2024-10-25 161 views
同女友經過想早少少食個晚餐女友點了雙拼 腩汁 豬軟骨豬紅 米線小弟點了 咖喱汁 滷水雞翼 菜肉雲吞 米線相係食之前影完全唔夠飽,$45 碗,米線得譚仔一半,兩粒雲吞兩隻雞翼女友話腩汁淡到好似無落咁,米線幾啖就無曬,而且豬軟骨唔夠冧$90鹹魚白菜各有所愛,抵唔抵就見仁見智餐廳少逼
同女友經過想早少少食個晚餐
女友點了雙拼 腩汁 豬軟骨豬紅 米線
小弟點了 咖喱汁 滷水雞翼 菜肉雲吞 米線

相係食之前影
完全唔夠飽,$45 碗,米線得譚仔一半,兩粒雲吞兩隻雞翼
女友話腩汁淡到好似無落咁,米線幾啖就無曬,而且豬軟骨唔夠冧

鹹魚白菜各有所愛,抵唔抵就見仁見智

餐廳少逼

2024-10-11 272 views
飲完啤酒,諗住番屋企經過梗楓樹街見有間白色既鋪頭,埋去望望見有菜底,走左入去試鋪位細細,幾光猛,不過地方有啲窄選擇都幾多去問老闆娘菜底係咩菜原來只有生菜揀來揀去,最後揀左牛魔王牛腩牛筋牛𦟌清湯走蘿蔔個湯吸左牛既汁,好味牛腩食落唔係hae野,唔柴唔乾,口感好好,夠淋又唔係一咬就散牛筋亦有驚喜,不過比較細舊牛𦟌就麻麻,有d乾同柴同冇乜味個生菜就正常佢地有d尖4湯選擇,應該係佢地招牌因為我窮,覺得60$有d貴但都可以接受 #大角咀美食 #牛腩 #車仔麵 #菜底
飲完啤酒,諗住番屋企
經過梗楓樹街見有間白色既鋪頭,埋去望望
見有菜底,走左入去試
鋪位細細,幾光猛,不過地方有啲窄

選擇都幾多
去問老闆娘菜底係咩菜
原來只有生菜

揀來揀去,最後揀左牛魔王
牛腩牛筋牛𦟌清湯走蘿蔔

個湯吸左牛既汁,好味
牛筋亦有驚喜,不過比較細舊
牛𦟌就麻麻,有d乾同柴同冇乜味
個生菜就正常

佢地有d尖4湯選擇,應該係佢地招牌

因為我窮,覺得60$有d貴
但都可以接受

#大角咀美食 #牛腩 #車仔麵 #菜底
牛魔王菜底走蘿蔔
  • 牛魔王
2024-08-22 264 views
牛魔王,選配銀針粉湯頭很喜歡佢哋的香料配方牛筋,坑腩夠淋夠入味,牛𦟌香蘿蔔好甜十分好吃😋另外有燉湯,叫了猴頭海底椰菇螺片燉鷄,清香甜覺得CP值很高,大家值得試吓
牛魔王,選配銀針粉
湯頭很喜歡佢哋的香料配方
牛筋,坑腩夠淋夠入味,牛𦟌香
蘿蔔好甜十分好吃😋
另外有燉湯,叫了猴頭海底椰菇螺片燉鷄,清香甜

覺得CP值很高,大家值得試吓