2024-10-11 832 views
我大約12點打電話去話想book位,之後職員就問我想book幾時,book完之後我同佢講可唔可以用WhatsApp send啲菜單俾我?佢話要晏啲先send俾我。之後我4點再打去提下佢,佢話差唔多忙完一陣send俾我,之後又冇send, 晚上11點再打去佢哋都話而家send,最後都係冇send過任何菜單比我,今時今日咁嘅服務叫人點幫襯,難怪香港咁多人都要北上消費開心好
片皮鴨,等了45分鐘。問侍應,回答因為要燒。其實想跟進下,點知這樣不負責任的回應,餐廳有這些的員工,管理人員,要加強培訓。沒有正常的服務態度,食咩都無味。於60分鐘,再問老闆,要再等多10分鐘才到。食這餐飯,很累,要問好多次。個別侍應的態度愛埋不埋,大家會來嗎?原本不想繼續評價,但要滿足200字的要求,再具體說,只可以說沒有下次,因為天水圍有其他更好的選擇,新開張就這樣,讓人失望。希望之後服務有提升啦。同枱,另一位食客的感受:在我最近的一次用餐經歷中,某家餐廳令我 感到非常失望。首先,出菜的速度實在令人 無法忍受。即使當天客人不算多,我們等了 將近半小時才收到首道菜,這讓我對整個用 餐過程充滿了焦慮和不安。更糟糕的是,即 使在前菜上桌後,我們還是要再等上十多分 鐘,才等到主菜的到來。而最令人難以忍受 的是,我們特意點的招牌菜——片皮鴨,竟 然等了整整一個小時才上桌!在這漫長的等 待中,我們的期待與焦慮交織,最終只剩下 失望。除了出菜速度慢,個別侍應的服務態度也讓 我感到不滿。一位侍應在我們詢問菜品的時 候,顯得十分敷衍,回答問題時語氣冷淡, 讓人感覺她似乎對工作毫無熱情。雖然我理 解餐
片皮鴨,等了45分鐘。

於60分鐘,再問老闆,要再等多10分鐘才到。

食這餐飯,很累,要問好多次。

個別侍應的態度愛埋不埋,大家會來嗎?

希望之後服務有提升啦。

同枱,另一位食客的感受:

除了出菜速度慢,個別侍應的服務態度也讓 我感到不滿。一位侍應在我們詢問菜品的時 候,顯得十分敷衍,回答問題時語氣冷淡, 讓人感覺她似乎對工作毫無熱情。雖然我理 解餐廳的工作壓力,但作為顧客,我們期望 得到基本的尊重和關注。這樣的服務質量, 使得本來期待的美味佳肴也無法讓人心情愉 悅。

總而言之,這次用餐經歷令我感到非常失 望。餐廳在服務質量和效率上都需要進行改 進。我希望未來的用餐能有更好的體驗,但 目前我不會再光顧這家餐廳了。希望他們能 夠重視顧客的反饋,提升服務質素,否則將 會失去更多的顧客。這樣的等待和服務態 度,實在不應該出現在任何一家餐廳中。

2024-08-02 2298 views
今日2大2細去飲茶裝修後第一次去,竟然招牌都换埋。以前叫星小館,依家叫星公館!多嘴問左下樓面,原来無换老闆我飲茶就鍾意環境舒服,點心每間都大致差唔多,呢度真系我覺得幾舒服的,環境夠大,而且可能平日去唔會坐滿人,所以幾舒服嘎!特別帶住小朋友🧒覺得係無錯的選擇!不過睇左張點心紙!同之前比係換左啲點心,其他大致一樣!不過就可惜無左我最愛的鳥巢芋盒(每一次來都必點)換左一個叫乜嘢芋夾!試左,唔知點解口感係酸酸地的,我就麻麻地鍾意其他點心不過不失,我兩個小朋友就最鍾意奶黃小吉飽,味道可以,唔會太甜,好有奶香味,推介試下⋯⋯
今日2大2細去飲茶

2024-08-02
$60 (Breakfast)
  • 奶黃小吉飽
2024-05-22 2525 views
長沙灣星公館餐廳家人滿月酒喺度擺,食左好多得意嘅粵菜。首先有呢個長腳蟹,蟹肉飽滿彈牙,湧勻利口濃郁嘅蟹肉汁,好似一上眼咁吃落肚都好過癮。再來就係啲極品海參啦,濃郁鮮美,入口即溶,又滑又Q,好肥美。另一道睇落好簡單嘅魚翅同富貴海味煲都係必試之選,湯頭濃郁鮮美,有入宮入腹嘅感覺。除咗呢啲,仲有好多正宗嘅粵菜選擇,例如九層塔蒜泥炒牛肉、清蒸大魚頭、酥炸大龍蝦等等,全部都係出自師傅嘅鍋中。整體係好食既,價錢就貴小小,但都ok 魚翅真係份量十足長腳蟹大海班魚
長沙灣星公館餐廳

魚翅真係份量十足

長腳蟹

大海班魚
2024-01-02
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
Celebration
Anniversary
Dining Offer
Voucher
  • 長腳蟹
  • 海心
2023-12-31 2773 views
食物等成40先有得食,見住啲食物喺廚房拎出嚟放埋一邊,擺成10分鐘唔崔唔問都冇人拎過嚟上枱,埋單等20分鐘都未搞掂,自己行出去埋單又趕你返埋位座,啲阿姐嘅態度勁差,大大隻字寫住兩小時泊車優惠,埋單時又話無,又話要消費滿500先有,伏到唔伏,咁嘅質素👎🏻👎🏻👎🏻