2024-05-06 127 views
🌸 香港餐廳紀錄🍧ღ『 屯門🍽️月滷 』突然好掛住台灣菜😮‍💨決定今日要一秒翻去台灣🥹‼️依間餐廳新開❣️空間好足 坐位好闊落😙就算一大班朋友去食都好舒服🤩牆有部大電視會播國語歌😙一邊聽一邊食 好似翻左去台灣咁‼️【蚵仔煎 $𝟰𝟱】份量好足🤩‼️一切開已經見到3-4隻小蠔仔😍蚵仔煎裏面超多爽口芽菜🌱芽菜控必點‼️‼️【起司肉鬆蛋餅 $𝟰𝟮】賣相好吸引🤩蛋餅有少少煙韌😙蛋既比例較多🍳醬汁酸酸甜甜😋有好多蔬菜🥗🥗【半筋牛肉麵 $𝟲𝟴】大大碗牛肉麵😍🥩湯底好香濃😙份量夠兩個人食🍜麵有少少彈牙😋好索汁 同個湯既味好夾😛牛筋牛腩份量都幾多😙【芋圓香芋牛奶 $𝟮𝟴】店員話呢個飲品好多人嗌😙所以我都嗌咗黎試下🤣香芋牛奶偏甜🥛芋圓就好煙韌 一口一個🤣🤣店鋪仲有好多台灣零食買😍食完飯仲可以買啲零食翻屋企做宵夜🤣❥➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭🏢店名 : 月滷🗺地點 : 𝐇𝐨𝐧𝐠 𝐊𝐨𝐧𝐠🇭🇰📍地址 : 屯門大興商場1樓L204號舖⏰: 𝟬𝟴:𝟬𝟬𝗔𝗠-𝟬𝟵:𝟯𝟬𝗣𝗠🚃交通 : 輕鐵大興南站(步行2分鐘)➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭
🌸 香港餐廳紀錄🍧

『 屯門🍽️月滷 』

【蚵仔煎 $𝟰𝟱】

🏢店名 : 月滷
🗺地點 : 𝐇𝐨𝐧𝐠 𝐊𝐨𝐧𝐠🇭🇰
📍地址 : 屯門大興商場1樓L204號舖
⏰: 𝟬𝟴:𝟬𝟬𝗔𝗠-𝟬𝟵:𝟯𝟬𝗣𝗠
🚃交通 : 輕鐵大興南站(步行2分鐘)
➩ ➪ ➫ ➬ ➭ ➮ ➯ ➱ ➩ ➪ ➫ ➬ ➭
手切安格斯牛肉 X 九宮格鴛鴦火鍋 HK$268火鍋點了鴛鴦湯+HK$28 扣牌臭臭湯/古早味蕃茄湯套餐包台灣珍珠奶茶類別2杯黑糖珍珠奶茶 好多珍珠,奶茶都偏甜的。奶蓋香芋奶奶蓋都幾咸,一定要攪拌好才可以飲。手切安格斯肥牛,美國肥牛,豚肉片,廣島蠔,海蝦,芝心丸,花枝丸,粟米,娃娃菜,生菜,金菇,蕃茄,鮮冬菇,自選粉麵兩款每樣食材一格,份量加起其實都好夠吃。手切安格斯牛肉好有牛香,加上臭臭鍋湯底,味道濃郁。其他食材都不差,蝦都是大大隻的。菜都還有一筒,非常新鮮。再加上王子麵,台式感十足,而且都好吃。
手切安格斯牛肉 X 九宮格鴛鴦火鍋 HK$268

火鍋點了鴛鴦湯+HK$28 扣牌臭臭湯/古早味蕃茄湯
套餐包台灣珍珠奶茶類別2杯

黑糖珍珠奶茶
好多珍珠,奶茶都偏甜的。

奶蓋香芋奶
奶蓋都幾咸,一定要攪拌好才可以飲。

每樣食材一格,份量加起其實都好夠吃。

手切安格斯牛肉好有牛香,加上臭臭鍋湯底,味道濃郁。

其他食材都不差,蝦都是大大隻的。
菜都還有一筒,非常新鮮。
再加上王子麵,台式感十足,而且都好吃。
月滷 (屯門) 台式料理高質小店🧡屯門新開嘅台式小店🌸滿滿的台灣風格,裝修帶着淡淡綠色的偽文青感覺🥰價錢非常親民 食物質素也有水準👏🏼👏🏼▪ 麻辣鴨血 $28 帶着微微辣的鴨血 是一道很好的前菜🧡▪ 招牌醉雞卷$ 42 大推醉雞!醉雞非常之嫩滑 附有兩隻糖心蛋😆▪ 台鐵滷大雞扒便當$62 雞扒嘅份量超大 有一隻手板咁大😆😆😋夠脆夠熱▪半斤半肉麵$68 係台式牛肉麵入邊有好分量足夠嘅牛肉加埋牛筋🥰湯底都濃郁😋▪小熊珍珠奶茶 $30 好可愛的小熊🐻珍珠奶茶嘅味道好夠濃郁🥰▪ 黑糖珍珠奶茶$20 熱飲亦都很不錯✌🏼😋😋喜歡它的奶蓋 牛奶味道濃郁食物:🌕🌕🌕🌗🌑價錢: 🌕🌕🌕🌕🌑回頭指數 :🌕🌕🌕🌗🌑📍屯門大興街1號大興商場1樓L204號舖
月滷 (屯門) 台式料理高質小店🧡

▪ 麻辣鴨血 $28 帶着微微辣的鴨血 是一道很好的前菜🧡

食物:🌕🌕🌕🌗🌑
價錢: 🌕🌕🌕🌕🌑
回頭指數 :🌕🌕🌕🌗🌑

📍屯門大興街1號大興商場1樓L204號舖
2024-04-22 41 views
主打街坊生意的月滷 價格親民👍🏻👍🏻場內不停播放周杰倫的嘅歌 好有氣氛一路食 嘴巴不自覺地跟住唱.《手切安格斯牛肉x九宮格鴛鴦火鍋》有齊安格斯肥牛、廣島蠔同海蝦特別推介 作餃子 店家自己製夠曬新鮮好味二百幾蚊就食到九款唔同嘅食材可謂性價比十足.《招牌牛肉麵》牛肉燉煮得非常軟嫩 麵煮得彈牙配上熱辣辣又濃郁的牛肉湯 令人回味.《芋圓香芋牛奶》芋圓煙靭有嚼勁 芋頭奶香濃郁口感柔滑.《奶蓋珍珠奶茶》奶蓋好重芝士味 甜甜的很喜歡
主打街坊生意的月滷 價格親民👍🏻👍🏻
場內不停播放周杰倫的嘅歌 好有氣氛
一路食 嘴巴不自覺地跟住唱

《手切安格斯牛肉x九宮格鴛鴦火鍋
有齊安格斯肥牛、廣島蠔同海蝦
特別推介 作餃子 店家自己製

口感柔滑
《奶蓋珍珠奶茶》
奶蓋好重芝士味 甜甜的很喜歡
2024-04-22 26 views
麻辣鴨血 $28呢間嘅麻辣鴨血就比較貼近港人口味!麻香味重但唔會好辣,呢個價錢For唔係食得好辣嘅過口癮算係幾抵!大概都有6舊鴨血以上,幾抵食。蚵仔煎 $45比起台灣嘅,呢間冇咁多醬,小編係台灣食會嫌一patpat就唔係咁中意個口感!呢個就唔會有呢個問題,醬冇咁多,蛋香芽菜口感就比較突出!購買份量幾大塊,性價比幾高!月滷招牌牛肉麵 $68牛肉炆得好淋,而且好入味,份量都好多,口感好似五香牛腩!湯底有蘿蔔紅蘿蔔,所以飲落好甜,可以成碗飲晒!小編推薦!爆多蔥濃雞湯台灣麵 $60呢個多蔥油雞湯麵,非常啱一啲鍾意食得比較清嘅人選擇,低肉量又較多,而且全部都係偏瘦嘅雞肉,雞肉肉質嫩嫩滑雞皮爽彈,湯底好清甜,隔離仲有一碟榨菜鮮肉韭菜餃子(7隻) $38呢款餃子職員同我哋推介話係人手自己包,叫我一定要試吓呢碟餃子嚟到嘅時候職員同我哋講因為韭菜餃賣晒,其中兩個用白菜豬肉代替,證明呢個韭菜餃好多人食😆韭菜餃餡料勁多,餃子皮又薄,仲可以加佢d辣嘅醋,解油膩感,因為佢哋用咗半肥瘦嘅豬肉肉,所以用醋食係唔錯嘅配搭芋圓3號(仙草、紅豆、黒珍珠) $38食完啲鹹嘢都要食返啲甜嘢中和吓女仔最鍾意食嘅芋圓,呢度都有得
麻辣鴨血 $28

蚵仔煎 $45

月滷招牌牛肉麵 $68

爆多蔥濃雞湯台灣麵 $60

鮮肉韭菜餃子(7隻) $38
呢款餃子職員同我哋推介話係人手自己包,叫我一定要試吓

芋圓3號(仙草、紅豆、黒珍珠) $38
食完啲鹹嘢都要食返啲甜嘢中和吓
女仔最鍾意食嘅芋圓,呢度都有得食,佢哋超大粒 好有口感,紅豆唔會死甜跟住啲珍珠一齊食都好有口感
仙草下面有碎冰底,係有啲椰子味同花奶味
2024-04-19 52 views
屯門大興邨台灣菜, 食台灣嘢又多個選擇, 係坐得闊落嘅一間餐廳🪑『二人超值台式套餐』HK$188『涼拌萵筍』萵筍切條上, 撈埋個芫荽同埋麻油味嘅汁, 幾清爽🌬️『台灣烤香腸』香腸配生蒜片同蔥粒上, 夾埋一齊食好過癮!!『夜市鹽酥雞』鹽酥雞雞球形狀, 夠大舊, 咬落有口感✨炸得夠酥脆, 都好多件!『紅燒牛筋腩煲』牛筋腩用牛筋條, 炆得好夠淋🫧有白蘿蔔、紅蘿蔔、支竹、蕃茄底, 好好送飯🍚白飯 x 2『小熊珍珠奶茶』跟餐加HK$15『芋圓香芋牛奶』跟餐加HK$15°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°月滷 @till_we_meet_again_888📍 屯門大興街1號大興商場1樓L204號舖#MrsLong #hk #hkbloggermama #Longs #influencer #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers

『二人超值台式套餐』HK$188

『涼拌萵筍』
萵筍切條上, 撈埋個芫荽同埋麻油味嘅汁, 幾清爽🌬️

『台灣烤香腸』
香腸配生蒜片同蔥粒上, 夾埋一齊食好過癮!!

『夜市鹽酥雞』

『紅燒牛筋腩煲』

白飯 x 2
『小熊珍珠奶茶』跟餐加HK$15
『芋圓香芋牛奶』跟餐加HK$15

月滷 @till_we_meet_again_888
📍 屯門大興街1號大興商場1樓L204號舖

2024-04-17 45 views
令人懷念的台灣味道💕位於屯門大興商場一樓✨叫左雞扒香腸滷水蛋飯,超大份,同街市食肆有得拼,同屋企人share 食就岩岩好。✨三絲涼麵好好味,室內環境溫度偏暖,食涼麵真係剛剛好,下次小編都要點。✨兩碗芋圓超大粒,入面仲有珍珠,紅豆/芋頭,雪花冰,涼透入心,超喜歡!!!✨地點比較少人經過,要特登前往,希望佢長做長有,等我可以再去回味一番~✨仲有印花卡同兩張減$10 coupon /優惠券,真係好值得再去啊!
令人懷念的台灣味道💕位於屯門大興商場一樓

• 雞扒香腸滷水蛋飯
  • 三絲涼麵
  • 芋圓仙草
2024-04-15 27 views
*/放假唔想煮飯,最好喺屋企附近搵啲餐廳食🤣最鍾意飲珍珠奶茶,一於搵間台灣餐廳食先😋😋😋餐廳環境:喺普通屋村商場入面嘅,入到去座位好寬敞,有卡位有圓枱,同朋友嚟或者一家大細都好啱👍🏻👍🏻而且佢哋可以揀食台式食物或者打邊爐😆仲有大大部電視播唔同嘅歌,好似唱住K咁食嘢😋😋食物方面:前菜小食✨夜市鹽酥雞新鮮即炸,勁香口,熱辣辣✨食落去又多汁又滑😋😋👍🏻👍🏻台灣地道小炒私房菜✨小菜都跟埋白飯加老火靚湯😋😋一家人黎食真係好夠飽😂😂✨秘製牛肉生菜包佢哋秘製醬汁炒上牛肉、冬菇粒、洋蔥、蒜片等配料,用生菜🥬包住食真係好夾,又吾會太膩,吾洗怕太飽食唔晒其他野🤩🤩✨台灣三杯雞啲雞全部雞髀肉咁濟🤤🤤吾會淨係得啲雞骨🤭🤭啲雞肉又滑又入味👍🏻👍🏻👍🏻撈飯食真係岩哂😋😋😋✨秘製胡椒蝦勁大隻蝦,隻隻好似手掌咁大😂勁鮮甜✨✨佢哋特製既醬汁勁入味,出面食吾到😂😂食完又吾覺得好鹹👍🏻👍🏻👍🏻而且撈飯可以食哂成碗飯😂😂太好味😋飲品:✨黑糖珍珠奶茶芝士奶蓋✨荔枝紅茶芝士奶蓋大大杯夠足料,勁多芝士奶蓋,真係好滿足😍😍😍😍為成餐飯畫上一個完美句號❤️❤️❤️月滷 (屯門)屯門大興街1號大興商場1樓L204號舖

餐廳環境:

食物方面:

前菜小食✨
夜市鹽酥雞
新鮮即炸,勁香口,熱辣辣✨食落去又多汁又滑😋😋👍🏻👍🏻

台灣地道小炒私房菜✨

✨黑糖珍珠奶茶芝士奶蓋
✨荔枝紅茶芝士奶蓋

月滷 (屯門)
屯門大興街1號大興商場1樓L204號舖
屯門台式滷味道「月滷」今次點了二人台式火鍋養生套餐😆可以任選一款台式火鍋一款主食 一款小食 兩杯飲品⭐️養生雞湯鍋湯底用咗多種藥材非常濃郁將切件雞塊放入去煮大約5分鐘就食得雞肉鮮甜嫩滑😍而且吸晒啲精華非常好食主食粉麵揀咗玉子麵係一款台式公仔麵都幾特別👍🏻⭐️炸排骨滷肉飯成塊排骨非常大外面炸得好香脆裏面肉質鮮嫩😋加埋隻滷水蛋非常滿足⭐️花雕雞卷廚師用咗雞腿肉咬落去啖啖肉而且吸收了花雕酒酒味香濃🤩⭐️飲品芋圓香芋牛奶香芋及牛奶奶好配搭而且芋圓咬落去煙煙韌韌😙唔錯嘅選擇⭐️桂花鳥龍芝士奶蓋茶底清新 桂花味好突出🥳加埋芝士奶蓋喺面賣相十足⭐️台灣啤酒平時好少會飲到約埋三五知己把酒聊天正呀🫶🏻
屯門台式滷味道「月滷」
今次點了二人台式火鍋養生套餐😆

約埋三五知己把酒聊天
正呀🫶🏻
2024-04-09
2024-04-09 31 views
月滷 (屯門)屯門大興街1號大興商場1樓L204號舖用心經營屋村的浪漫🌹1. 特濃沙嗲沙茶鍋:這道沙茶鍋以特濃的湯底為特色,鍋底的香氣讓人垂涎欲滴。肥美的牛肉片和爽滑的金菇。湯底的口感濃郁,充滿了濃郁的香料的味道,讓人回味無窮。2. 新竹米粉:這道新竹米粉是台灣特色小吃之一,以細緻的米粉為主角。米粉帶有微微的彈性,搭配著豐富的料汁和醬料,讓人吃得津津有味。上面的配料有牛丸、魚丸和蕃茄青菜等,增添了口感的層次感。3. 炸排骨滷肉飯:滷肉飯上方擺滿了炸得酥脆的排骨,外層金黃酥脆,內裡多汁嫩滑。搭配著滷肉飯,每一口都能感受到濃郁的醬汁滲入飯粒中的美味。4. 鹽酥雞:鹽酥雞外層炸得酥脆,入口後能聞到一股香氣四溢的鹽酥味道,內裡的雞肉則保持著嫩滑多汁。這道雞肉搭配著辣椒粉和香料,吃起來非常開胃。5. 月老爹爹沙冰椰果椰奶:這道沙冰是一道清涼解渴的甜點。沙冰上面擺滿了椰果,椰奶的香甜味道與沙冰的清爽口感完美結合。每一口都能感受到冰涼的口感和水果的鮮甜,是夏天必吃的美食之一。6. 黑糖珍珠奶芝士奶蓋:黑糖珍珠經過煮熟後帶有嚼勁,搭配著香濃的奶茶和芝士奶蓋,口感豐富而順滑。奶茶的香氣和黑糖的甜味相得益
月滷 (屯門)
屯門大興街1號大興商場1樓L204號舖

用心經營屋村的浪漫🌹

6. 黑糖珍珠奶芝士奶蓋:黑糖珍珠經過煮熟後帶有嚼勁,搭配著香濃的奶茶和芝士奶蓋,口感豐富而順滑。奶茶的香氣和黑糖的甜味相得益彰,每一口都能品味到不同層次的味道。
2024-03-30 34 views
呢間係屯門新開嘅台灣菜,除咗火鍋外,仲有便當同糖水添!🍽️二人超值台式套餐首先有開胃嘅前菜,涼拌青瓜🥒新鮮爽口嘅青瓜配涼拌嘅汁一齊食,夠哂開胃!之後就有特色小食台灣烤香腸,食落去好有台灣風味嘅香腸,食落去夠哂惹味!第一個主食係鹽酥大雞扒,塊雞扒真心性價比好高,超大件!食落去香口又脆卜卜,而且啲肉質仲會撇出嚟添!因為太大份兩個人都未必食得晒!第二個主食係滷肉扒玉子豆腐,估唔到有機會可以試到玉子豆腐,滷肉汁夠晒香濃,用嚟撈飯食一流!配埋滑捋捋嘅玉子豆腐一齊食好match!呢個套餐跟2碗飯,優惠價仲可以轉飲品!
呢間係屯門新開嘅台灣菜,除咗火鍋外,仲有便當同糖水添!

🍽️二人超值台式套餐
呢個套餐跟2碗飯,優惠價仲可以轉飲品!
2024-03-29 50 views
最近去咗新開台式餐廳,裏面有台灣小食、便當,仲有火鍋食。 ✨養生雞湯鍋藥膳湯底超足料,紅棗、黨參、杞子等材料滿滿放咗湯底,食火鍋前飲飲湯,好鮮甜藥材味都幾出,套餐附有雞件都幾大件架。✨ 月滷牛肉麵牛肉同樣大大件,厚切入口肉質都幾嫩口,不會柴柴的。麵條揀咗刀削麵,食落粗幼不一,感覺好似手工麵咁,口感微微煙韌,好好食。✨ 蚵仔煎麵粉感覺不會太厚,配料豐富十足✨鮮肉白菜餃 (配是日靚湯)出街食餃子最怕肥肉但呢度餃子肉質好彈牙又唔多肥肉,推薦!✨ 龍棗蜜特飲熱飲養生推介!夠養胃又滋潤✨ 月老甜蜜奶茶即係椰奶茶,椰香味濃✨ 奶蓋香芋奶奶蓋夠芝味,香芋味都唔錯✨ 玫瑰花茶之士奶蓋凍飲下奶蓋不算好厚但味道都唔錯,另加配珍珠,珍珠是細細粒口感幾好
最近去咗新開台式餐廳,裏面有台灣小食、便當,仲有火鍋食。

✨養生雞湯鍋

✨ 月滷牛肉麵

✨ 蚵仔煎
麵粉感覺不會太厚,配料豐富十足

✨鮮肉白菜餃 (配是日靚湯)
出街食餃子最怕肥肉但呢度餃子肉質好彈牙又唔多肥肉,推薦!

✨ 龍棗蜜特飲
熱飲養生推介!夠養胃又滋潤

✨ 月老甜蜜奶茶
即係椰奶茶,椰香味濃

✨ 奶蓋香芋奶
奶蓋夠芝味,香芋味都唔錯

✨ 玫瑰花茶之士奶蓋
2024-03-26 24 views
二人餐$2981 滋保養生雞鍋一個亦有其他湯底選擇特濃沙嗲沙茶湯/牛乳🐮麻辣湯/招牌臭臭湯/特級麻辣湯/養生藥膳湯/美人鍋/古早味蕃茄湯🍅湯鍋上枱,有香濃的藥膳味,湯鍋內有滋補養生的紅棗,甜甜的粟米和香菇,伴上一碟雞件🐔及一包玉子面。2 蚵仔煎3月鹵牛肉面🐮湯底充滿濃厚的牛肉香,加上軟嫩厚實的牛肉及彈牙麵條,令人齒頰留香,推介👍包兩杯飲品奶蓋香芋奶玫玫瑰花茶芝士奶蓋另加了鮮肉白菜餃$58餃子有半只手掌大,而且粒粒飽滿,皮嫩滑,菜肉比例平衡,粒粒有滿滿鮮嫩緊致的肉餡,配上開胃秘制醬汁,推介👍再加了兩杯飲品龍眼密密特飲$18珍珠月老爺爺(椰奶)$38
二人餐$298
再加了兩杯飲品
龍眼密密特飲$18
珍珠月老爺爺(椰奶)$38

2024-03-26 26 views
今日經過大興,見開左間新餐廳,忍唔住同朋友試下😆😆佢主打台灣野,仲有得打邊爐,真係好多選擇😍九宮格鴛鴦鍋 x 手切安格斯牛肉🥘我哋揀咗一個清啲(美人鍋),一個濃味啲嘅湯底(招牌臭臭鍋)。我自己鍾意食濃味野,所以臭臭鍋有少少辣真係好岩我!啲野食吸野啲湯汁,超級正!佢九宮格有好多唔同既野食,鮮菇、牛肉、豚肉、丸、王子麵,真係好夠飽!又好靚,好岩打卡!😆半筋半肉牛肉麵🍜佢既麵質好正,佢係粗條面,煙煙韌韌,口感好好,十分鍾意!牛肉都好林,佢最細碗面都有好多牛,超抵食!我哋仲叫咗兩杯沙冰,每杯野飲既名都改得好靚,兩杯味道都好好味,同埋好足料,依個價錢真係好抵飲😍最後見到佢啲甜品都咁正,我哋都叫咗個芋圓甜品,真係好滿足🤤🤤

九宮格鴛鴦鍋 x 手切安格斯牛肉🥘

半筋半肉牛肉麵🍜

2024-03-25 490 views
大興邨有台灣野食啦,店內佈置小清新,用上Tiffany blue。一區園形Bar枱,一區凹形梳化,一張枱都坐到好多人,幾啱一班朋友食飯吹水,要share嚟食都夠方便啲。🍜月滷招牌牛肉麵牛肋條有咬勁,牛味香濃,台灣麵不錯,湯偏清。🍲手切安格斯牛肉×九宮格鴛鴦火鍋 2人用個鍋好大,4人用都夠,鍋大唔好處係滾得慢🤣,心急人就要畀啲耐性🤭。🦪蠔好大隻,煮完都唔係好縮水,鮮甜好味,呢個會encore。🦐蝦2大隻,肉爽鮮甜,一啲都唔梅。🐮手切安格斯牛肉係厚切,件數少啲,不過牛味濃。🐮肥牛就肥啲,不過相對淋啲。🐷豚肉片不錯,唔肥,豚肉又香,相對牛我更喜歡豬。🍥丸類都好好,肉質實淨,個個口味都好食👍🏻。🥗蔬菜份量足夠,新鮮。🍜王子麵似福麵,食開台灣野嘅人都唔使介紹啦。🧋桂花烏龍芝士奶蓋呢個唔錯,清香桂花配上香濃芝士奶蓋,少少邪惡。🧋芋圓香芋牛奶好標準嘅台式飲品,香芋味精😅,芋圓不錯。

🍜月滷招牌牛肉麵
牛肋條有咬勁,牛味香濃,台灣麵不錯,湯偏清。

🍲手切安格斯牛肉×九宮格鴛鴦火鍋 2人用
🦐蝦2大隻,肉爽鮮甜,一啲都唔梅。
🐮手切安格斯牛肉係厚切,件數少啲,不過牛味濃。
🐮肥牛就肥啲,不過相對淋啲。
🐷豚肉片不錯,唔肥,豚肉又香,相對牛我更喜歡豬。
🍥丸類都好好,肉質實淨,個個口味都好食👍🏻。
🥗蔬菜份量足夠,新鮮。
🍜王子麵似福麵,食開台灣野嘅人都唔使介紹啦。

🧋桂花烏龍芝士奶蓋
呢個唔錯,清香桂花配上香濃芝士奶蓋,少少邪惡。

🧋芋圓香芋牛奶
好標準嘅台式飲品,香芋味精😅,芋圓不錯。

2024-03-19
Type of Meal