(Non-member)
2008-05-10 110 views
在街樓下 所以已幫襯無數次每次光顧都必食 炒麵 咖哩魚蛋 八爪魚有時還會白菜餃當晚餐早前 家人轉轉口味-- 腐竹清心丸wow 一試之下 發現原來 腐竹清心丸 實屬佳品甜度適中 清心丸有咬口 清涼清甜可口!!它便成為我的心頭好了**但不得不提 千萬不要吃楊枝金露 太甜又多渣**還有晚上12時後 人客不多時 班女火伙計閒話家常 嘈得要命-__-所以 叫外賣好了
在街樓下 所以已幫襯無數次
每次光顧都必食 炒麵 咖哩魚蛋 八爪魚
有時還會白菜餃當晚餐

早前 家人轉轉口味-- 腐竹清心丸
wow 一試之下 發現原來 腐竹清心丸 實屬佳品
甜度適中 清心丸有咬口 清涼清甜可口!!
它便成為我的心頭好了

**但不得不提 千萬不要吃楊枝金露 太甜又多渣
所以 叫外賣好了
$14 (Other)
  • 腐竹清心丸
2007-07-21 97 views
男朋友& fds最近成日o係海濱打網球..我有時都會陪佢地去..無無聊聊一個人o係海濱逛...臨返去搵佢地都會買燒賣同腸粉食..另外都會買多碗碗仔翅比男友...佢鍾意o個度ge碗仔翅...而燒賣同腸粉就整得好好味...之前仲試過佢地d糖水..都ok架!
1K
2007-04-03 81 views
男友建議來海濱外買宵夜,都好,橫掂都有一段曰子沒來。這裡晚上極旺場,很受街坊歡迎,我們外賣了$16元6粒的白菜豬肉餃,等了近15分鐘,食物才可帶走。水餃皮滑,厚身有咬口,白菜豬肉餡沒下太多醃料,味道原始新鮮,湯底亦不太味精,味道像雲吞麵湯,我和男友都覺得唔錯。雖店名以糖水作招來,但糖水依舊不突出,還是小食較有質素。

2006-12-22 78 views
街坊野啦.......好耐無食,最近食返.餃子大不如前了,有味精不特止,還有不新鮮的異味。=(糖水還是不過不失啦,大大碗又算便宜,不錯。紫米露加清心丸就最好味。好像易過手,不是以前的老闆(肥仔和他的媽媽),所以可能水準欠了些。不過,蒜蓉墨魚還是一樣的出色、咖哩魚蛋也夠辣,小食和以前一樣好!!!
街坊野啦.......
好耐無食,最近食返.
餃子大不如前了,有味精不特止,還有不新鮮的異味。=(

1K
2006-11-02 106 views
昨晚男友駕車在附近兜風,無意中見到瑟縮一角的海濱甜品屋,好似幾多人幫襯,於是便泊車前往一試。環境比想像中企裡,全店禁煙,招乎亦唔錯,feel到係有放心機經營的家庭式小店。除了糖水,這裡也供應簡單麵食和特色小食。我倆已食飽飽,所以只點了糖水。這裡的糖水超大碗,是坊間的兩倍,價錢由$10蚊至$18蚊不等。我的綠豆沙只賣$11蚊,偏甜,水還水,渣還渣,其實唔算掂,只可說是大碗抵食。男友的腐竹白果清心丸($12)仲甜,係甜到漏嗰隻,糖水和腐竹分開煲,毫無誠意。清心丸和白果分量多,不過啲清心丸成陣麵粉味,破壞了糖水味道。此店以糖水作招來,但糖水質素卻強差人意。

此店以糖水作招來,但糖水質素卻強差人意。