#愛民邨街市 #香港小食🇭🇰.下午在附近開會| 結束🔚都差唔多 16:30所以近近地去附近搵餐食十年前放工 會去附近體育館 🏟️ 做體運健身.日日鮮豆漿美食店 | Daily fresh since 2012正對大馬路| 街市大門口中間位置絕佳👍🏻 | 吧枱矮椅 俾 6️⃣、7️⃣個人坐住食.吸引我既係 🤩 簡單選擇 🟥 🟨 🟦 ABC 餐腸粉 或撈麵 🍜 配搭 3️⃣大類小食 ➕ 飲品 🥤小食🍽️ 有 1️⃣ 肉丸 2️⃣炸物 3️⃣ 點心小食.我就輕鬆 揀左 C 餐撈麵 ➕ 滷水雞翼 ➕ 飲品 upgrade 🆙 做碗仔翅Total $ 3️⃣2️⃣ 仲可以 😌Alipay 俾.最先上 ☝🏻 係 碗仔翅 🆒✅ 紅醋 ✅ 胡椒粉 ‼️ 大量黑木耳絲 ✅ 粉絲個碗仔翅 芡湯底唔太稠 🍲比單點一碗 🥣 size 細 1/3 旁邊姐姐食單點 普通size.滷水雞翼係 ❕ 落單先放入滷水汁盤 💯所以 雞肉入口 唔係浸頭浸爛晒都算幾入味 😌 不過不失 😌.最遲上 🍝 撈麵 撈麵一入口既 就食到淡淡蒜香味 🧄絕對係🧑🏽‍💼 姐姐撈麵 唔係 營多撈麵入口偏爽口彈牙 | 正常size 一份我大概 6-7 啖就食曬吸油紙墊底 又

#愛民邨街市 #香港小食🇭🇰
撈麵滷水雞翼
滷水雞翼
營多撈麵
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
2020-04-07 1504 views
今天約人早左少少到,唯有周圍行下,自己黎到何文田呢個美食沙漠,認真唔知食咩好!係屋村商場入口見到一間小食店決定睇下,原來係日日鮮豆漿美食店! 雖然餐廳只有幾個座位, 但由腸粉燒賣去到撈麵白粥,包羅萬有。下午5點去到食, 約有兩三個街坊食緊。不過剩係等左5分鐘都出到貨! 下午茶時段, 價位大約30蚊,論cp值, 人情味都算係咁。今次叫左個撈麵, 係普通營多撈麵,不過不失 燒賣10蚊有9粒,簡直係超值之選! 雖然無套餐叫,但散叫一樣抵食,今日總共食左30蚊,大家得閒經過記得幫襯!
2020-03-19
$20 (Tea)
2020-03-11 608 views
幾多街坊幫襯。鋪頭雖小,但賣嘅食物種類都幾多🤯🤯🤯首先想講下個粥👍🏻真係用米煲出嚟,冇又粉又漿嘅口感👍🏻足料,食到底有兩塊排骨👍🏻唔咸,少鹽,可以按口味自己加👍🏻有胡椒粉供應👍🏻食物價錢合理👍🏻環境乾淨🤨堂食但用即棄餐具,有點不環保🤨冇冷氣,夏天堂食應該熱死鋪面有四個位看店的是位位伯伯,收錢和準備食物嘅速度都好快😂😂😂在附近都有好幾間小食店,下次有機會可以一試
幾多街坊幫襯。鋪頭雖小,但賣嘅食物種類都幾多🤯🤯🤯
柴魚花生豬骨粥

首先想講下個粥
👍🏻真係用米煲出嚟,冇又粉又漿嘅口感
👍🏻足料,食到底有兩塊排骨
👍🏻唔咸,少鹽,可以按口味自己加
👍🏻有胡椒粉供應
👍🏻食物價錢合理
👍🏻環境乾淨
🤨堂食但用即棄餐具,有點不環保
🤨冇冷氣,夏天堂食應該熱死

鋪面有四個位
看店的是位位伯伯,收錢和準備食物嘅速度都好快😂😂😂
在附近都有好幾間小食店,下次有機會可以一試
2020-03-09
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$15 (Dinner)
柴魚花生豬骨粥
2017-03-09 927 views
對於住慣屋村既屋村仔的我黎講,有間咁既小食店,算係幸福嫁啦!😳雖然佢唔係個種一望就比到熱辣辣食物既感覺我,但我覺得屋村既質素黎講,已經好好!醉雞翼尖黎講,唔算太入味,唔太易咬,雞翼尖都係b仔既做法好食😂想食肉既要叫雞翼醉蛋$8蚊隻又真係比較貴😂唔值咁多,但唔難食,流心都有既,小小囉🤣唔算重既花彫味滷水雞翼夠熱👍🏿滷水入味入到皮,肉唔會老但入唔到味🐥,但我覺得好食過醉雞翼尖😂佢仲有樣我好想食既,就係醉爽鮑,但即日無得食要訂,通常要早一日訂,最好就早兩至三日訂,會入味啲。細既$10-15隻 大既$25-35隻😘下次要試下先😂整體黎講佢算係平既!😂

整體黎講佢算係平既!😂
2017-03-08
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$30 (Dinner)
  • 花彫類
  • 鹵水類
2015-05-03 758 views
見有少少餓又唔係好想食正餐嘅我決定去呢間小食店隨便醫下肚一個j餐包括左一碗碗仔翅 撈麵 加豆漿24蚊黎講算係ok啦但d食物味道就真係差左少少首先係碗碗仔翅有少少攤凍左嘅感覺 但我買完到食只係隔左3分鐘入口感覺麻麻 撈麵就普普通通 不過不失啦都係一般嘅營多豆漿就真係好差飲落去好似飲水咁完全冇味純粹聞落有豆味
見有少少餓又唔係好想食正餐嘅我
飲落去好似飲水咁完全冇味
純粹聞落有豆味
TakeAway
2015-03-31 772 views
係附近join完活動覺肚餓, 朋友介紹黎食下野叫左個餐有腸粉、燒賣同豆漿杯豆漿好滑, 又唔會太甜, 其他野食唔係話特別好味, 但係都唔差, 自己覺得係中上水平下次經過都可以再食
係附近join完活動覺肚餓, 朋友介紹黎食下野
叫左個餐有腸粉、燒賣同豆漿
下次經過都可以再食
E餐: 腸粉、燒賣、凍豆漿
2015-03-28
$15 (Tea)
E餐: 腸粉、燒賣、凍豆漿