2018-06-23 936 views
很久沒見的朋友相聚,難得過一個愉快的周五,想輕輕鬆鬆食個晚飯 聊天,這裡係不錯的選擇。老闆好好人 推介我們即窄的果汁。果汁少甜,好健康。是日選了我最喜愛的黑松露忌野菌濶條麵、個名盞鬼的名字 All day 息 leaf 和 煙三文魚沙律。這裡很舒服,老闆興之所至,播放好聽的詩歌給我們聽。

老闆好好人 推介我們即窄的果汁。果汁少甜,好健康。

這裡很舒服,老闆興之所至,播放好聽的詩歌給我們聽

火龍果汁
奇異果汁
芒果汁
黑松露忌廉野菌闊條麵
煙三文魚沙律
All  Day  息Leaf
2018-06-22
$120 (Dinner)
火龍果汁
奇異果汁
芒果汁
黑松露忌廉野菌闊條麵
煙三文魚沙律
All  Day  息Leaf
2018-06-16 662 views
好耐冇嚟過呢間 cafe,今日同朋友嚟到,先至知道轉咗老細。店員好有心機咁介紹啲特飲畀我哋。。。芒果沙冰、奇異果沙冰、火龍果沙冰,簡單啲就咁要鮮榨果汁又得。我唔想飲凍野,店員就即推介咗個椰香鮮奶咖啡畀我 😍 朋友們就點咗杯 cappuccino、芒果汁同芒果沙冰😋Cafe 竟然有魚蛋,梗係要叫嚟送吓咖啡啦😁 魚蛋有秘製醬汁,咖哩味得嚟唔辣,好味👍另外再叫咗啲主食。。。安格斯漢堡、黑松露忌廉野菌闊條麵、海蝦鮮蕃茄意粉。環境清靜幾好坐,店員好親切,食物質素亦吾錯👍👍👍 下次一定會再嚟過。

2018-06-15
$100 (Dinner)
  • 芒果汁
  • 椰香鮮奶咖啡
  • 安格斯漢堡
2018-04-19 736 views
係尖沙咀實在太多野食, 同太大競爭, 有 heart 嘅 cafe 已經愈黎愈少!今日又係忙碌嘅一天, 到肚餓嘅時候已經過晒食 lunch 時間, 去公司附近間 cafe 買個 tea set 外賣啦雖然我已經唔係第一次幫襯, 但係每次入去都有少少驚喜, 因為裡面嘅花草裝飾都令人好舒服每張枱都會有唔同嘅盤栽, 木傢俬都係我最愛凍櫃雖然只有少量嘅 cake 或者飲品, 不過貌相都唔錯最後我叫左個鍋蛋芝士飛碟餐 + 一杯鴛鴦杯包茶個飛碟咬到中間個時不得了, d 蛋汁流晒出黎係我最愛嘅半熟蛋, 而茶有微微嘅鴛鴦香味, 好飲啊!另外加左個藍莓 yoga, 上面有新鮮生果, 酸酸的唔太甜, 味道岩岩好有 heart 嘅 cafe, 始終冇令我失望

每張枱都會有唔同嘅盤栽, 木傢俬都係我最愛

凍櫃雖然只有少量嘅 cake 或者飲品, 不過貌相都唔錯

最後我叫左個鍋蛋芝士飛碟餐 + 一杯鴛鴦杯包茶
個飛碟咬到中間個時不得了, d 蛋汁流晒出黎
係我最愛嘅半熟蛋, 而茶有微微嘅鴛鴦香味, 好飲啊!

有 heart 嘅 cafe, 始終冇令我失望

2018-04-19
Waiting Time
7 Minutes (TakeAway)
$89 (Tea)
今日我來了一間叫“息 Leaf cafe"的餐廳吃午餐。現在午餐在做9折優惠cafe環境寧靜,杯,器皿,收銀處都選用綠色,椅子是彩色,桌上放有盆栽,播放著輕柔的音樂,這樣的環境讓客人可以很舒服的享受美食。餐飲幾多選擇,以上這些跟餐全部不用加錢。意粉選擇不算多,很好都是沙律和包。我點了海蝦鮮番茄意粉,蝦煎得幾香,咸咸地幾好食,番茄酸酸甜甜幾開胃餐飲我點了人參美人,它的味道比較淡,不會很重人参味,少少甘。這間cafe不收加一,還在做9折,認真抵食。食物質素不錯,環境舒服,價錢合理,值得推介,一定會再來值得一讚的是,它上菜速度還很快
今日我來了一間叫“息 Leaf cafe"的餐廳吃午餐。

現在午餐在做9折優惠

餐飲幾多選擇,以上這些跟餐全部不用加錢。

意粉選擇不算多,很好都是沙律和包。

海蝦鮮番茄意粉

人參美人

值得一讚的是,它上菜速度還很快
2018-03-28
$80 (Lunch)
海蝦鮮番茄意粉
人參美人
2018-02-24 462 views
食完lunch,行一陣,想嘆杯咖啡。☕行到柯士甸道見到間落地玻璃既Cafe感覺簡潔舒適。我地喺門口睇吓menu,店員出黎介紹,就跟左入去啦Tea set唔錯吖,叫左飛碟餐($51),送埋特色咖啡。我就揀左吞拿魚蕃茄沙律,焦糖鮮奶咖啡(Caramel Latte)☕。焦糖甜味自然,唔似集團Cafe死甜既感覺。吞拿魚有d蕃茄細粒幾fresh, 仲有飛碟邊夠香脆朱古力控既老公見到件朱古力松露蛋糕🍰($45),雙眼就發哂光話要食 。呢個就蛋糕價錢加$20有飲品,佢揀左椰香鮮奶咖啡(Coconut Latte)☕,淡淡既椰香味,帶點清甜滋味。蛋糕係一層朱古力一層蛋糕,有層次又唔會漏小店感覺親切,店員都好nice 吖店名好易令人有印象叫“息Leaf”
食完lunch,行一陣,想嘆杯咖啡。☕

小店感覺親切,店員都好nice 吖

店名好易令人有印象
叫“息Leaf”

2018-02-24
Type of Meal
Tea
2018-01-20 334 views
勁難食!!勁難食!!!—間cafe店杯coffee 不論凍熱都啖如水like water.... 真係好難想像,好失敗,其他食物份量又少、價錢又唔系平,根本無用心經營!!
2018-01-20
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$50 (Breakfast)
2017-09-19 706 views
家近開了新花兒咖啡室很花多很咖啡味很油閒不過由於對西餐早勁沒有信心直覺這兒太貴今天一個人早餐卻不寂寞有花兒共對要一個烟三文魚熱包早38$單加一個凍朱古歷咖啡23$幾大杯不過仍然很名貴包烘焙熱但不是最熱總好過硬冷的餐碟靚最大賣點假如你是工作壓力大賺錢多而孤獨又或幸好在附近工作不介意早餐貴些許當然息leaf 有焙焙飛碟早餐包咖啡4十多也有一些人客我看看午餐價格據報有安格斯牛肉包配南瓜濃湯78$這個還不錯

家近開了新花兒咖啡室

配南瓜濃湯
78$
這個還不錯

2017-09-19
$61 (Breakfast)
  • 煙三文魚法國包
2017-08-18 718 views
之前放工去尖咀發現開左間新cafe 望落都幾靚知道佢有早餐食今日就特意早啲出黎食間cafe唔係好大得四張枱 但坐得好舒服 早餐得幾款選擇 All Day Breakfast 同飛碟 老板見我第一次黎就推薦我食鍋蛋芝士飛碟見佢推薦緊係要試下啦咖啡佢有幾隻可以選 我就選左Latte買完就坐係度 果時有播小小音樂 加上簡潔的工業風裝潢 而且人小小又幾chill下 好岩比自已放空休息下等左一陣咖啡黎先 之後野食都黎了佢地啲擺盤都幾靚 好岩影下相呃下like個流心蛋好好味加埋入面熱到溶左既芝士咸咸地真係好正 佢啲蕃茄仔都好好食好甜 以為佢係日本蕃茄仔 原來荷蘭來的食完老板們都有出黎同我傾下計成個感覺好chill好輕鬆以呢個價錢食到啲高質既食物咖啡同環境真係幾好,雖然地點距離地鐵站要行一段路 但最重要係近我公司!正!
之前放工去尖咀發現開左間新cafe 望落都幾靚

佢地啲擺盤都幾靚 好岩影下相呃下like

食完老板們都有出黎同我傾下計
成個感覺好chill好輕鬆

2017-08-18
$49 (Breakfast)
2017-08-01 582 views
本來約左朋友系附近食晚餐,我早到朋友遲到,就諗住搵個地坐低等。行行下見到個店名好搞笑,於是入去坐。入面裝修簡潔、環境舒適,系hea嘅好地方😌呢間cafe飲品嘅選擇唔算話好多,但非咖啡類嘅選擇都唔少👍🏼我最後都系要左杯latte加熱情果蛋糕!系熱情果蛋糕呀❤️第一次見到(可能我見識少😜)杯latte正正常常,但個熱情果蛋糕好清新好好味😋由於新開張,老闆娘仲送左份好精緻嘅甜品俾我食,靚到唔捨得食😁另外,我發現左個好貼心嘅地方:自助「水吧」服務!其實系放左個大水壺同杯仔系枱上,顧客隨時都可以自斟自飲👍🏼

2017-07-28
$80 (Tea)
2017-07-25 400 views
食品方便 :每樣西餅及麵包都經過職員細心挑選及配搭,能樣每件食品都能夠帶出各種食品獨特味道, 最重要的是每樣食品都非常新鮮軟熟, 一律都非常有質素配搭適中。飲品方面, 調製咖啡職員十分細心 , 每種咖啡調製後, 無論口感方便 不但香滑 ,也能臭出各種咖啡的獨特咖啡香味,也能迎合各人口味。價錢方面:價錢大眾化 , 一定有一款適合大家。
價錢方面:價錢大眾化 , 一定有一款適合大家。