2023-12-09 275 views
今日放工經過,買左4个糖水,2个椰汁西米露2个芋頭西米露,全部都酸的。太過分了,成117,包返好,打左電話去,明天去退錢先。原本壞1个都算,但3个都酸,第4个都唔想打開了
2023-11-30 185 views
路過見到有泰式小店,就買咗盒千層糕嚟試吓。店舖只做外賣,不過附近有個公園,我就買咗去公園食。一打開盒就聞到好香嘅班蘭味。不過糕點較硬身,沒有軟糯的口感。拮起嘅時候中間會分開幾層。唔知係因為放得太耐定水個比例唔太適中。味道香但口感一般。除了甜品仲有各類熟食。
路過見到有泰式小店,就買咗盒千層糕嚟試吓。
店舖只做外賣,不過附近有個公園,我就買咗去公園食。
一打開盒就聞到好香嘅班蘭味。
味道香但口感一般。
千層糕

除了甜品仲有各類熟食。
2023-11-18
TakeAway
$36 (Last Night Supper)
2023-08-28 293 views
諗住買外賣番屋企食渣車經過就叫老婆落車買個外賣我叫左個海南雞飯 油飯賣哂但坦白講 都不過不失 食得落加上我肚餓 好快食哂無影相但老婆碗泰式炒粉就中左伏豬肉勁咸 粉好干 痴埋一舊舊唔係平時既泰式金邊粉老婆話女人有兩個胃 追加左兩碗楊枝甘露一打開 哇…明明無雪糕 😵‍💫但面頭一堆杰撻撻既物體(好似個蓋咁)撈完食一啖後 果斷放棄 好難食🤢芒果無芒果味 而且明顯擺左一段時間真係唔明泰鮮味 呢個鮮字係點黎😡食完忍唔住 一定要開個帳號寫段評價✍️
諗住買外賣番屋企食
唔係平時既泰式金邊粉
老婆話女人有兩個胃
追加左兩碗楊枝甘露
一打開 哇…明明無雪糕 😵‍💫
但面頭一堆杰撻撻既物體(好似個蓋咁)
撈完食一啖後 果斷放棄 好難食🤢
芒果無芒果味 而且明顯擺左一段時間
真係唔明泰鮮味 呢個鮮字係點黎😡
食完忍唔住 一定要開個帳號寫段評價✍️
楊枝甘露
2023-08-28
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Dinner)
2023-06-21 288 views
此店只做外賣,車可泊在門外,方便自取。方便不是重點,最緊要好味才有回頭客。光顧了幾次,都是時候寫返篇食評。炒粉夠火喉,不太油,肉和菜的分量適中,味道夠泰式。炒飯清爽,不油,肉鬆惹味。雖是外賣,但拿回家都夠熱,也不會黏埋一舊舊。推介食品,還有芒果糯米飯。芒果夠熟,是甜的,有糯米和黑糯米,以及泰式椰漿,令人齒頰留香。其他甜品陳列在雪櫃內,都很吸引,下次會試下。在街上等外賣是有上熱的大,或者可到公園坐下或入商場行下等。
此店只做外賣,車可泊在門外,方便自取。
方便不是重點,最緊要好味才有回頭客。
光顧了幾次,都是時候寫返篇食評。
炒粉夠火喉,不太油,肉和菜的分量適中,味道夠泰式。
炒飯清爽,不油,肉鬆惹味。
雖是外賣,但拿回家都夠熱,也不會黏埋一舊舊。

在街上等外賣是有上熱的大,或者可到公園坐下或入商場行下等。

2023-05-14 183 views
叫咗個咖喱軟殼蟹同菠蘿炒飯諗住6點鐘叫,前面又無單(佢習慣貼哂啲單出來)應該可以好快點知等咗我8個字,睇住個軟殼蟹出咗,就係惡都唔炒個菠蘿炒飯最後仲要我個軟殼蟹無畀咖喱唔會有下次
叫咗個咖喱軟殼蟹同菠蘿炒飯

諗住6點鐘叫,前面又無單(佢習慣貼哂啲單出來)應該可以好快

點知等咗我8個字,睇住個軟殼蟹出咗,就係惡都唔炒個菠蘿炒飯

最後仲要我個軟殼蟹無畀咖喱

唔會有下次
2023-05-14
Waiting Time
40 Minutes (TakeAway)
$70 (Dinner)
2023-04-01 207 views
1. 泰式雞腳好「鞋」口,汁唔辣。2. 泰式豬頸肉湯河,肉一樣「鞋」口,湯ok, 河粉有很大進步空間, 浸好耐都唔散開。3. 菠蘿炒飯味道清淡過龍,極度適合減肥或素食愛好者。4. 芒果糯米飯,紅糯米可以,白色係偏硬嘅,椰汁係無糖感覺,糖尿病人士合食,至於芒果,亦係低糖。我真係以為我去左幫襯齋舖,我奉獻左三百蚊,身先士卒,之前吸引我去買,係因為見好多人企喺門口排隊等,以為人龍店,上嚟又無人寫食評喎,点知⋯⋯🥺個女老闆話:「今日唔知点解無乜客?」我說佢地要加油了。
1. 泰式雞腳好「鞋」口,汁唔辣。
3. 菠蘿炒飯味道清淡過龍,極度適合減肥或素食愛好者。