2024-09-10
泰國菜對我哋嚟講真係百吃不厭😋,太子新開嘅泰國餐廳menu上嘅泰國菜款式包羅萬有,水準亦都唔錯。建議大家嗌埋杯沙冰配食物🍹,大大杯用真材實料嘅水果打製而成,好飲又可以解渴!🐟泰式糖醋魚 $268糖醋魚咬落去酥脆可口,入面魚肉厚實彈牙,甜甜酸酸嘅泰式醬汁索晒入魚身,食起嚟好開胃。仲有芋頭同粟米做配菜,沾上泰式醬汁即刻變咗做小食!🌶️辣椒膏炒蜆 $148用上泰式辣椒膏加入辣椒、洋蔥、香葉、蒜蓉等配料炒出鑊氣,香辣得嚟帶有甜味,越食越惹味。🍖串燒拼盤 $128/半打有豬牛雞三款串燒,燒得剛剛好,外層焦香入面滑嫩,配上有花生香味嘅沙嗲醬汁食,如果沙嗲醬汁做番杰身少少仲正。🥭香芒沙冰 $58呢度嘅香芒沙冰飲落去有驚喜!味道似出名糖水舖嘅楊枝甘露嘅芒果冰底,味道真實而且甜度適中。仲有粒粒芒果肉同埋涼粉條係裏面,呢個飲品做埋飯後甜品都得阿😆!🍉原個西瓜沙𣲙 $78上枱嗰時覺得好震撼!將西瓜切半再鎅花,淨係睇賣相已經覺得好有誠意。西瓜沙冰用上原個西瓜攪拌而成,100%原汁原味,香甜多汁夠哂解渴呀!📍 泰聚 (太子)太子花園街239號嘉慶苑地下B號舖
🐟泰式糖醋魚 $268
🌶️辣椒膏炒蜆 $148
🍖串燒拼盤 $128/半打
🥭香芒沙冰 $58
🍉原個西瓜沙𣲙 $78
📍 泰聚 (太子)
太子花園街239號嘉慶苑地下B號舖