在天后又搵到一間大件夾抵食的食店,呢間就係東坡豬手麵。這間店早在荃灣已經出哂名係抵食之選,現在新分店終於來到我工作的附近,所以決定今日即刻約埋同事一試究竟!去到店門前已經人潮擁擠,可能因午飯時間的關係加上平民化的價格更令這間小店變得格外擠擁,在等待的時候早已決定要食胡椒豬肚湯飯,同事則選擇了一個全日早餐(沙嗲牛肉米,牛油方包加煙肉,炒蛋)。飯來了,眼看我的胡椒豬肚都很足料,都有頗多的豬肚,吃的時候味道也很足,很惹味,而同事的沙嗲牛肉米很香很濃的沙嗲香味,我坐在隔離也聞到香味!最重要最重要的是這裡都很平民價,同事的湯嗲牛肉米早餐都只是需要27元!現在已經很難找到這些如此有佛心的食店。
2018-08-05 321 views
天后區又一新餐廳,睇招牌就知係主打東坡肉,不過我一向麻麻,但見到午餐竟然有我favor - 鴨腿湯飯喎,緊係要試啦!鴨腿非常肥大肉厚,啖啖肉, very good ! 湯底味道很好,帶d 回甘,好夠味唔會過咸!$4x 相當扺食!值得一試!
鴨腿非常肥大肉厚,啖啖肉, very good !
湯底味道很好,帶d 回甘,好夠味唔會過咸!
$4x 相當扺食!值得一試!
2018-08-05
Type of Meal
Lunch
2018-08-01 221 views
見呢間餐廳新開,乾淨企理,主打東坡豬手麵,好似好吸引!Lunch 價錢又唔貴,原本想坐底食,但係太多人啦,唯有外賣啦⋯外買左個東坡豬手飯配湯,豬手有成4、5舊,大大舊,色澤濃郁,燜得好淋入哂味,而且啖啖肉,唔錯!下次會再光顧。
下次會再光顧。
2018-07-31