2013-09-29
之前成日係對面搭車見到呢間好似會唔錯,但係而家先試到。環境及衛生及服務:食熱麵當然要夠冷氣,呢度合格。 枱多又乾淨,因為客人一走,員工會即執即抹,好快手。員工又會好有耐性咁俾時間你決定食咩。 唯一要投訴嘅係一間專食酸辣及麻辣麵嘅餐廳竟然唔會有紙巾提供俾客人。 如果要,要買或自備,所以有d無奈。 味道及抵食程度:是曰我要了小辣招牌酸辣豬扒紅薯粉($32+$1)加杯柚子蜜($8)。 豬扒份量好多唔硬又好食,可能因為係用孜然粉(cumin)醃過,而我本身喜歡同埋食得慣呢隻香料。麵嘅份量都唔少,我要嘅紅薯粉超煙韌,有d咬極都爛嘅感覺 ,不過都0k嘅。湯底爭d,因為如果無咗d附上嘅酸菜及肉碎,味道唔會夠濃郁。只要有點食物都可以半價加杯飲品,所以我要咗杯以防碗麵太辣,不過好彩小辣唔係超辣,下次可能可以就試中辣。 杯柚子蜜甜甜地幾好,配辣嘢啱哂。$40一餐晚餐都幾抵,因為食完都幾飽。Final Verdict:如果再去,會想試撈麵或個麻辣湯底配四川粉。
環境及衛生及服務:
如果再去,會想試撈麵或個麻辣湯底配四川粉。