2023-05-09
朋友👱🏻♀️話有間新開張嘅中餐廳,好好味,一定要帶我去試吓🤩,有咁好嘅朋友👱🏻♀️肯帶我食好嘢,咁我當然開心開餐去啦😆未講味道之前,先講呢度食物嘅賣相,基本上全部 presentation 都好靚🤩,廚師真係有心思👍,亦有技巧👏$58「帶子紅米腸」:紅米做嘅腸粉紅卜卜,上邊仲有金粉🤩,腸粉細滑又軟綿綿😋,帶子味鮮😋$78「鮑魚燒賣(2件)」:用一個六角形非常 3-dimensional 嘅蒸籠裝住🤩,燒賣有豬肉鮮味,加埋隻小鮑魚,感覺豪華🤩$42「手工蓮藕餅(5件)」:「蓮藕餅」煎到金黃色,外邊脆脆哋😋,裏邊食到有甘香嘅豬肉同埋爽口嘅蓮藕粒,好香口,出奇地美味😋$88「午市套餐」:呢度有幾款「午市套餐」可以選擇,我哋揀咗呢個組合:「荷香陳皮豉汁蒸白鱔飯、黑蒜燒賣、彩虹蝦餃、湯、時蔬」;「白鱔飯」嘅白鱔肉質鮮甜😋;「黑蒜燒賣、彩虹蝦餃」又靚又好食😋;「時蔬」係白菜仔簡單新鮮😋;「湯」應該係「蓮藕薏米煲豬展」,濃郁好飲😋;$88 嘅「午市套餐」咁多嘢食咁好味,簡直係超值🤩$48「鮑魚酥(2件)」:酥皮鬆軟、輕身、美味😋;配鮑魚食,出奇地夾🤩$88「桃膠燉原隻雪梨🍐」:「原隻雪梨🍐」燉到好腍
$88「桃膠燉原隻雪梨🍐」:「原隻雪梨🍐」燉到好腍,非常清甜😋;「桃膠」滑脫脫,好好味😋;呢個甜品感覺好滋潤,強烈推介😆
非常美味嘅一餐😋,依家新開張仲有9折優惠🤩