍♀️翡翠濃湯係用左菠菜熬製而成,感覺好似好特別😎不過我地第一次黎食當然要有其中一個係試招牌雞白湯,所以最後我地一個要雞白湯,一個要左黑松露濃湯,一樣價錢下可以選擇拉麵或沾麵😅我地諗左好耐最後兩個都要左沾麵試下😜店員仲話佢地有熱麵同凍麵可以簡🤨凍麵就係煮過再冰鎮過既麵條,會比熱麵更彈牙,所以我男朋友又各一試下😋鹽雞白湯沾麵 (凍麵) $80男朋友話凍麵其實幾正,啲麵條會好有咬口,浸落熱湯度好掛湯,而個湯雖然係濃湯,但又無坊間既雞白湯咁杰身,唔會漿住喉嚨,湯入面有好多紅洋蔥同埋木耳,仲有例牌既流心蛋同埋雞肉,份量都算幾多,男朋友既食量黎講係
《天浮橋拉麵 - 元朗》

鹽雞白湯沾麵 (凍麵) $80

男朋友話凍麵其實幾正,啲麵條會好有咬口,浸落熱湯度好掛湯,而個湯雖然係濃湯,但又無坊間既雞白湯咁杰身,唔會漿住喉嚨,湯入面有好多紅洋蔥同埋木耳,仲有例牌既流心蛋同埋雞肉,份量都算幾多,男朋友既食量黎講係夠既😁
黑松露濃湯沾麵 (熱麵) $108

我試過凍麵之後其實都覺得凍麵好食啲,熱麵就係平時去拉麵店即煮果啲麵條,相對無凍麵咁彈牙,但都好食既,黑松露濃湯湯底比較濃厚,可能落左黑松露醬既關係啦,果種松露獨有既gas 味好重but I like it 👍🏻湯入面除左雞肉外,仲有好多本菇襯托,令到個湯‘菇上加菇’😂因為個麵既份量都幾多下,所以我到最尾其實係食唔曬既😅辛苦另一半幫我食埋佢啦😌埋單$188 即人均$94🤓食到咁飽算係抵食既,有無人推薦下次入元朗食邊間拉麵好呢?
2022-08-16
$94 (Dinner)
  • 沾麵要凍麵
  • 鹽雞白湯沾麵
  • 黑松露濃湯沾麵
2022-08-13 175 views
元朗偏南一點有好多小店都好有異國風情🗺, 因為環境比較幽靜舒適, 而今次黎到呢間名為天浮橋⛩既拉麵店, 內外都好有日本街頭小店感覺, 當晚到店門外已排少許人龍, 更令人有感覺好似惜日係日本半夜三間等食既拉麵舖🥹店員服務親切有禮更令自己覺得身在日本!湯底選用濃厚白雞湯, 亦可選擇湯麵/沾麵🍜1/ 辛之味噌🌶一層辣油就係湯面, 麵底非常彈牙配洋蔥絲同京絲等入口味道豐富, 加上粒香甜既糖心蛋錦上添花😋2/ 黑松露濃湯🍜香濃嘅黑松露湯底, 配上滑嫩既雞肉再加上洋蔥絲🧅拉麵硬度適中, 每啖拉麵配一羹湯相當creamy, 令人忍唔住飲哂碗湯

店員服務親切有禮更令自己覺得身在日本!

湯底選用濃厚白雞湯, 亦可選擇湯麵/沾麵🍜
1/ 辛之味噌🌶
2/ 黑松露濃湯🍜

2022-08-07 199 views
係千色附近行開發現原來呢度有一間拉麵店,門口裝修好有氣氛夜晚7點去到可能因為落雨嘅關係好快就有位啦 入面L字型嘅座位唔算多 有幾款味道可以選擇又可以揀沾麵(凍/熱)都有 兩個人分別嗌左白雞湯拉麵味道一般 就係普通嘅雞湯味略嫌淡左一啲 不過麵質同粒蛋都不錯!👍🏻第二碗係黑松露拉麵一上到枱就有好大陣黑松露嘅味 呢款比較特別 我都係第一次試黑松露味 個菇菇勁有驚喜 好香 但湯飲落反而又唔係太濃黑松露味 拉麵入面個塊唔係平時嘅燒肉而係雞肉 我個人都係仲意叉燒配拉麵多啲 雞肉太平平無奇了 聞到隔離枱食海老好香蝦味!如果有機會的話會想再試!一食完出去發現出面排緊隊了
2022-08-06 154 views
偶然經過既拉麵小店,以往對拉麵既印象都係濃濃豬骨同魚介味,但呢間小店主打既係雞白湯,所以就嚟試下啦!坐低就有一壺冰水俾你飲,係炎炎夏日真係有如甘露,餐廳入面有好多唔同既動漫周邊,就上映既Eva、早排好Hit既鬼滅之刃同埋龍珠都有,Fans們見到一定開心死講返野食先,主餐主打雞白湯,所以嗌左佢既鹽雞白湯沾麵同埋一份雞肉丸子試下⋙鹽雞白湯沾麵|麵身有咬口,食有淡淡既麥味,掛湯力中等,麵量偏多,細食既可以要叫少麵啦!雞味適中清清地食落好舒服,最鍾意佢有少少洋蔥係入面帶到d清爽同辛口既感覺,食到尾都唔會覺得好漏。雞叉燒嫩滑得嚟好香黑椒味。流心蛋煮得啱啱好,蛋味夠,調味入哂落隻蛋到但又唔會過咸。加湯後雞味不減反增,完食!⋙雞肉丸子|火喉啱啱好燒到外面微焦,醬汁略甜但丸身既雞味好香同唔乾身,非常唔錯!總括而言,小店環境乾淨企理,侍應們禮貌亦都好好,相比起個別拉麵店個種隆重高檔既氣氛,我認為天浮橋俾我既感覺更接近日本既拉麵舖,食落更輕鬆自在。野食有誠意,份量亦好足,足到我本來想叫個蕨餅但飽得滯都係算~~如果想食雞白湯拉麵既話係一個好唔錯既選擇!
坐低就有一壺冰水俾你飲,係炎炎夏日真係有如甘露,

⋙鹽雞白湯沾麵|
雞叉燒嫩滑得嚟好香黑椒味。
流心蛋煮得啱啱好,蛋味夠,調味入哂落隻蛋到但又唔會過咸。
加湯後雞味不減反增,完食!

⋙雞肉丸子|

如果想食雞白湯拉麵既話係一個好唔錯既選擇!
鹽雞白湯沾麵
雞肉丸子
2022-08-05
Type of Meal
Dinner
鹽雞白湯沾麵
雞肉丸子
呢幾日都落雨一起身好想食一碗熱辣辣嘅拉麵同媽媽揸車去咗元朗西菁街睇吓有咩拉麵試下咁啱見到呢間掛住大紅燈籠嘅拉麵小店前面有個停車位就停低咗入去試吓入面大約有10個位因為落大雨嘅關係唔使排隊坐低見到一紅一白嘅餐牌職員過嚟細心介紹咗兩款湯底俾我哋《海老味噌》《黑松露濃湯》每個位旁邊都有調味架同埋有細心準備嘅搓手液媽媽點左《黑松露濃湯拉麵》湯帶有淡淡的黑松露味唔算太濃雞腿肉軟淋滑帶有鹽同胡椒味味玉色澤淺但蛋味香濃重口味嘅我點咗《海老味噌沾麵》湯頭夠香濃蝦味亦都好出配料有紫菜、櫻花蝦、木耳、京蔥、洋蔥、雞腿肉誠意推介佢呢度嘅麵係出色嘅有麥味有咬口特別係我鍾意食粗麵亦試過好多間拉麵呢間有驚喜呢度嘅麵入面見到有一粒粒穀物喺麵入邊店員答我個麵係自家調配👍小店夠誠意因為拉麵太大碗嘅關係叫咗五隻餃子我同媽媽一人食咗一隻都太飽食唔落最後我哋自己攞咗返屋企食到尾聲嘅時候我嘗試叫店員加湯但係由於湯頭係濃蝦味~加雞湯後沖淡左~所以唔建議沾麵加湯~食返原原本本嘅味道就最好
呢幾日都落雨一起身好想食一碗熱辣辣嘅拉麵

雞腿肉軟淋滑帶有鹽同胡椒味
味玉色澤淺但蛋味香濃

重口味嘅我點咗《海老味噌沾麵》
湯頭夠香濃蝦味亦都好出
配料有紫菜、櫻花蝦、木耳、京蔥、洋蔥、雞腿肉

誠意推介佢呢度嘅麵係出色嘅有麥味有咬口
特別係我鍾意食粗麵亦試過好多間拉麵呢間有驚喜
呢度嘅麵入面見到有一粒粒穀物喺麵入邊
店員答我個麵係自家調配👍小店夠誠意

食到尾聲嘅時候我嘗試叫店員加湯
但係由於湯頭係濃蝦味~加雞湯後沖淡左~
所以唔建議沾麵加湯~食返原原本本嘅味道就最好
  • 海老味噌沾麵
2022-08-03 178 views
今日放lunch時在附近走走,路過西菁街時,經過一間日式店鋪裝潢的餐廳,走近看才知道是拉麵店,數數手指已有3年以上沒出國旅行,懷著對日本當地拉麵的思念便走進這間小店。小店內的裝潢跟傳統日本拉麵店的裝潢不相伯仲,所以當我走進去已經有一種回到日本的感覺。看看餐牌不知如何點餐,服務員也很用心解釋每款拉麵的分別,最後我點了鹽雞白湯拉麵,因為服務員說這是店內最原本的拉麵味道。點餐後等了7分鐘左右,拉麵來到面前,已嗅到一陣陣濃郁的雞湯味,嚐一口雞湯不膩而且雞味停留在舌上一段時間,拉麵硬度偏硬,但是這是我喜歡的硬度,原隻上的溏心蛋咬開後香甜蛋醬緩緩流出,加上京蔥、洋蔥的配合,令拉麵的味道再升華,最後咬一啖錦爽雞腿肉,黑椒的辛辣與雞肉的嫩滑感互相映襯,令人覺得這碗80元的拉麵更是物超所值。
2022-08-03
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
2022-07-29 113 views
未有得去日本住難得入到元朗一於搵間拉麵店一解思鄉愁見住天水圍既朋友推介元朗有間拉麵間唔錯,就去試試佢🍜😋《天浮橋拉麵》舖頭拉麵選擇唔算好多有六款口味但分別可以選擇湯麵同沾麵而最得意既係沾麵俁有冷熱既選擇不過今次第一次黎試下佢個湯麵睇睇先我今次叫左1️⃣海老味噌湯麵($90)每款都配有味玉,洋蔥,京蔥同錦爽雞腿肉2️⃣餃子3件($15)3️⃣完熟桃味梳打($22)味道😋-拉麵湯底味道好濃郁但飲落口唔會覺得好咸感覺好細滑令人想飲完一啖再一啖-餃子有三隻同五隻既選擇皮薄餡多又香 配埋沾醬D 日本feel又翻黎啦🤪-飲品有唔同味果既梳打同汽水選擇唔係自家野唔評論嚕位置👀輕鐵大棠路站一落得六七分鐘就到唔算難搵舖頭好突出 一望就望到價錢💰人均大約$100出面價位應該再貴d如果想食拉麵呢個係幾好既選擇😋環境🏠裝潢參考傳統日式拉麵小店全部座位都係圍住廚房會偷偷地見到師傅煮麵個認真樣🤣貼心位❤️大熱天時如果唔想飲甜野佢會成壺冷水比你仼斟透心涼🤪回頭率👀👀👀👀
未有得去日本住
難得入到元朗
一於搵間拉麵店一解思鄉愁
見住天水圍既朋友推介元朗有間拉麵間唔錯,就去試試佢🍜😋

《天浮橋拉麵》
舖頭拉麵選擇唔算好多
有六款口味
但分別可以選擇湯麵同沾麵
而最得意既係沾麵俁有冷熱既選擇
不過今次第一次黎
試下佢個湯麵睇睇先
我今次叫左
1️⃣海老味噌湯麵($90)
每款都配有味玉,洋蔥,京蔥同錦爽雞腿肉
2️⃣餃子3件($15)
3️⃣完熟桃味梳打($22)

味道😋

透心涼🤪

回頭率👀👀👀👀
2022-07-29
2022-07-26 90 views
同親故係元朗放完狗狗後覺得好肚餓,行下行下就泥左西菁街附近搵食,近泥西菁街開左好幾間高質食府,希望有機會一一試下-行到去附近就比天浮橋外面裝修吸引住-走和風嘅裝修路線,好似去左大版小鎮嘅門面,非常期待係理到解決我同親嘅一餐。入到店舖就更加似日本和風小店裝修,動漫poster,杯麵Figure,一坐低職員好nice 好有禮貌嘅服務都一一使本橘回想係日本窮遊嘅時光,一坐低就叫左-1/ 餃子五件 ($22)餃子非常好食,充滿住豬肉同葱嘅味道係日本Original餃子嘅Feel ,配上日本餃子醋,好有日本居酒屋嘅環境同味道,餡料好充足結實,值得推介-2/ 雞肉丸子四粒 ($20)好結實嘅丸子,咬落吾會覺得一口麵粉嘅感覺,啖啖肉,而且一啲都吾會覺得肥膩,相信同原材料質素吾差有關,食完估吾到會有飽足感-3/ 翡翠雞白濃湯沾麵同親故研究左一輪最後㨂左翡翠沾麵,因為係OpenRice見到係本橘喜歡嘅綠色湯底,對於係咩味道覺得非常好奇-一上菜已經聞到好香嘅麵底散發出泥嘅麵粉香味,個湯原來係意大利青醬同雞濃湯,好清新嘅味道,之前經常係pasta 嘅菜式入面食到pesto 嘅組合,估吾到連同拉麵一樣咁夾,而
行到去附近就比天浮橋外面裝修吸引住

1/ 餃子五件 ($22)

2/ 雞肉丸子四粒 ($20)

3/ 翡翠雞白濃湯沾麵

一上菜已經聞到好香嘅麵底散發出泥嘅麵粉香味,個湯原來係意大利青醬同雞濃湯,好清新嘅味道,之前經常係pasta 嘅菜式入面食到pesto 嘅組合,估吾到連同拉麵一樣咁夾,而且掛湯能力好好,就等同食意粉一樣

成個麵其實配料好多有木耳,流心蛋同三塊錦爽雞腿肉,雞腿肉就如其名,爽口而無多餘嘅脂肪,加上厚實嘅麵底,食完一碗已經非常之飽肚~
非常滿足的一餐,值得再泥!
天浮橋拉麵
元朗西菁街20號益輝大廈地下12號舖

• 翡翠濃湯
  • 錦爽雞肉丸子
  • 餃子
2022-07-23 145 views
【元朗隱世沾麵🍜天浮橋】-😋咁好味嘅拉麵點解冇人講⁉️今日就同大家介紹呢間元朗隱世拉麵店🔆🔅🍜天浮橋🍜🔅🔆-天浮橋嘅門面幾有特色🥳日本黑瓦配上木牆😍好似日本建築咁🇯🇵門口仲掛位一個紅色大燈籠同埋寫住餐廳名嘅布簾🏮餐廳仲擺咗為浪浪籌錢嘅籌款箱💰好有愛心💗餐廳主打雞湯拉麵😗連叉燒都係用雞做㗎真係好特別🤩-呢度有五款拉麵😗可以揀湯麵或者沾麪😋🍜鹽雞白湯 $80🍜翡翠濃湯 $88🍜辛の味噌 $90🍜海老味噌 $90🍜黑松露濃湯 $108每款附:味玉|洋蔥🧅|京蔥|黑木耳絲|錦爽雞腿肉💁🏻‍♀️佢隻溏心蛋好入超流心🥚正!💁🏻‍♀️黑木耳絲食落爽口🖤有少少醋香同麻油味😝中和返比較濃味嘅湯底💁🏻‍♀️最鍾意嘅係佢嘅雞肉叉燒❤️平時啲豚肉叉燒偏肥比較油膩😋雞肉就完全冇呢個問題🍗天浮橋嘅叉燒係用咗日本著名錦爽雞用咗68度低溫慢煮而成🐓雞肉嫩滑之餘,仲好重雞味同食落juicy仲有好香嘅黑椒味😍讚👍🏻-😋鹽雞白湯拉麵🐓 $80個湯用40磅雞殼同20磅雞腳仲有蔬菜熬製而成個湯呈奶白色🤍面頭有層泡沫🥹味道非常濃郁♥️仲可以自己加芝麻😙加埋京蔥同洋蔥香氣十足😝仲食到啲啲柚子香真係好好飲😍成碗湯比我清曬😝至於啲麪條係餐廳向麵廠
【元朗隱世沾麵🍜天浮橋】

🍜海老味噌 $90
🍜黑松露濃湯 $108

每款附:
味玉|洋蔥🧅|京蔥|黑木耳絲|錦爽雞腿肉

💁🏻‍♀️佢隻溏心蛋好入超流心🥚正!
💁🏻‍♀️最鍾意嘅係佢嘅雞肉叉燒❤️

平時啲豚肉叉燒偏肥比較油膩😋
雞肉就完全冇呢個問題🍗
天浮橋嘅叉燒係用咗日本著名錦爽雞
用咗68度低溫慢煮而成🐓
雞肉嫩滑之餘,仲好重雞味同食落juicy
仲有好香嘅黑椒味😍讚👍🏻

加埋京蔥同洋蔥香氣十足😝仲食到啲啲柚子香
真係好好飲😍成碗湯比我清曬😝

至於啲麪條係餐廳向麵廠訂製
獨有的『天浮橋拉麵』🤩
食落口感煙靭😋又掛湯🥹真係無懈可擊!

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌕

細細粒食落彈牙多汁
加埋日式醬汁😝
係唔錯嘅小食👍🏻

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

總括而言,天浮橋嘅雞湯同雞肉叉燒真係好有驚喜🤩真係值得入黎元朗一試架!

📍 天浮橋拉麵 (元朗)
元朗西菁街20號益輝大廈地下12號舖
💸人均消費:$90
2022-07-22
$90 (Lunch)
翡翠濃湯沾麵
雞肉丸子四粒
  • 鹽雞白湯
  • 鹽雞白湯沾麵
2022-07-23 76 views
海老味噌 (蝦) 拉麵 $90:湯底味道濃郁!滿滿櫻花蝦乾香味~每款麵本身已經有幾片錦爽雞肉、一隻味玉(溏心蛋),多一隻就加$12~味玉烹調時間岩岩好,一咬開,蛋汁流哂出嚟~另外再加多3片錦爽雞肉($28),雞肉片爽滑,有點黑椒味~翡翠濃湯拉麵 $88:呢款湯底味道清D,朋友驚唔夠食,所以加$12,要多個替玉 (麵底)~食果時一啖拉麵一啖湯底,非常濃香~拉麵口感亦彈牙~小食方面,要左餃子5隻 $22,煎得好香、雞丸4粒 $20,口感彈牙。飲品方面:靜岡蜜瓜梳打$22、青森蘋果汁 $24。店舖環境方面:店面細細,目測只能容納8-9位客人,小店亦冇好華麗嘅裝潢,有一D日版嘅海報、日版果汁罐。所以呢,小店係賣食物質素為主架~店員態度方面:服務態度好好,而店主亦好有愛心,檯頭放左幾個為小動物籌款嘅箱,善款會交番俾相關動物機構。

飲品方面:靜岡蜜瓜梳打$22、青森蘋果汁 $24。
2022-07-18
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$159 (Dinner)