2021-07-28 833 views
叫左小炒皇,椒鹽脆皮豆腐,板栗燒雞快,先來小炒皇全碟都是油浸,碟底放左好多隔夜既炸米粉,竟然索吾晒d油。椒鹽豆腐出來好大碟,食落只有一種味,吉士粉味。果碟板栗燒雞快真係一言難盡。幾十蚊既茶餐廳都好佢好多

2021-07-28
2021-07-26 724 views
口水雞臭豆腐尚算正常,田雞真係食到我懷疑人生,唔知自己食緊乜,酸菜魚係講唔出既奇怪,連啤酒都好似變壞左咁😞😞😞諗住佢成間都食川菜試試佢,真係史上最難食,無下次
酸菜魚  水煮田雞  口水雞  臭豆腐
2021-07-24 573 views
去食過兩次,覺得門面裝修雖然係冇乜嘅,但係味道好好,由其係d小炒,好好味夠鑊氣,雞又好滑,會再繼續幫襯,覺得如果係屯門有得食就好啦,可惜要出到葵涌先食到呢種味道。
2021-06-25
太耐冇得番大陸食酸菜魚 有時會好想食😅尼間朱敏記係葵涌新開冇約耐 環境都算新而整潔👌而佢lunch同夜晚peak hour 都幾多人食 今次食佢lunch酸菜魚飯$58 已經係第三次啦 其實之前試過夜晚食一大鍋既酸菜魚 究竟有幾鐘意食 食左甘多次😝 就係為左一解思念🥲但晚市晚大鍋相比lunch既 個人覺得lunch更抵食 而且份量足夠 prefer lunch more 👍🏻酸菜魚既酸味及辣味都係適中 本人覺得可以再酸同辣多啲就好啦 可能重口味😅😅另外魚都幾滑 份量算正常 而當中仲有加埋薯粉 大讚💓唔知有冇人同我一樣甘鐘意食薯粉🤣🤣 尤其麻辣火鍋必加薯粉架😆🤤講起又好想食啦😙😙
太耐冇得番大陸食酸菜魚 有時會好想食😅

今次食佢lunch酸菜魚飯$58 已經係第三次啦

講起又好想食啦😙😙

酸菜魚飯

酸菜魚飯
2021-07-05 442 views
好中伏!成日經過,見到d嘢食的相片好吸引,尋日一試,食物同圖片完全兩回事! 唸住試下小炒辣嘢過隱下,點知炒到水嗖嗖的🤮仲要一陣so味😮‍💨 招牌果個咩貴芷魚,d湯勁味精,食完餐飯勁頸渴 ,真是好差的經歷😭😭😭🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
2021-07-05
$250 (Dinner)
2021-06-05 570 views
單身狗冇街去唯有叫外賣,呢間位於光輝圍,平時行過去多人,就即管試下。椒鹽骨飯肉質有口感唔會好乾身,做得到外脆肉軟蒜蓉辣椒絲基本都有好可惜佢用既係豬扒,飯太少太乾,完全冇汁又唔夠辣$58

椒鹽骨飯
肉質有口感唔會好乾身,做得到外脆肉軟蒜蓉辣椒絲基本都有
好可惜佢用既係豬扒,飯太少太乾,完全冇汁又唔夠辣
2021-05-23 542 views
好耐都沒有食酸菜魚,就搵了這間餐廳就去食酸菜魚。我和朋友都帶着期待的心情去食,酸菜魚的味道都不錯,酸的味道可接受,我點了小辣,這樣的配搭真的不錯值得一讚,和叫了一碟手工肉餃是尚可以。 最不滿意的就是其中一個職員服務和語氣態度極差,全程都是黑面的,當時不是繁忙時間,叫佢都扮聽唔到,唔會再幫襯

2021-05-22
2021-05-03 674 views
叫咗個酸菜魚飯做午餐,因為睇到有幾好嘅評價所以叫來試一試。以午餐份量來講,整體都係大份嘅,配菜亦多,魚片夠滑冇腥味,不過略為多細骨,一片魚肉有四條細斷骨。相比過往食嘅酸菜魚來講,味道較為清淡,酸菜亦遜色冇酸味,不酸不辣不麻不香,試一次便夠。
叫咗個酸菜魚飯做午餐,因為睇到有幾好嘅評價所以叫來試一試。

Delivery
2021-02-22 1062 views
是日同朋友聚下終於可以出街食晚飯喇辛苦朋友仔BOOK位同拎位仲要等我地點左~麻辣烤魚(爐魚小辣)真係好好味呀我最怕有細骨但呢條魚無有都係大骨個麻辣汁好惹味呀配料有少量鴨血又係我至愛呀~涼拌海折頭好爽有青瓜墊底連D青瓜都入味我都幾欣賞呢個~孜堥雞軟骨都幾香孜然味份量都OK食到大家好滿足呢間可以ENCORE~
是日同朋友聚下
終於可以出街食晚飯喇
辛苦朋友仔BOOK位同拎位
仲要等我地

點左
~麻辣烤魚(爐魚小辣)
真係好好味呀

~孜堥雞軟骨
都幾香孜然味
份量都OK
食到大家好滿足
呢間可以ENCORE~
2021-02-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$210 (Dinner)
  • 麻辣烤魚
2021-01-21 987 views
有時要去葵興返工,一到中午就會好猶豫究竟食乜。偶爾經過呢間川菜館,見到有刀削麵就幾大都要試下。但係入到去反而見到佢有酸菜魚套餐,就叫左一個酸菜魚套餐。套餐好大份,酸菜魚都幾正宗,又酸又辣,食到不停流眼淚😂但係就係停唔到。而且真係好大碗,仲配一碗白飯,一個女仔根本食唔曬,剩左大半碗。雖然比較重口味,但係偶爾一餐辣下出一身汗都幾好。
有時要去葵興返工,一到中午就會好猶豫究竟食乜。

雖然比較重口味,但係偶爾一餐辣下出一身汗都幾好。
2020-12-05 916 views
“重慶酸菜魚”,味道唔錯,個魚都夠滑。入面仲有其他配菜同薯粉,索咗啲湯大嬸好鐘意👍🏻。個雞煲就合格啦,味道可以不過無乜驚喜。同埋用呢個鑊好似會容易痴底,食嘅時候要留意。呢度杯野飲夠哂大杯,叫一杯可以兩個人飲😆。

呢度杯野飲夠哂大杯,叫一杯可以兩個人飲😆。
  • 酸菜魚
2020-11-05 1064 views
呢間小店座落係葵涌,望落去唔起眼 估佢唔到竟然有出色既美食水煮魚好難得可以係香港食到正宗川菜餐廳,而且味道唔鹹,亦都唔會只有成碗油既水煮魚。佢既麻辣調味會食上癮 辣度係非常值得大家挑戰 。 另外,嗌魚會跟薯粉 但係份量好少 建議大家可以加hkd38 要多份薯粉。另外,呢間舖頭既水煮牛肉,干鍋炒菜都好食。 環境就係一間茶餐廳,不過座位都幾鬆動 所以坐得都舒服既。
呢間小店座落係葵涌,望落去唔起眼 估佢唔到竟然有出色既美食

水煮魚
好難得可以係香港食到正宗川菜餐廳,而且

另外,呢間舖頭既水煮牛肉,干鍋炒菜都好食。

環境就係一間茶餐廳,不過座位都幾鬆動 所以坐得都舒服既。

2020-11-03
2020-09-29 1143 views
雖說午餐時段比較繁忙,但我和同事只得到白飯和餐飲,默默地等待酸菜魚😣等了15分鐘,等等下太肚餓,白飯都要食一啖先奶茶味道是怪怪的🤨催過伙記,伙記回應:煮緊煮緊。眼見有不少客人都點了酸菜魚、水煮魚、水煮牛、毛血旺等,都是先來了一碗白飯,催了又催食物質素其實可以,不過魚是有骨的,吃的時候要多加小心!還有就是份量也很大,一碗酸菜魚裏有薯粉、金菇、魚片切條,不用餸飯也可😳不知有無人點過農家一碗香飯?是白飯的意思嗎?😂

等了15分鐘,等等下太肚餓,白飯都要食一啖先
奶茶味道是怪怪的🤨

不知有無人點過農家一碗香飯?是白飯的意思嗎?😂
2020-09-28
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2020-08-26 848 views
肺炎問題冇得夜晚堂食 唯有買返屋企食唔係好多隻 不過真係隻隻都好入味唔食得辣唔好嗌 我媽唔食得辣就頂唔順餐廳仲有鍋包肉 哇呢個東北菜真係罕見如果大家喺附近建議嘗試下呢間新餐廳
肺炎問題冇得夜晚堂食 唯有買返屋企食

小龍蝦
TakeAway
小龍蝦
2020-07-09 909 views
估唔到香港都可以穩到間超好味的川菜館,色香味具全,今晚難得有件蕃薯話請我食烤魚,本來就抱著試下無妨,反正有舊蕃薯請就來試一試,死火,一試愛上啦,點解咁好味😋。

2020-07-08