今日27-11-2024下午打算去買嘢食俾小朋友放學做下午茶,首先叫了腸粉($18/7條),跟著叫章魚小丸子($16/6粒),幫我手個姐姐好似唔太熟手,入面果位姐姐就走岀黎幫手喇,佢同我講:不如($19/7粒)俾埋你,我話:唔使喇!唔該!佢再講($18/7粒)俾你啦!我再答:真係唔使喇!我仲有其他野食架!佢再話:我淨返一粒好難賣架喎,你要埋佢啦⋯⋯重覆講講講講!我就話喇,我6粒夠架喇況且我仲有其他野食,我真係唔使要喇,同埋你唔係送俾我,又唔係平左俾我,你係賣淨左係咁迫我要!態度惡劣!好似我唔買果粒欠左佢咁😅,我黎買野本身係開開心心,搞到我一肚氣!之後仲離譜,我見佢外面寫住牛肉球($14/3粒、或者係$5/粒),咁我之前已經同果位唔熟手個呀姐講:要牛肉球3粒!跟著態度惡劣既呀姐走黎同我講話,依款係酒樓牛肉要$6一粒!我話:你出面寫住$14/3粒架喎!我唔知你賣咩酒樓唔酒樓牛肉,我淨係見到你寫住左$14/3粒姐!最後佢夾住2粒牛肉係我面前話酒樓牛肉黎架!🫠🫠🫠,最後佢只有2粒,咁我就要埋啦(收$10),買完真係激到我一肚氣!唔係個女想食都唔想幫襯呀!做生意做到佢地咁樣真係唔會再幫襯囉🫠,絕
今日27-11-2024下午打算去買嘢食俾小朋友放學做下午茶,首先叫了腸粉($18/7條),跟著叫章魚小丸子($16/6粒),幫我手個姐姐好似唔太熟手,入面果位姐姐就走岀黎幫手喇,佢同我講:不如($19/7粒)俾埋你,我話:唔使喇!唔該!佢再講($18/7粒)俾你啦!我再答:真係唔使喇!我仲有其他野食架!佢再話:我淨返一粒好難賣架喎,你要埋佢啦⋯⋯重覆講講講講!我就話喇,我6粒夠架喇況且我仲有其他野食,我真係唔使要喇,同埋你唔係送俾我,又唔係平左俾我,你係賣淨左係咁迫我要!態度惡劣!好似我唔買果粒欠左佢咁😅,我黎買野本身係開開心心,搞到我一肚氣!之後仲離譜,我見佢外面寫住牛肉球($14/3粒、或者係$5/粒),咁我之前已經同果位唔熟手個呀姐講:要牛肉球3粒!跟著態度惡劣既呀姐走黎同我講話,依款係酒樓牛肉要$6一粒!我話:你出面寫住$14/3粒架喎!我唔知你賣咩酒樓酒樓牛肉,我淨係見到你寫住左$14/3粒姐!最後佢夾住2粒牛肉係我面前話酒樓牛肉黎架!🫠🫠🫠,最後佢只有2粒,咁我就要埋啦(收$10),買完真係激到我一肚氣!唔係個女想食都唔想幫襯呀!做生意做到佢地咁樣真係唔會再幫襯囉🫠,絕對冇下次!同埋會打去海關舉報你地易拎腸粉,因為你地違反了商品說明條例!
希望你哋加價後都要更正返外面的價錢牌!
客人只係睇你價錢牌去落order ,沒有欠你們的。
2024-11-27
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$44 (Tea)
2024-04-15 179 views
如題本身幫襯開 但轉咗手之後真係越嚟越難食燒賣同腸粉都好少少 冇咁易中伏但章魚小丸子真係好難食 冇食過咁難嘢嘅勁厚食 一啲都唔脆 好似食緊蛋糕咁😥啲比例可以再調一調⋯唔建議大家去呢間嗌章魚燒 一定中伏🙏🏻
如題
本身幫襯開 但轉咗手之後真係越嚟越難食
燒賣同腸粉都好少少 冇咁易中伏
但章魚小丸子真係好難食 冇食過咁難嘢嘅
勁厚食 一啲都唔脆 好似食緊蛋糕咁😥
啲比例可以再調一調⋯
唔建議大家去呢間嗌章魚燒 一定中伏🙏🏻
2024-02-17 281 views
黃大仙呢間腸粉喺馬路邊,好早就開門,店內都有得堂食,不過就得兩人嘅位。平時經過都會買一份當早餐食。🙋🏻‍♀️腸粉 ($13)一般我都係買外賣拎返屋企食,我會叫多豉油,少甜醬加麻醬同芝麻。有時同老闆娘講咗要多豉油,但佢比得唔夠多,所以每次我都會重複多幾次叫佢多豉油😂😂腸粉好滑身,同埋啱啱蒸出嚟係熱辣辣,加埋啲豉油混合一齊,非常夾❣️除咗腸粉仲有得叫燒賣魚蛋同埋豆漿,粢飯都有。豆漿老闆娘話係自己煮嘅豆漿,有凍或熱可以揀。係一間非常唔錯嘅早餐店。🥳

🙋🏻‍♀️腸粉 ($13)

2024-01-17 146 views
經過附近想食腸粉,叫左6/$15,見佢混醬既時候都心知不妙,所以醬汁都極少,所以即刻同阿姐講要多醬,阿姐即刻比多兩滴豉油我,感恩!算,照食,但真係太少醬汁,太淡,食咗一嚿,成包掉左,買個教訓!不會再試!
經過附近想食腸粉,叫左6/$15,

不會再試!
2024-01-17
Waiting Time
1 Minutes (Delivery)
$15 (Breakfast)
2021-09-14 674 views
今朝去左呢度附近買餸,貪佢價錢都好貼地,買完就諗住順便買埋早餐返屋企,就見到呢間易拎腸粉。之前聽過住附近既朋友話過呢間腸粉好好食,所以就決定買黎試下。腸粉佢有兩個價錢,$7/4條同埋$10/6條。價錢都相當之抵食,咁我就梗係買左$10/6條,因為買完餸都十分肚餓架啦。 腸粉叫左佢要多醬多芝麻,果然好好食,腸粉夠晒熱辣辣,食到腸粉既皮都係好滑,醬同埋芝麻都有比多,好惹味,仲要十蚊雞黎講真係食到非常之飽,抵食
2020-01-12 1391 views
未試過食燶既雞旦仔 乾既腸粉 乜啲汁好貴咩 越食越嬲 要外賣 但又乜都唔俾點食 叫碗仔翅又冇匙羹 所謂既芝士雞蛋仔 變左 特燶雞蛋仔 超過份 一啲成意都冇 呃人 冇成意 邊有人咁做生意咖 全部都唔食得既
2019-07-16 1007 views
香港地鋪租最貴,想食平靚正既野有d難,好在我住呢區屬舊區,好多鋪頭都係自己鋪,變相可以賣平d,益街坊,夠親民。今日遲左食早餐,lunch time 唔多肚餓,就等到tea time 先去搵野食,但又唔可以食太多,唔係dinner 就食唔落。左諗右諗,都係去做個腸粉,拎堆食物盒、私家杯去買外賣。(環保出一分力)一個腸粉餐+6粒,仲包野飲(除豆漿外,仲可以選擇紙包飲品),都係$15。出面冇$20 唔使諗啦!睇以前有人話阿姐問落唔落豉油,好似好怪咁。咁其實人人口味唔同,阿姐都係問清楚者。今日老闆娘仲倒左好大杯豆漿比我....哈哈!親民街坊小食店👍🏻👍🏻👍🏻
Type of Meal
Tea
2019-06-10 576 views
今日女友黎接放工 ! 係咪好幸福呢每次佢黎,都例牌會買d 野食一齊食! 而今日佢就買左腸粉燒賣。 由細食到大都唔會厭! -女友話加埋杯豆漿,總共$15 套餐,其實幾抵食! 而依間位於慈雲山既「易拎腸粉」係我女友經常都會幫襯的。魚肉燒賣有6粒,每粒都煙韌彈牙,加埋少許辣油更惹味; 白滑腸粉四條,軟熟度適中,腸粉本身淡而無味,精華在於醬汁! 甜醬與醬油,再灑上芝麻,簡單美味! 如果有埋麻醬就更好,但總括而言,這間小店也不錯。 更何況是女友的愛心外賣
今日女友黎接放工 ! 係咪好幸福呢
2019-03-19 409 views
有陣時冇咩時間整早餐嘅時候, 我都會去距離屋企好近嘅易拎買早餐. 點解會擇易拎呢? 我最愛易拎嘅一個地方, 就係佢真係好平, 而且食物味道都唔錯. 一個撈面只係賣6蚊, 腸粉賣4蚊4條, 真係好難搵到啦! 阿姨動作又快捷, 實在係每朝番學之前的早餐首選.(別買魚蛋和燒賣, 味道有點...差)
(別買魚蛋和燒賣, 味道有點...差)
2019-03-18
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$10 (Breakfast)
  • 撈面
  • 雞蛋仔
  • 腸粉
  • 格仔格
2018-03-18 464 views
要左兩串燒賣,加甜醬,竟然回應冇甜醬。之後問要唔要腸粉…講真冇甜醬又點食腸粉呢!!!係咪要自備甜醬??仲有明明我排先,人地叫多d野就俾先。總之唔會有下次,第一印象已經唔好!
2014-12-02 735 views
一向喜歡到Pokka, Supersandwish, 黃金海岸吃早餐的我,因為工作緣故要到黃大仙上班,就不知不覺愛上了易拎腸粉。腸粉質地夠滑,不會難,不痴口,一個字正!至於醬汁,本人認為剛剛好。明顯各種醬汁都是特意調稀了,因為吃腸粉最重要就是每口都有足夠醬汁,一般腸粉店,就把原醬質地放於腸粉,只會令一口太咸,一口就不夠味道。醬汁的調教是一流!最欣賞的就是老闆娘的有禮細心,整清,非常衞生!每天一樣,她必定會用乾淨手套取腸粉,處理錢前一定把手套取下,取下時另一隻手不掂手套,每天如事,十分講究!
腸粉質地夠滑,不會難,不痴口,一個字正!
至於醬汁,本人認為剛剛好。
醬汁的調教是一流!
最欣賞的就是老闆娘的有禮細心,整清,非常衞生!
2012-03-01 269 views
去完黃大仙拜神正好喺附近搵食,因為覺得呢區應該好多隱店,左行右行,上斜落斜,最終呢間吸引我。佢個招牌係賣賜粉,當然要試吓啦,5條$5算平,本來諗住企埋一邊食,但原來佢入面可以坐,不過超細超窄。D腸粉幾彈牙幾滑,俾我想像中好,幾似深水埗好多人排隊果間,不過再落多D醬就更加好食。呢到仲有好多小食,雞蛋仔、格仔餅、燒賣、粉果、撈麵、小丸子等等,如果下次去黃大仙會再嚟呢到試吓個芝士味雞蛋仔
2012-03-01
2011-10-25 182 views
上次放咗學,覺得有啲口痕,咁啱見到有啲fd係度,所以就入來試下,間野非常細,一入到來個姨姨就非常熱情地問我食咩?我就求其要咗三粒章魚小丸子。 啲小丸子冇乜味,有少少硬,但個姨姨好好人咁再送一粒俾我 而我個fd就要咗個腸粉,冇咩特別,都OK啦。 嗰度的雞蛋仔都幾好味,搵日去食下啦!!!!!!
2011-10-12
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$9 (Tea)
  • 雞蛋仔
(Non-member)
2009-10-05 162 views
唉....睇完頭幾位食評後....開始有少少質疑open rice的價值....講返正題....lee間店完全唔可以講話好好食lor...d醬料同其他地方的腸粉醬比,差幾十班....總之腸粉的靈魂做唔好,完全唔可以話好食...以一間名為腸粉作主打的店,佢好失敗....因為腸粉都做唔好.....客人仲可以有咩期望....其他食物都只係普普通通....都唔明d人點解話好好味....論抵食.....以佢開店的地方,時間,品質,味道及成本...完全係賣得貴la....一個撈面賣成5-6元....真係好貴....總之,同樣價錢,我可以係旺角食到更好ge食物.....仲有,第一個比食評個人,我絕對反對佢講ge野,我有朋友係李惠利到讀,我去過佢學校到食飯....李惠利個canteen根本唔係人食ge,只求唔肚餓ge食物....我估唔到易拎腸粉只可以同這間難食到爆燈的canteen比美.......對第一位食家的食評感到好失望....
講返正題....
總之腸粉的靈魂做唔好,完全唔可以話好食...
一個撈面賣成5-6元....真係好貴....
總之,同樣價錢,我可以係旺角食到更好ge食物.....

(Non-member)
2009-04-01 93 views
望見某D食評,見到有D好明顯係幫人/朋友俾個好評分吸引人,說服力大減講返正題呢間係一間主打係腸粉o既舖頭,用來調味的醬料差 (部分有色冇味,某些醬料中有怪異的味道)而腸粉質感又不算好以同樣價錢可以嘗試其他食店
望見某D食評,
見到有D好明顯係幫人/朋友俾個好評分吸引人,說服力大減

講返正題
呢間係一間主打係腸粉o既舖頭,
用來調味的醬料差 (部分有色冇味,某些醬料中有怪異的味道)
而腸粉質感又不算好
以同樣價錢可以嘗試其他食店