2 day(s) ago 0 views
平時好少食二餸/三餸飯,但今日趕住開餐,同同事一人買一盒當午餐。位於東涌裕雅商場嘅德興小廚,店面唔算大,但整體擺放整齊,環境光線明亮,方便客人點餐。德興嘅選擇幾豐富,無論系炸雞亦、原隻雞脾,還是葡汁雞、肉餅、粟米班塊,睇到眼花繚亂。尤其系可以揀原條蒸魚,性價比更是提升不少。今日點咗兩個飯盒,分別系咖哩雞、大隻炸雞脾同黑椒豬排,份量十足。咖哩雞醬汁濃郁,非常好下飯。炸雞脾外脆內嫩,油炸至金黃色,咬下去嘅瞬間,肉汁四溢,讓人欲罷不能。其他嘅餸菜味道都唔錯。值得一提的是,呢度有學生優惠,整體性價比提升不少。

值得一提的是,呢度有學生優惠,整體性價比提升不少。
3 day(s) ago
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$40 (Lunch)
2 day(s) ago 0 views
東涌抵食嘅雙餸飯,餸菜款式眾多,有十幾二十款揀,而且每日都有唔同嘅口味,食足一個星期都唔會重覆。青咖喱雞肉咖喱有淡淡嘅椰香,雞肉嫩滑仲有茄子做配菜。羊腩煲天氣開始轉凍,食返個羊腩煲特別暖胃,羊肉羶香嫩滑,配菜嘅枝竹冬菇夠晒入味。豆豉蒸䱽魚原條魚,大大條,多魚肉,加咗豆豉唔怕腥。炸雞翼想食啲香口啲嘅嘢可以揀炸雞翼,皮薄香脆,而且有四隻份量都唔少。鹹蛋蒸肉餅肉嫩多汁,不會好結實,最開心當然係有鹹蛋☺️,令肉餅即刻不單調。蒜蓉炒菜心飲食最緊要均衡,菜類嘅選擇都好多,有菜心、西蘭花、生菜等。咕嚕肉咬下去,酥脆的外皮,內裏係軟軟的豬肉,醬汁酸甜,色澤誘人。

青咖喱雞肉
咖喱有淡淡嘅椰香,雞肉嫩滑仲有茄子做配菜。

羊腩煲

豆豉蒸䱽魚
原條魚,大大條,多魚肉,加咗豆豉唔怕腥。

炸雞

鹹蛋蒸肉餅

蒜蓉炒菜心
飲食最緊要均衡,菜類嘅選擇都好多,有菜心、西蘭花、生菜等。

咕嚕肉
咬下去,酥脆的外皮,內裏係軟軟的豬肉,醬汁酸甜,色澤誘人。
2023-12-10 196 views
第一次試德興小廚,價錢實惠,菜式嘅選擇也很多,而且份量超大份,啱晒我呢啲大食嘅人.同時味道都唔錯😛 係東涌食物選擇唔多嘅情況之下係幾標青 性價比高,肯定會再嘗試.職員都幾熱情 會介紹唔同嘅菜式 邊款好食嘅餸俾我哋參考 抵讚👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻喺東涌住咗幾年,睇住唔同嘅屋苑落成,同時又有唔同新嘅餐廳比大家選擇,其實都幾開心.期望之後會有更加多更好嘅選擇可以比我哋嘅居民嘗試.

Delivery
2023-12-10 153 views
真係好難得東涌有兩餸飯既選擇,因為住東涌既人就知平野食真係吾多,同埋依間既食物質素性價比都幾高,食落亦幾岩中意健康少油既人士,尤其係蒸物吾錯!希望有更加多餸菜選擇!
TakeAway
全部職員極之冇禮貌, 貼錢買難受, 啲嘢食又重味精又口渴, 多春魚一條完整嘅唔畀喺你面前將佢夾返曬出嚟畀爛嘅我地, 入去買過就知道發生咩事,態度極差, 悔氣加趕客, 眼神同講嘢都極之唔友善
TakeAway