2023-05-16 55 views
今日係厚福街食左間新式點心小菜館幾高CP值😝呢排新開張仲有8折好抵食👍🏼👍🏼餐廳好新,裝修明亮光猛,無限時,坐得好舒服。。🥢帶子紅米腸 $58腸粉皮紅色,粉皮唔太黏漿口,又滑又爽口,帶子大大粒好唔錯。。🥢彩虹蝦餃$68手工蝦餃好靚好吸晴,皮唔厚,咬落口隻蝦好彈牙新鮮,高質👍🏼。🥢鮑魚糯米雞$88.0有原隻鮑魚既糯米雞,好精緻又好香口,足料大舊。。🥢黑金流沙包$22.0一咬落就流沙,流沙餡較濃,飽皮唔痴牙。。🥢炸蝦角$48.03大粒,炸得香口又脆,幾唔錯。。🥢雪茄春卷$48好特別!真係好似雪茄咁既樣,春卷皮脆!。🥢楊枝甘露 $36無論賣相同水準都好高,粒粒芒果好食。。最後想講,啲茶好好飲😂店員超細心,不停斟茶遞水🥰🥰好服務

🥢帶子紅米腸 $58
腸粉皮紅色,粉皮唔太黏漿口,又滑又爽口,帶子大大粒好唔錯。

🥢彩虹蝦餃$68
手工蝦餃好靚好吸晴,皮唔厚,咬落口隻蝦好彈牙新鮮,高質👍🏼

🥢鮑魚糯米雞$88.0
有原隻鮑魚既糯米雞,好精緻又好香口,足料大舊。

🥢黑金流沙包$22.0
一咬落就流沙,流沙餡較濃,飽皮唔痴牙。

🥢炸蝦角$48.0
3大粒,炸得香口又脆,幾唔錯。

🥢雪茄春卷$48
好特別!真係好似雪茄咁既樣,春卷皮脆!

🥢楊枝甘露 $36
無論賣相同水準都好高,粒粒芒果好食。

最後想講,啲茶好好飲😂店員超細心,不停斟茶遞水🥰🥰好服務
2023-05-16 58 views
初嚐試兩人各下單午餐套飯,先講食物,“白鱔蒸飯”+黃鱔蟲草花蒸飯”先嚐一下燉湯,雖然是肉湯,但沒有一點鮮肉味,蒸飯做得出色,飯夠乾身,入口有飯香,兩個鱔飯都好。配咗兩客點心,手工精緻,味道也好,另加“桂花淮山”清新清涼微甜“海蜇青瓜”用上,海蜇頭加青瓜脆,也是上佳選擇,另送兩客“芒果卷”甜品,呢個稍為失色,捲皮有黏口現象,芒果餡不夠香。環境坐位舒服,食具也喜用心思,飯後結單一般都去洗手間,乾淨沒有異味,環境方面睇得出用咗心機心思
初嚐試
兩人各下單午餐套飯,先講食物,“白鱔蒸飯”+
“海蜇青瓜”用上,海蜇頭加青瓜脆,也是上佳選擇

2023-05-15
$130 (Lunch)
  • 桂花糖淮山,青瓜海蜇頭
2023-05-16 42 views
要喺尖沙咀覓食,去厚福街就岩晒 前排經過見到新開點心店同朋友一齊試咗整體感覺唔錯除咗環境靚,座位舒適之外食物選擇都幾多,仲幾好食午飯時間,有套餐可以一次過試到佢哋嘅飯、老火湯、同埋點心,新張事業期間,仲有優惠添,即刻抵食咗!飲啖茶食個包,都可以好chill 😁彩虹蝦餃好靚好精緻,巧妙地用咗唔同嘅顏色,有少少似金魚✨✨蝦餃餡料大大粒,留有少少汁,皮薄餡靚炸蝦角脹卜卜,大大粒,正我發現佢哋嘅蝦餃、蝦角,都係用size比較大嘅蝦仁,所以口感特別爽👍🏼👍🏼米網鴛鴦腸紅粉菲菲嘅腸粉,好軟熟!包住鬆脆嘅內涵,仲有好多芹菜,所以口感都幾爽脆,幾過癮午市套餐第一次嚟,心大心細,咩都想試吓,叫個午市套餐就啱晒。揀咗荷香陳皮豉汁蒸白鱔飯、火焰黑椒牛肉生煎包、蘿蔔絲酥食物嚟到嘅時候,真係俾佢嘅賣相嚇親估唔到咁靚😊😊白鱔飯份量、醬汁恰到好處山煎包即叫即整,有少少乾蔥,非常香口惹味蘿蔔絲酥餅,大大隻,外面鬆脆,入面嘅蘿蔔絲餡料唔會太鹹,唔錯黑松露小籠包食點心,又點可以錯過小籠包呢?小籠包肉質唔算超級多,但係個皮做得幾好,起碼冇穿到👍🏼甜品都有好幾款選擇,芝麻卷就夠晒經典啦,估唔到擺盤都咁靚。至於楊枝甘露,清甜,
要喺尖沙咀覓食,
去厚福街就岩晒
前排經過見到新開點心店
同朋友一齊試咗
整體感覺唔錯

除咗環境靚,座位舒適之外
食物選擇都幾多,
仲幾好食

午飯時間,有套餐

飲啖茶食個包,都可以好chill 😁

彩虹蝦餃

炸蝦角
脹卜卜,大大粒,正

米網鴛鴦腸
紅粉菲菲嘅腸粉,好軟熟!
包住鬆脆嘅內涵,仲有好多芹菜,所以口感都幾爽脆,幾過癮

午市套餐
食物嚟到嘅時候,真係俾佢嘅賣相嚇親
估唔到咁靚😊😊
白鱔飯份量、醬汁恰到好處
山煎包即叫即整,有少少乾蔥,非常香口惹味

黑松露小籠包
食點心,又點可以錯過小籠包呢?
小籠包肉質唔算超級多,但係個皮做得幾好,起碼冇穿到👍🏼

甜品都有好幾款選擇,芝麻卷就夠晒經典啦,估唔到擺盤都咁靚。至於楊枝甘露,清甜,又有複雜嘅口感,好食

整體嚟講,都算係好驚喜嘅一個午餐
地方闊落,環境舒適
食物質素唔錯,由擺盤都選擇食材都好用心
下次一於再嚟😎😎
2023-05-14 43 views
📍 明乾小館 (尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 1樓係尖沙咀做完facial,約咗朋友出嚟食晚飯,成條厚福街咁多嘢食,就過嚟睇吓有咩好食,今日就揀咗H8一樓嘅呢間新開張既點心小菜,裝修風格明亮新穎,播住輕音樂非常舒服,店舖新張試業,有多種優惠(9折再免加一,真係値得一試!😍👉鎮江肴肉💰58😋😋😋😋.6/5鎮江肴肉工序繁複,層次分明。一層豬皮、一層蹄肉,仲有又香又滑的上湯豬皮膠,吃時蘸以少許鎮江黑醋,豐富味道亦可平衡豬肉的膩滯感。透明鹵凍,肉質細嫩。👉花雕走地雞💰88😋😋😋😋.6/5香馥郁的花雕配上肉質嫩滑既走地雞,別有一番風味。雞件實得來都非常之嫩口!👉黑金流沙包💰22😋😋😋😋.6/5出哂煙咁上枱,熱呼呼,軟林林嘅流沙包,真係要小心慢慢咁食!最出色嘅係個包唔會太甜!必點!👉 荷香陳皮豉汁蒸白鱔飯💰98😋😋😋😋.5/5白鱔以皮肥肉細、滋味鮮美、營養豐富而被列為上等魚品,有“水中人參”之譽。陳皮豉汁蒸白鱔。蒸出來的白鱔爽滑多汁,鮮嫩可口,舀一勺豉汁和在飯裡,哇塞,真的是人間美味啊!👉芒果河粉💰32😋😋😋😋.8/5想講呢度嘅甜品非常之出色,芒果味濃郁,河粉充滿椰香味,而且好爽口彈牙,店員仲送咗
📍 明乾小館 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 1樓

💰98

👉芒果河粉
💰32
😋😋😋😋.8/5
想講呢度嘅甜品非常之出色,芒果味濃郁,河粉充滿椰香味,而且好爽口彈牙,店員仲送咗兩件千層桂花椰汁糕俾我哋食,一樣非常之出色!來呢度食點心記得留肚食甜品

回頭: yes!!!! 所有點心即叫即整,熱呼呼,而且環境優美職員服務態度非常好!最出色就係啲茶好飲,水滾茶靚,店員不斷fill熱水!仲要好貼心食完有糖🤗🫶🏼‼️💙
2023-05-13 83 views
本身都好鍾意食點心 今次就去左間新開既中菜晚巿除左有小菜 仲有各款點心、蒸飯同甜品手工點心係自家制 仲即叫即蒸 品質有保證真係每樣食落都好滿意 環境仲好新淨好舒服♥︎➜彩虹蝦餃 $68/4粒蝦餃真係好靚呀 成件藝術品咁 好有心思蝦餃皮夠煙韌 唔會蒸到一夾就穿入面食到好足料 好大隻蝦 好彈牙➜鴛鴦蝦腸 $58腸粉都好推介 腸粉都係師傅自己拉亦都好滑好煙韌 仲有兩款顏色好精美➜鮑魚燒賣 $78/2粒呢個燒賣夠哂矜貴 成粒鮑魚係上面燒賣口感紮實 蝦肉豬肉比例均勻➜火焰黑椒牛肉生煎包 $38/2件第一次食生煎包入面係牛肉咬開仲好爆汁 牛肉軟腍 黑椒味濃郁 ➜黑金流沙包 $22/2件包體軟熟 一搣開就爆哂啲餡出黎餡料唔會太甜 好流心➜荷香蟲草花滑雞飯 $88呢個荷葉飯好抵食 好大籠材料都擺到滿哂 雞肉夠滑溜➜芒果河粉 $32最後食埋個甜品就好滿足芒果好甜 河粉亦都好重椰汁味
本身都好鍾意食點心 今次就去左間新開既中菜
晚巿除左有小菜 仲有各款點心、蒸飯同甜品
手工點心係自家制 仲即叫即蒸 品質有保證

➜芒果河粉 $32
最後食埋個甜品就好滿足
芒果好甜 河粉亦都好重椰汁味
2023-05-13 34 views
今日喺尖沙咀做完嘢經過呢幢H8好多嘢食嘅商業大廈,於是就入去尋寶啦 一樓嘅呢間明乾小菜係新開嘅點心餐廳見佢試業期間仲有打折,於是就食下啦 下午茶時間嚟到唔太多人 坐得非常舒服 座位夠晒闊落,而且採光到十足,令人心情好放鬆 有唔少嘅特色茶葉可以選擇 我哋就揀咗茉莉綠茶茶味清香 有淡淡的茉莉花香 綠茶燒滯解膩 仲可以消脂添午市套餐$88超抵食,已經包咗兩件點心 蒸飯 燉湯 蔬菜等等黑蒜燒賣 上面有大大粒帶子,加上蟹籽鮮味十足,下面嘅黑蒜味夠濃郁 味道特別彩虹蝦餃 皮薄餡靚 入面嘅蝦肉好彈牙 外面皮煙煙韌韌仲係超靚嘅彩虹顏色 仲有少少食用金粉荷香陳皮豉汁蒸白鱔飯 上面嘅白鱔有三大嚿 索晒豉汁嘅味道 鮮肉鮮甜油香豐富,而且仲10分彈牙燉湯真係超級足料 入面有雞肉 豬肉 螺頭 松茸等等,味道夠晒鮮甜

茶味清香 有淡淡的茉莉花香 綠茶燒滯解膩 仲可以消脂添

餐廳:明乾小館 (尖沙咀)地址:尖沙咀厚福街8號H8 1樓尖沙咀厚福街嘅餐廳真喺轉手轉得好密,最近H8 1樓開咗一間新嘅點心小菜館——明乾小館,佢哋主打新派創新手工點心🥟,除咗加入fusion元素之外,全部點心都喺餐廳師傅人手去整,絕對唔喺工場製嘅質素❌要打破傳統界限,緊喺要有新突破同挑戰👊,為咗迎合依家嘅打卡文化📸,同埋尖沙咀一帶比較多後生仔女搵嘢食,餐廳希望透過與別不同嘅點心菜式吸引客人,帶一番新鮮感比大家,另外餐廳由早到晚都有點心比你叫,無論你想飲早茶定喺飲夜茶都得😎。依家試業階段,新開張期間仲免茶介同有九折優惠,行過不妨上去食返個靚包、飲番杯靚茶🫖✝️米網鴛鴦腸 $48用紅米拉成腸粉,表面掃上可金用金粉,顏色相當奪目🤩,中間有一層薄脆嘅米網,包住蝦、芹菜、馬蹄三款餡料,帶嚟煙韌、香脆、爽口嘅豐富口感同層次✝️彩虹蝦餃 $68用高身嘅蒸籠上枱,打開籠蓋見到煙幕下晶凝通透嘅蝦餃皮充滿住橙、綠、白同金4隻顏色,一客有4件,淨喺賣相都已經夠晒出眾,咬開蝦餃皮見到大大隻鮮蝦同蝦膠🦐,鮮味彈牙✝️黑蒜燒賣 $68原來燒賣都可以帶嚟驚喜🎉,4件燒賣穿起黑色嘅外衣,以輕輕嘅黑蒜香包住蝦肉同豬肉,面頭
餐廳:明乾小館 (尖沙咀)
地址:尖沙咀厚福街8號H8 1樓

✝️米網鴛鴦腸 $48

✝️彩虹蝦餃 $68

✝️黑蒜燒賣 $68
原來燒賣都可以帶嚟驚喜🎉,4件燒賣穿起黑色嘅外衣,
以輕輕嘅黑蒜香包住蝦肉同豬肉,面頭再擺上帶子同蟹籽,型格得嚟充滿住高貴嘅感覺,一啖放入口估唔到又幾match😝,喺我今餐最鍾意嘅點心

✝️火焰黑椒牛肉生煎包 $38
2件生煎包用迷你平底鑊送上,放入口仲喺熱辣辣,咬開煎到輕輕焦脆嘅白麵包,
黑椒洋蔥牛肉嘅惹味令人無辦法抵擋🤤,唯一計起上嚟價錢好似貴咗少少🤏

✝️手工蓮藕餅 $42
一份有5件,雖然食落口有啲油膩🙈,不過肉餅夾雜住爽脆嘅蓮藕粒,嗰份出色嘅色香味就算邪惡少少都令人食唔停口

✝️荷香滋補黃鱔飯 $98
超大份嘅荷葉蒸飯,足夠兩至三個人食👥,除咗足料嘅爽嫩黃鱔之外,仲有紅棗、蟲草花、杞子等滋補食材,食落每啖飯仲有陣陣荷葉香,確實喺幾唔錯👏

✝️招牌楊枝甘露 $36
鮮甜芒果切粒🥭,柚子拆肉,撈勻加入咗鮮忌廉同糖水嘅西米露,可以話喺夠晒傳統嘅香港地道甜品
2023-04-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2023-05-10 58 views
尖沙咀厚福街前陣子開了家高檔卻親民的粵菜小館 明乾小館餐廳地方大樓底高,裝修設計 典雅不俗套落地玻璃窗,環境美美的,而且環境衛生乾淨。-午市主力賣即蒸點心,全部即叫即做,亦有蒸飯燉湯連點心的選擇,選擇亦豐富,由蒸雞到蒸白鱔,即蒸或是煎炸也照顧周到簡簡單單,卻叫人滿足。-午市套餐最喜歡午市套餐的燉湯是日燉湯是 螺頭燉姬松茸 姬松茸鮮味突出,配合螺頭和老雞,湯頭味甜湯香,味道好之餘,亦著重養生。- 荷香陳皮豉汁蒸白鱔飯,荷香蒸白鱔飯的確有誠意,靚飯香完全無得彈,香鱔味鮮甜,一食就知靚香鱔和荷葉香味在於一身, 味道多層次又濃郁。-另外一款飯叫了荷香蟲草花滑雞飯,蒸飯蒸得剛剛好,滑雞肉嫰有鮮雞味,細滑甜鮮。-彩虹蝦餃, 味道鮮美,鮮爽彈牙,-蘿蔔絲酥,即叫即炸,外脆內鮮甜,-炸蝦角, 蝦肉彈牙!咬落香甜啖啖肉咬落完全無諗過會咁多蝦肉咁實在,飽料好餡滿。-火焰黑椒牛肉生煎包外需帶微微脆,包身也軟熟,最正係牛肉餡勁爆汁。-另外仲叫左幾款點心,都係即叫即蒸-帶子紅米腸上檯好靚,仲有 金箔做 陪襯腸粉有米香,帶子都好鮮甜-豚肉叉燒包味道做得剛剛好,有豬肉香,而且也不會剩係得肥肉。-帶子燒賣一入口帶子鮮

尖沙咀厚福街前陣子開了家高檔卻親民的粵菜小館 明乾小館
餐廳地方大樓底高,裝修設計 典雅不俗套
落地玻璃窗,環境美美的,而且環境衛生乾淨。

午市主力賣即蒸點心,全部即叫即做,
亦有蒸飯燉湯連點心的選擇,
選擇亦豐富,由蒸雞到蒸白鱔,
即蒸或是煎炸也照顧周到
簡簡單單,卻叫人滿足。
午市套餐

最喜歡午市套餐的燉湯
是日燉湯是 螺頭燉姬松茸

荷香陳皮豉汁蒸白鱔飯,

荷香蒸白鱔飯的確有誠意,
靚飯香完全無得彈,

香鱔味鮮甜,一食就知靚香鱔

和荷葉香味在於一身,
 味道多層次又濃郁。

另外一款飯叫了
荷香蟲草花滑雞飯,
蒸飯蒸得剛剛好,滑雞肉嫰有鮮雞味,細滑甜鮮。

彩虹蝦餃,
味道鮮美,鮮爽彈牙,

蘿蔔絲酥,

即叫即炸,外脆內鮮甜,
炸蝦角,

蝦肉彈牙!咬落香甜啖啖肉
咬落完全無諗過會咁多蝦肉咁實在,飽料好餡滿。
火焰黑椒牛肉生煎包

外需帶微微脆,包身也軟熟,最正係牛肉餡勁爆汁。
另外仲叫左幾款點心,都係即叫即蒸

帶子紅米腸

上檯好靚,仲有 金箔做 陪襯

腸粉有米香,帶子都好鮮甜

豚肉叉燒包

味道做得剛剛好,有豬肉香,而且也不會剩係得肥肉。
帶子燒賣

一入口帶子鮮甜之餘,

再咬下去,底層還有豬肉同蝦肉鮮嫩!
2023-05-10 44 views
📍明乾小館(尖沙咀)尖沙咀厚福街8號H8 1樓約咗朋友出嚟食晏,成條厚福街咁多嘢食,就過嚟睇吓食咩好,一直被我忽略嘅呢棟大廈,原來有好多食肆,今日就揀咗一樓嘅呢間點心小菜,環境非常舒服,成排玻璃,採用自然光,嘢食精美美味,店舖新張試業,有多種優惠,真係值得一試💗💗💗👉黑蒜燒賣 💰$68😋😋😋😋.5/5完全有別於傳統燒賣,就呢個賣相嚟睇已經非常型格,用上黑色蒜味薄皮包裹瘦豬肉,面層再放上一隻新鮮帶子,再鋪上少量蟹子點綴,食得出點心師傅巧手整作,即叫即蒸,新鮮熱辣👉荷香陳皮豉汁蒸白鱔飯 💰$98😋😋😋😋.5/5今日有點餓,叫個飯食就最好不過,揀咗我最鐘意食嘅白鱔,仲要豉汁蒸夠惹味,配落飯度蒸,米飯就可以吸哂啲精華,成個飯係好好味,有淡淡荷葉香,白鱔係爽口,啱我口味,份量則好👉酸菜魚 💰$238😋😋😋😋.8/5想食酸菜魚好耐,呢排小出街食飯都無機會食到,見餐牌有就即叫喇。嘩,超大盤,用料配料魚片都份量超多,魚片又嫩又滑,湯頭夠酸又帶麻辣,配飯食一流。有萵筍又有蓮藕,全部都好入味,完全唔會令你失望👉黑金流沙包 💰$22😋😋😋😋.3/5霸氣十足,十分有睇頭。出哂煙咁上枱,配埋個特別蒸籠,視覺都飽
📍明乾小館(尖沙咀)
尖沙咀厚福街8號H8 1樓

😋😋😋😋.8/5

👉黑金流沙包
💰$22
😋😋😋😋.3/5
霸氣十足,十分有睇頭。出哂煙咁上枱,配埋個特別蒸籠,視覺都飽哂。熱呼呼,軟林林嘅流沙包,真係要小心慢慢咁食,餡料慢慢流出嚟,唔會太甜,一啖包一啖茶,係個匆忙嘅晏晝慢活一陣,多寫意

回頭: yesYesyes!!全部食物都即叫即整!仲好精緻,唔止睇得!味道仲超好😋😋😋重點又好坐,真係值得再嚟📸📸📸
Lunch 時間跟同事走過去厚福街覓食,看到這間新開張的明乾小館,裝修風格很明亮舒適決定試試,想簡單食個午市套餐,我點咗養生黃鱔蒸飯套餐,整set端上來的時候好震撼,黃鱔入味彈牙,入口就知道唔系冰鮮貨,最令人驚艷的是套餐里面的彩虹/廣蝦餃和黑金流沙包,實在太太太好味道了。感覺一個套餐根本滿足不了,又單點咗幾個特色點心和甜品,樣樣精致美味,好special,香港現在很少有這樣純手工現場制作的點心小菜館了。食完發咗朋友圈,朋友都追著要地址,好嘢就應該大家分享,好開心🥳
鱔蒸飯套餐,整set端上來的時候好震撼,黃鱔
入味彈牙,入口就知道唔系冰鮮貨,最令人驚
2023-04-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
  • 彩虹蝦餃
  • 桃膠燉原只雪梨
  • 養生黃鱔蒸飯
2023-05-09 50 views
與舊同事食飯,她選了這在她公司附近,新開的中菜館,餐廳以淺藍色🩵配以木系裝修,播著輕音樂🎶感覺都幾舒服。自己用QR code 落單,好方便,我哋點咗:🥧鮑魚燒賣$78剛蒸好的鮑魚燒賣以蒸籠送到枱上,熱驣驣的蒸氣從籠中冒來,打開後見到這別緻的點心,充滿氣氛感;結實彈牙嘅燒賣再搭配鮑魚,賣相精緻又名貴,亦令燒賣海味十足。🫓手工蓮藕餅$48很喜歡這手工蓮藕餅,做得頗出色,口感層次分明,啖啖肉之餘又咬到粒粒蓮藕,鮮甜美味及彈牙。🥬白灼時蔬$68菜心以上湯灼煮,簡單好味。🐟荷香滋補黃鱔飯$98黃鱔切條加入蟲草花、紅棗、薑絲等配料以荷葉及絲苗米一齊蒸,味道鮮甜外,每一口都感覺很滋補。🍐桃膠燉原隻雪梨$88這個真係絕美的好滋味,桃膠配以多汁的梨一起燉煮,很滋潤,滿滿的膠質,很想每天也能品嘗一個🤭💕。🥭芒果糯米卷(免費)新張期內免茶介及還送甜品:芒果糯米卷🥭😋。

自己用QR code 落單,好方便,我哋點咗:

🥧鮑魚燒賣$78

🫓手工蓮藕餅$48

🥬白灼時蔬$68
菜心以上湯灼煮,簡單好味。

🐟荷香滋補黃鱔飯$98

🍐桃膠燉原隻雪梨$88

🥭芒果糯米卷(免費)
新張期內免茶介及還送甜品:芒果糯米卷🥭😋。
$187 (Dinner)
朋友👱🏻‍♀️話有間新開張嘅中餐廳,好好味,一定要帶我去試吓🤩,有咁好嘅朋友👱🏻‍♀️肯帶我食好嘢,咁我當然開心開餐去啦😆未講味道之前,先講呢度食物嘅賣相,基本上全部 presentation 都好靚🤩,廚師真係有心思👍,亦有技巧👏$58「帶子紅米腸」:紅米做嘅腸粉紅卜卜,上邊仲有金粉🤩,腸粉細滑又軟綿綿😋,帶子味鮮😋$78「鮑魚燒賣(2件)」:用一個六角形非常 3-dimensional 嘅蒸籠裝住🤩,燒賣有豬肉鮮味,加埋隻小鮑魚,感覺豪華🤩$42「手工蓮藕餅(5件)」:「蓮藕餅」煎到金黃色,外邊脆脆哋😋,裏邊食到有甘香嘅豬肉同埋爽口嘅蓮藕粒,好香口,出奇地美味😋$88「午市套餐」:呢度有幾款「午市套餐」可以選擇,我哋揀咗呢個組合:「荷香陳皮豉汁蒸白鱔飯、黑蒜燒賣、彩虹蝦餃、湯、時蔬」;「白鱔飯」嘅白鱔肉質鮮甜😋;「黑蒜燒賣、彩虹蝦餃」又靚又好食😋;「時蔬」係白菜仔簡單新鮮😋;「湯」應該係「蓮藕薏米煲豬展」,濃郁好飲😋;$88 嘅「午市套餐」咁多嘢食咁好味,簡直係超值🤩$48「鮑魚酥(2件)」:酥皮鬆軟、輕身、美味😋;配鮑魚食,出奇地夾🤩$88「桃膠燉原隻雪梨🍐」:「原隻雪梨🍐」燉到好腍

$88「桃膠燉原隻雪梨🍐」:「原隻雪梨🍐」燉到好腍,非常清甜😋;「桃膠」滑脫脫,好好味😋;呢個甜品感覺好滋潤,強烈推介😆

非常美味嘅一餐😋,依家新開張仲有9折優惠🤩
$180 (Lunch)