2017-06-13 1521 views
買咗口水雞,涼粉,腩肉和牛脷。口水雞完全唔入味,雞太肥,一件雞有一半係肥雞油,涼粉太淋完全夾唔起,要用匙羹來食,腩肉和牛脷完全係冇味,只係有辣油味。以後都唔會再幫襯
買咗口水雞,涼粉,腩肉和牛脷。

2017-06-04 1371 views
我的妈简直是我在西环吃了五年遇到的最好吃得东西,秒杀一堆只知道放辣椒的蹩脚假湘菜馆!特别新鲜够味!满满一大盒!!!一点儿杂的都没有!实在!!!!一生推!!!!!!西环最值得吃得东西没有之一!!!!!老板老板娘人都特别好!!!!强烈要求上脑花!!!!!
特别新鲜够味!
满满一大盒!!!一点儿杂的都没有!实在!!!!
一生推!!!!!!
西环最值得吃得东西没有之一!!!!!
老板老板娘人都特别好!!!!强烈要求上脑花!!!!!
2017-05-18 877 views
味道確實正宗地道,太美味。辣味香且不辣喉嚨且少味精,食材新鮮,辣椒油和花椒油都是店主自己提煉,據說每天早上7點就開始煮雞,用傳統方法做涼粉,用料乾淨,地道,講究。夫妻倆很勤勞,樸實可愛。推薦口水雞,青瓜涼粉,豬手
口水雞
涼粉
口水雞
涼粉
2016-11-06 2152 views
正宗川味 夫妻店店很小,不能堂食只可以带走。但是绝对赞,辣得劲爆,味道正宗。每次饿得饥肠辘辘想起他家的口水鸡面 都会经不住流口水。除了很赞的味道,他们夫妻俩共同为生活打拼,辛辛苦苦经营这样一家小店,我觉得这种精神很鼓舞人。这个社会有得是浮华名利,为了位子,票子,多少人舍弃本真自我裸奔在荣华富贵的梦里,越是人心不古,这种踏踏实实一起打拼的精神更难能可贵。支持每一个平凡的人,每一个踏踏实实的梦想。
正宗川味 夫妻店

• 牛舌很赞
2016-11-01 1631 views
口水雞有唔同程度嘅辣可以揀,我揀咗大辣,其實都唔係好辣,應該揀超辣會更加過癮。一食入口就開始由口唇麻到舌頭再麻到喉嚨,但唔會話麻到痹哂,可以一次過食四五舊,花椒味好香,而辣方面就點到即止,岩岩好。雞用滷水浸得好入味,感覺似新鮮雞,我買返嚟嗰份係例牌,有雞髀同雞胸,雞胸都好滑,一咬就鬆開唔會痴牙,雞皮都算彈牙,皮下有少少雞水晶,算係好有雞味嘅。總括來講性價比幾高,$80有半隻雞,買來送公仔麵一流。

總括來講性價比幾高,$80有半隻雞,買來送公仔麵一流。
2016-10-29
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
  • 囗水雞
2016-08-07 1855 views
星期日路過本身想買粥食,但行到熱熱地,見到呢間有涼麵,又有口水雞,喜愛四川菜的我就試下吧。即買即有,買番屋企食。口水雞涼麵好好味,汁夠辣,雞有鮮味,下次會再去。
2016-08-05 1673 views
見係附近又新開就加料。食物不入味。 買左口水雞, 青瓜及雲耳。 只有辣味, 味道一般不似推介所說。唯一係老闆2公婆好相遇好好傾老婆好落力sell。全部都係改良唔同出面食完之後就覺失望完全兩樣野。

2016-07-08
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
2016-07-23 1381 views
行過見到辣野心癢癢想食,既然乜都想試吓就最好選拼盤!牛脷,蒜泥白肉,雲耳,三様拼盤都只係$45,一個人都食唔晒,送酒就最好! 依家堅尼地城加租好擔心啲小店做唔住希望各位街坊多啲幫襯,支持小店!
行過見到辣野心癢癢想食,既然乜都想試吓就最好選拼盤!
2016-07-08 739 views
從來吃過這麼香口的麻辣小食當辣汁加冷麵及口水雞簡直一流如果有涼粉的話更好因為本人對涼粉更有興趣上面係我買回來的三拼小食其他都的很好吃可以推介大家嘗試一下希望小店繼續為食客帶來美食!
從來吃過這麼香口的麻辣小食

當辣汁加冷麵及口水雞簡直一流
如果有涼粉的話更好
因為本人對涼粉更有興趣
三拼小食
上面係我買回來的三拼小食
其他都的很好吃
可以推介大家嘗試一下
希望小店繼續為食客帶來美食!

Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
三拼小食
2016-06-23 846 views
知道最近西環開左間賣口水雞,涼伴和四川鹵水外賣店,天氣熱不想食熱食,就過來試下啦。一來到老闆娘就叫我試食下口水雞,我原本話唔駛因為我特地來買來試,老闆娘話唔緊要啦試下啦,好客氣之後叫左個小辣例牌口水雞,同埋涼伴三拼 (牛肚,豬耳,雲耳)返到屋企食,口水雞多蔥多芝麻,不太辣,肉質好嫰滑,如果咸多少少會更惹味。初次試既評分我會比80分下次再試埋四川鹵水~在西環家庭式經營的小店在地鐵通車後買少見少,有家庭味道的我覺得更加要支持支持!

初次試既評分我會比80分
下次再試埋四川鹵水~

涼拌小食
2016-06-23