2023-07-25 274 views
🍴餐廳:明記牛雜粉麵📍地點:屯門青河坊2號麗寶大廈地下42號舖今日趕時間所以叫外賣,明明寫住15-25分鐘我地先叫,點知外賣員到左餐廳都重煮緊,最後50分鐘先送到,忙唔緊要,但要寫明比人睇,唔好令人失預算,最後家人飯都食唔到就出左門口。份量好少,唯一可以讚既只係包裝,分左湯。。。3碗份量好少既麵$163。。。唔會再叫,比中評真係已經好鬆手,希望有所改善五香牛腩$46.00蛋麵(幼) Egg Noodle (Round)紫菜三寶丸(墨丸,肉丸,魚蛋) 米線 Round Rice Noodle $50.00來到打開就係咁鮮蝦雲吞蛋麵 (粗) Egg Noodle (Flat) 得5粒好細雲吞,麵好少,湯好清檸水 (凍) Lemon Water (Iced)一粒冰都無,重要加$9。。。
🍴餐廳:明記牛雜粉麵
📍地點:屯門青河坊2號麗寶大廈地下42號舖

,比中評真係已經好鬆手,希望有所改善

五香牛腩$46.00
蛋麵(幼) Egg Noodle (Round)

來到打開就係咁

鮮蝦雲吞
蛋麵 (粗) Egg Noodle (Flat)
得5粒好細雲吞,麵好少,湯好清

檸水 (凍) Lemon Water (Iced)
一粒冰都無,重要加$9。。。
Delivery
2022-12-25 290 views
發現置樂有間食牛腩麫店, 抱著嘗試嘅心態試試看 牛腩河$33+ 熱檸茶$5牛腩入味,夠淋, 河粉正常, 分量可以, 味道對我來說剛剛好 , 以這個價錢來說算抵食。 熱檸茶冇特別。 崩沙腩撈麵$44+ 熱奶茶$5崩沙腩一般, 連一碗白蘿蔔湯, 白蘿蔔湯味道ok, 但崩沙腩略少, 熱奶茶還可以。總結: 個人認為算是一間cp值不錯的牛腩麫店, 下次還會繼續幫襯。
發現置樂有間食牛腩麫店, 抱著嘗試嘅心態試試看

牛腩河$33+ 熱檸茶$5

崩沙腩撈麵$44+ 熱奶茶$5

2021-03-14 410 views
崩沙腩好味道, 牛雜好食 雲吞亦都不錯 這家店的牛腩真心推介 品質好 性價比高, 麵係採用呢個鹼水麵爽, 鍾意食牛雜牛腩喜歡食牛的不要錯過, 價錢實惠 甚至可以算做便宜, 店員服務非常好有耐心 有耐性, 師傅乾淨 全店舖亦都算比較乾淨。
2021-03-14
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
  • 鮮蝦雲吞
  • 炸醬麵