4 day(s) ago
以台式飲品店嚟講,李圓圓算係相對做得比較「專」—menu上嘅飲品大部分都係配搭佢哋嘅招牌黑糖珍珠,佢哋嘅黑糖珍珠亦都係我喺香港最鍾意飲嘅一間天氣涼涼哋所以呢次嗌咗杯暖嘅黑糖珍珠豆漿暖下個胃,李圓圓店內有好大個煲熬煮黑糖珍珠,即使嗌凍飲啲珍珠都係微暖唔會咁易變硬,珍珠亦都異於坊間普遍嘅Q彈,佢哋係偏向軟糯嘅口感,我自己更加鍾意呢種質地,豆漿配上黑糖嘅味道亦都好好,好有台式古早味嘅感覺唯一唔知算唔算缺點嘅就係佢哋俾珍珠俾得好多,通常飲完都未食晒啲珍珠,但係我好鍾意佢哋嘅珍珠所以俾多啲我都好開心🤣以前買嘢飲草印仔草夠10個就有張9折會員卡,唔知依家仲係咪呢種玩法呢,我張會員卡好耐之前換落已經有啲殘舊haha 呢次買嘢飲仲有得抽聖誕&新年優惠,我抽到嘅係下次買嘢飲-$5,優惠卷係張好cute cute嘅薑餅人紙仔,好鍾意睇到店舖喺呢啲細節位花嘅心思以前李圓圓嘅分店都有5-6間,但係市道真係唔好,執下執下淨返3間,希望佢哋會做得住啦