2019-06-23 510 views
已經嚟過4,5次,午餐,下午茶都試過今次又係叫番鹵水雞翼水餃麵少麵,雞翼入味,水餃係我喜歡既韮菜,麵既質感我同媽咪都好喜歡,煙煙unun咁,唔會話浸得耐糊晒,一去再去既原因都係因為個麵。加左$6配豆漿之前已經試過佢地既招牌醉雞,酒味確係濃郁,凍冰冰啱晒呢個天氣,肴肉份量都幾多,餛飩同水餃好有媽媽整既感覺,如果鍾意食上海野既朋友,不妨去呢度試下。價錢都唔係貴,女士通常都叫少麵,之前無叫覺得太飽,男士正常份量都夠晒飽
已經嚟過4,5次,午餐,下午茶都試過

鹵水雞翼水餃麵

加左$6配豆漿

鹵水雞翼水餃麵
2018-12-25 301 views
擔擔麵肉碎,有質感和口感,(不像有啲店鋪一堆漿糊肉碎)講到湯底少辣,有香濃花生碎,紅油新鮮,講漏咗啲水餃,皮很薄,菜肉很新鮮,煮麵時間掌握得好剛好爽口👍,真心評價好過灣仔三六九上海店,真係要叫高行健嚟試下。
2018-09-04 288 views
同老公放工後黎天水圍搵食、睇到呢間食評一半一半、但好想食餃子既我就決定去呢間試~餃子係韮菜饀、大大隻足料圍返5蚊隻都算係公價~最令人意外係呢個醉雞好好食、勁有酒味又入味又份量夠多⋯雞好滑⋯唔識分⋯但隻雞既雞油味好重⋯唔知係咪黃油雞~呢個醉雞好食過就咁單點醉雞翼⋯啲醉雞汁送面簡直係絕配⋯好好食⋯好少覺得醉雞可以咁好食但個排骨擔擔面就較為一般~下次如再食可揀其他試

但個排骨擔擔面就較為一般~下次如再食可揀其他試
2018-09-04
2018-05-02 319 views
住係附近,所以都食左好多次。見到openrice評價一般,覺得都唔係好公正。蔥油拌面:蔥油整得好香,好有水準,基本次次來都點。牛腩餛飩面:分量好大,價錢OK。最主要係我鐘意食佢d餛飩,大大隻,好好味。滷水雞亦K,正常。豆漿:熱既黑豆漿非常新鮮,雖然都有落唔少糖,但都算唔錯。另外加多左一個生菜,就甘一餐飯,食得開心又健康。呢間應該係家庭店,服務好好,唔係好明點解佢生意麻麻。anyway,to me,呢間真係OK。我會再來。
蔥油拌面:蔥油整得好香,好有水準,基本次次來都點。
滷水雞亦
K,正常。
豆漿:熱既黑豆漿非常新鮮,雖然都有落唔少糖,但都算唔錯。
另外加多左一個生菜,就甘一餐飯,食得開心又健康。
呢間應該係家庭店,服務好好,唔係好明點解佢生意麻麻。
anyway,to me,呢間真係OK。我會再來。
  • 蔥油拌面
  • 餛飩
2017-04-05 545 views
今日來到哩個商場搵野食, 周圍行發覺哩到都好多食店,有上海,日本, 西式, 茶樓, 小廚,快餐,韓式... , 真係唔知食咩好, 最後選擇左上海菜.入到去唔需要等位, 坐底望下餐牌, 見到有下午茶餐, 叫左個蔥油撈麵配2隻煎餃, 再配埋一罐氣水, 再加多一隻蛋. 食物上枱 ~ 賣相普通, 食一啖味道好好, 好香蔥油味, 麵既質地幾彈, 唔係一早煮好或者煮過熟, 再食啖餃子, 幾香, 餃子皮唔算太厚,不過味道普通. 總括食物質素唔錯, 不過賣相可改進!
2017-04-01 326 views
點左 豬扒酸辣麵同餃子 講真好耐未食過d 咁難食既野 酸辣湯冇味都算 仲要吾新鮮 湯入面果d肉食落酸的 豬扒都係吾新鮮 d味道勁怪 食左一半巳放棄 唯一正常係餃子 下次吾會再來 感覺廚師完全冇誠意 勁求其 食物吾新鮮 永遠blacklist
2017-02-16 319 views
今日一家4口去左天一2樓星宇麵館試食,環境不錯,係座位有點逼,叫咗煎餃,醉雞麵,豬扒麵,上海粗炒同紅燒肉麵,原來紅燒肉即是五花腩,煎餃非常香口Juicy,粗炒熱辣辣都唔錯,醉雞同麵分開上,醉雞非常有酒味,個汁直頭可以拿來拌麵,好食,最驚喜係紅燒肉,非常軟嫩,D肥豬肉入口即融,無得頂,麵質都非常好,爽滑唔會漿口,最怕食無質感ge上海麵,終於係天水圍搵到一間唔錯ge上海小店,一家人非常滿足,下次一定會再來。
2017-02-15
5 Minutes (Dine In)
  • 紅燒肉,煎餃,醉雞,上海粗炒。
2017-02-15 309 views
難得響天水圍北, 搵到食上海野的店舖, 一於入去試食喇。舖頭細細, 但裝修唔錯, 見人流都幾多, 就去試食。是晚一家4口叫左鹵水雞亦湯麵, 醉雞湯麵, 紅燒牛腩麵, 鎮江排骨。上菜速度都快, 醉雞好味, 麵就清淡無味(因為分開麵和餸), 紅燒牛腩麵, 一睇已經見到好多油浮響麵, 食一啖就feel到成口油, 要用紙巾抹嘴先可以再食第二啖, 麵質係好食又滑, 但個湯底唔得, 同店員講, 仲話已經少油喇😨。連平時對食無咩要求的大仔都話, 唔會再嚟第2次囉。
, 但個湯底唔得
2017-02-11
2017-01-26 286 views
天一商場新開左好多食肆,好多特式麵鋪,今次試吓上海麵,食左擔擔麵同雞翼擔擔麵,鹵水雞翼好入味,麵底係幼嘅上海麵,口感都唔錯,湯底好濃,帶少少微辣,值得一試食緊嘅時候,有個煎餃好多人叫,個個食完都話好正,等我下次都試吓先!
2017-01-26
5 Minutes (Dine In)
$76 (Lunch)
  • 擔擔麵,紅燒肉麵,醉雞麵,煎餃
2017-01-24 337 views
在天水圍新開的上海麵食,正宗上海人主理,在老闆介紹下試左豬扒擔擔麵同招牌拿手的醉雞麵,再加多份紅燒扣肉, 親切的老闆娘亦令外推介了自家制山楂烏梅茶... 這餐非常滿足! 下次一定會再來!
2017-01-21
Type of Meal