2022-11-06 401 views
懶到外賣都唔想去攞,但又想食好味,又唔想係平時嘅快餐。搵搵下,見到呢間小木屋,大家對佢評價都唔差喎。又試吓先😉係一個外賣平台叫左以下食物:鮮蝦喇沙炒金邊粉:係好食嘅,不過就唔係好突別,因為希望會有喇沙味,但就比較淡,似港式星洲米咁囉😌椰香喇沙炒雞肉扁意粉:💯正喎!有椰香味,意粉軟硬度剛剛好,汁量又係剛好夠🤩。呢個推介呀!👍🏻最後見佢有薯條,所以貪得意又叫一個😂薯條配黑松露醬,又得喎😆薯條黎到仲係脆架。個黑松露又香。真係好意外好食👍🏻👏🏻唯一一個提議係,如果餐有配埋飲品😙咁就very good 啦😂
懶到外賣都唔想去攞,但又想食好味,又唔想係平時嘅快餐。
搵搵下,見到呢間小木屋,大家對佢評價都唔差喎。又試吓先😉
係一個外賣平台叫左以下食物:

最後見佢有薯條,所以貪得意又叫一個😂

Delivery
  • 椰香喇沙炒雞肉扁意粉
2022-06-05 630 views
嚟牛頭角、九龍灣,原來好多好嘢食第一次嚟 到得寶商場嘅food court「木馬工房Trojan Food Club」果然係唔可以睇外表但坦白講如果唔係有人帶路,嚟呢區都唔識入嚟搵嘢食成個商場都翻新過,感覺都算舒服、又唔會好多人行左成個場揀左呢間食「東南亞西式料理」😂但估唔到,呢個細細嘅街坊生意舖頭仔咁有誠意叫左個喇沙湯- 烤豬頸肉金邊粉送蒜蓉包同飲品味道非常濃郁、超級足料❣️夠熱、色香味俱全😍如果係出面食呢個質素,分分鐘$70-80仲要服務費食到底十分滿足😋下次嚟會再幫襯
嚟牛頭角、九龍灣,原來好多好嘢食

第一次嚟 到
得寶商場嘅food court
「木馬工房Trojan Food Club」
果然係唔可以睇外表

但坦白講如果唔係有人帶路,
嚟呢區都唔識入嚟搵嘢食

成個商場都翻新過,
感覺都算舒服、又唔會好多人
行左成個場揀左呢間食「東南亞西式料理」😂
但估唔到,
呢個細細嘅街坊生意舖頭仔咁有誠意

叫左個
喇沙湯- 烤豬頸肉金邊粉
送蒜蓉包同飲品
味道非常濃郁、超級足料❣️
夠熱、色香味俱全😍

F3    喇沙湯 烤豬頸肉金邊粉

如果係出面食呢個質素,
分分鐘$70-80仲要服務費

食到底十分滿足😋
下次嚟會再幫襯

2022-06-05
$59 (Tea)
F3    喇沙湯 烤豬頸肉金邊粉
2022-04-12 392 views
平時少來呢頭今日有人話德福、淘大食到好悶就話轉下第度最後過左來得寶呢邊其實呢頭都有唔少好野食呢間第一次來叫左椰香喇沙汁雞扒扁意粉食落味道唔錯隻汁好正好香唔算好辣但好惹味整體感覺好好意粉彈牙最正係個汁真係超好食
平時少來呢頭

今日有人話德福、淘大食到好悶

就話轉下第度

意粉彈牙

最正係個汁
真係超好食

2022-02-06 298 views
位於商場內既小店。叫左個煎大蝦喇沙米線。出餐既時間都算快,但係湯底無椰奶味道,只有咸味同少少辣油。講完湯底,講d餸。煎大蝦有兩隻,但食落去似係雪左好耐,肉質有d硬。不過對小店嚟講都算不過不失,麪既份量都足夠。有d特別既係佢配左件蒜蓉多士,多士都烘得幾脆,算係加返少少分
位於商場內既小店。

煎大蝦喇沙
2021-12-05 329 views
雞扒只有外表有少少味,香茅味都冇乜,飯仲要太濕,令飯一pat pat。😣😣😣😣😣😣湯底係喇沙,但好淡,冇椰奶味,似係溝太多水。😠😠😠豬頸肉一般般,有幾塊偏硬。😔😔😔

2021-12-05
2021-10-08 267 views
今晚打風落雨屋企唔煮飯,同屋企人出街食。個food court咁多間餐廳,就試下小木屋泰國美食啦~個人比較鍾意食泰國嘢😂食物份量多,我叫左碟蝦炒金邊粉,一個普通女仔係會食唔曬的……飽到肚都凸埋…味道真係唔錯,平時食其他泰國餐廳d炒金邊粉會甜甜地,但呢個無甜味,更得我心😂 但有埋水吧會更好囉~今日打風food court人流比較少,老闆好好客見我地食緊佢鋪頭d嘢~問下我地啲嘢啱唔啱食,有咩可以改進,呢個真心抵讚,會再幫襯~

豬頸肉

2021-10-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
2021-09-12 196 views
豬頸肉有好多塊,烤得好好味,而且都大塊,好滿足😚其他餸仲有一塊塊既魚蛋、半隻蛋、豆pok,金邊粉同芽菜都好夠份量,另外仲再附送兩塊蒜蓉包,真心飽😂飲品方面得紙包飲品同汽水揀,如果可以提供一般茶餐廳檸茶華田就最好
炸豬頸肉金邊粉喇沙
2021-09-12
$59 (Lunch)
炸豬頸肉金邊粉喇沙
2021-06-27 234 views
不嬲都鐘意食東南亞嘢,今日黎開呢邊行又番兜小木屋。上次食白咖喱吉列豬扒飯,件豬扒勁大塊(心諗:係咪賣大包?會唔會蝕本),仲嗌咗雞翼,最後小妹當然係食唔晒啦(應該要大隻佬先得喇),所以今次嗌其他嘢食。今次叫咗豬頸肉叻沙米,老公叫咗海鮮叻沙(唔記得影相)。食材質素都幾好,材料都幾足(唔係求其1隻蝦2塊魚片果啲平價貨),仲有2塊小多士,都係50令蚊個餐,收貨啦!🤣(而家出面閒閒地茶餐廳都6、70蚊個飯啦,得寶都幾多抵嘢食!)
不嬲都鐘意食東南亞嘢,今日黎開呢邊行又番兜小木屋。

叻沙
2021-06-26
叻沙
  • 叻沙!
2021-06-17 183 views
新開張就幫襯到而家👍🏻每次都會嗌沙律🥬🥬雞扒由一隻手掌大變半隻啲菜放滿一盤變放一半錢就繼續加 🤑🤑🤑份量就盡減🙀🙀🙀下次唔會食☠️☠️☠️☠️
新開張就幫襯到而家👍🏻
每次都會嗌沙律🥬🥬
雞扒由一隻手掌大變半隻
啲菜放滿一盤變放一半
錢就繼續加 🤑🤑🤑份量就盡減🙀🙀🙀
下次唔會食☠️☠️☠️☠️
今日煩緊去邊食晏嘅時候🙈同事就話公司附近既得寶商場開咗個新Food court ☺️呢度都幾多選擇😎佢哋話今日想食泰國嘢睇哂咁多間….小木屋真係不二之選🏡三條友可以叫多幾款開心Sharing 🤲烤菠蘿青瓜🥒牛肉沙律🥗配甜酸沙律汁 $36呢個沙律有青瓜🥒牛肉、沙律菜個汁食落有點酸酸甜甜😍牛肉醃得幾好味,食落唔會韌,帶點香茅味👍單骨炸雞翼@自家製調味粉 6件/ $26即叫即炸既雞翼🐤外皮炸到香脆😍裡面嘅肉仲係嫩滑juicy🤤自家製既調味粉醃到雞翼味道變濃🤲香烤豬頸肉@蒜蓉青檸汁 6件/$36大大塊豬頸肉烤到非常香口❤️我就大愛個蒜蓉青檸🍋汁、蒜香加酸酸甜甜醬汁好開胃👐馬來喇沙海鮮🦐🦑湯米線 🍜 $68喇沙麵既湯飲起來很濃郁🤤內有椰奶及南洋風味香料的香氣還有海蝦既鮮甜😍湯頭越喝越上癮絲毫不會覺得膩😋泰式冬陰功湯配吉列巨豬🐷金邊粉 $68上枱真係比塊吉豬嚇親😳大塊到大過我塊面🤪肉質好淋好自然而且超級juicy😍但又唔會過份油膩😚炸粉唔會同豬肉分離❤️呢度既冬陰功湯底偏酸.好啱喜歡酸味味的朋友😌

呢度都幾多選擇😎佢哋話今日想食泰國嘢

泰式冬陰功湯配吉列巨豬🐷金邊粉 $68
上枱真係比塊吉豬嚇親😳大塊到大過我塊面🤪

• 馬來喇沙海鮮湯米線
2021-06-06 159 views
上手food court 有間串燒幾好,今日就想試下運氣。6點前串燒有8折真係好吸引,啱左娃娃菜,茄子,菠蘿,一口牛,牛舌,雞皮,炸南瓜餅,全部加埋折左百四蚊,真係好抵。娃娃菜勁大兜,多多蒜蓉,因為菜出水所以淡左d,都ok。茄子都係超多蒜蓉夠味。菠蘿一串有3,4舊,多汁超甜最中意。南瓜餅入面真係好綿的南瓜蓉,好新鮮的感覺。肉類一口牛麻麻,太干唔夠入味,雞皮不過不失。牛舌厚切火候都幾好。行開應該都會再幫襯。
娃娃菜勁大兜,多多蒜蓉,因為菜出水所以淡左d,都ok。
茄子都係超多蒜蓉夠味。
菠蘿一串有3,4舊,多汁超甜最中意。
行開應該都會再幫襯。
串燒
串燒
2021-05-31 139 views
白咖喱汁配上外脆內嫩既吉列豬扒,又大大塊絕對會再返嚟,良心食肆真係要打80字黎支持下如果你話白咖喱來講佢好過咖喱王多多聲而且咁嘅性價比真係超級抵其實唔使咖喱汁你淨係食嗰塊豬扒都值回票價佢嘅顏色一睇就知道用新鮮嘅油炸,而且真係好似新鮮豬肉咁樣,好鮮嫩我望過廚房嘅衛生,佢哋都成日保持得好企理,所有食具都好乾淨,我諗出邊啲餐廳根本食唔到呢個味道,都唔好講話其他係真係驚就係驚在呢間餐廳一但出咗名就會有好多人排隊
白咖喱汁配上外脆內嫩既吉列豬扒,又大大塊
絕對會再返嚟,良心食肆

真係要打80字黎支持下

如果你話白咖喱來講佢好過咖喱王多多聲
而且咁嘅性價比真係超級抵

其實唔使咖喱汁你淨係食嗰塊豬扒都值回票價

我諗出邊啲餐廳根本食唔到呢個味道,都唔好講話其他

係真係驚就係驚在呢間餐廳一但出咗名就會有好多人排隊
  • 白汁吉列豬扒
2021-05-18 173 views
小伏屋平日都唔會有動力寫食評,但今次真係唔寫對唔住自己。與友人一行5人惠顧,2碗冬陰公湯底、3碗喇沙湯底,大家一致認為湯底極差、沒有質素、好淡。本人與友人的的冬陰公湯底,只有酸及咸味。食物牛肉是OK的,但湯底真係有好大的進步空間。
小伏屋

平日都唔會有動力寫食評,但今次真係唔寫對唔住自己。

與友人一行5人惠顧,2碗冬陰公湯底、3碗喇沙湯底,
大家一致認為湯底極差、沒有質素、好淡。
本人與友人的的冬陰公湯底,只有酸及咸味。

食物牛肉是OK的,但湯底真係有好大的進步空間。