2024-08-06
先俾懶人包:泰力食事処係一間性價比高的日式餐廳,堂食就要睇睇自己有冇時間等,我自己會揀外賣返去食。 今次我食左鰻丼同吉列炸蠔,呢兩款我覺得幾好味的。鰻丼既味道同一啲高價少少既餐廳差唔多,但價格更加親民,可以講係物超所值。鰻魚肉質細膩,醬汁濃郁,會再想食多一次。吉列炸蠔估計係即叫即炸,外皮酥脆,裡面蠔肉多汁,無好重既海鮮的腥味,搭配上檸檬汁和蛋黃醬後更加好食。雖然店內好忙,坐滿人,但服務員態度依然友好,盡力招呼每一位客人,落單時間非常快速。由於係食飯時間,堂食需排隊等候,所以我揀左外賣自取,取餐時間約10分鐘左右,速度尚可。價格方面,餐點價格大約係50至100元之間,下次有機會想試下個雞肉同埋牛肉飯,呢個價位同食物質素黎講,真係非常抵食。總結:不論係味道、價格定係服務,泰力食事処都無令人失望,是一間值得推薦既平民日式餐廳。
今次我食左鰻丼同吉列炸蠔,呢兩款我覺得幾好味的。