4 day(s) ago 0 views
呢間在銅鑼灣TOWER 535和世貿中心對面新開餐廳,晚市主打串燒,中午有燒豬、牛、雞飯嘅午餐。試食惹味燒雞扒飯,雖然碗上,但份量十足,一定飽肚。面鋪一層三眼(即三隻煎蛋),仲要煎到燶邊,蛋黃流心。中間雞扒係燒出嚟,唔係茶記嗰啲半煎炸做法,肉質咬開有肉絲,唔係出面好多鬆肉粉、超彈牙嗰種。伴有幾大條菜芯。成個飯都係熱嘅,即叫即製,唔係預製叮翻熱。套餐連一杯熱飲,都係62,好過去食茶記多多聲。裝修以本地文化和廣東歌為主題,只播廣東歌,好有親切感。待應都好友善。
試食惹味燒雞扒飯,雖然碗上,但份量十足,一定飽肚。
面鋪一層三眼(即三隻煎蛋),仲要煎到燶邊,蛋黃流心。
伴有幾大條菜芯。成個飯都係熱嘅,即叫即製,唔係預製叮翻熱。
套餐連一杯熱飲,都係62,好過去食茶記多多聲。
2024-09-17
$65 (Lunch)
  • 惹味燒雞扒飯、惹味燒豬扒飯
2024-09-23 0 views
下雨天的星期一晚,朋友有事出銅鑼灣,又知我係港島人就叫咗我去食嘢,此串燒店位於銅鑼灣謝斐道世貿中心附近,店內各種霓虹光管裝飾,好logo好街頭feel,而剛好本人也喜好食串燒,我哋仲要係佢晚市第一臺客,入去之前都忍唔住問聲店員開門未😂串燒:燒冬菇、燒雞腎、燒雞翼、燒茄子、燒生蠔、和牛叉燒、燒粟米、燒菠蘿、燒五花腩、蒜蓉金菇拼蘆筍、炸春卷(送)、和牛炒飯原來佢哋只開業幾天,喺Google根本search唔到店名(同一位置前店名叫「船皇」 ) ,整體食物質素可以,當然不能同國內嘅串燒店的水準及價錢相比,如果人人都放棄喺香港消費,放咗工後仲可以去邊呢?係咪只能夠叫外賣?
下雨天的星期一晚,

和牛叉燒幾特別,燒菠蘿燒得唔夠香,不過菠蘿好甜好Juicy
燒雞翼及燒菠蘿
燒茄子,本人食開源條嘅,睇唔慣只係得一部份,燒完仲要縮咗水
蒜蓉燒生蠔,開業期間以半價$68可以點半打生蠔,生蠔新鮮,脹卜卜,廚師調味恰到好處👍
炸春卷
  • 和牛叉燒
  • 蒜蓉燒生蠔
  • 蒜蓉金菇菜拼蘆筍
2024-09-20 0 views
環境舒適✅好有個種港式復古feel 可以打吓卡設計都好有特色食物質素唔錯✅由其係秘製牛叉燒 牛舌芯超正🤤🤤想嚟多次添😗服務質素好好✅侍應好friendly好傾得🤩🤩🤩
環境舒適✅
好有個種港式復古feel 可以打吓卡